Vereséget szenvedtünk a Zagreb otthonában

Vissza
Vereséget szenvedtünk a Zagreb otthonában

Hiába vezettünk a mérkőzés elején, a Zagreb magabiztos, 30-25-ös győzelmet aratott ellenünk hazai pályán a Bajnokok Ligájában.

RK Zagreb–OTP Bank - PICK Szeged 30–25 (17–12)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló. Zágráb, Arena Zagreb, 4000 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (észak-macedónok).
RK Zagreb: M. Mandic 1 – Glavas 1, Morales 3, Kavcic, Faljic 3, Srna 5, Gyibirov 4. Csere: Gojun, M. Kos 2, Suholeznik, Klarica 5, Cupic 6/4, Cavar, Sirotic. Megbízott edző: Andrija Nikolic.
OTP Bank - PICK Szeged: Imsgard – Sostaric 2, Stepancic 2, Mackovsk 5, Kalaras, Gaber 1, Jelinic 3. Csere: Mikler (kapus), Bombac 1, Garciandía 3, Bánhidi 1, Martins 4/3, Szita 1, Bodó 1, Szilágyi 1, Molina. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/4, ill. 5/3.
Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

„Az év meccse!” – ezzel a szalagcímmel jelent meg szerdán Horvátország legnagyobb sportnapilapja, a Sportski Novosti. Felfokozott volt a hangulat Zágrábban, hiszen a hazai csapat szempontjából létfontosságú meccset vívtak ellenünk.

Csupa-csupa jó hírrel indult a napunk, hiszen hosszú sérülés után visszatért keretünkbe kapitányunk, Bánhidi Bence, illetve kőkemény, csupaszív játékosunk, Gleb Kalaras. Egyedül Sebastian Frimmel nem tarthatott a csapattal, osztrák szélsőnk megbetegedett, így el sem utazott velünk. A patinás párharc 1996 óta tart a BL-ben a horvát rekordbajnokkal, a szerda esti volt a 20. Zagreb-Szeged párharc.

„PICK Szeged! – zengte közel szegedi szimpatizáns miközben melegített a csapat, többen is integettek a #kékek híveknek, jóleső érzés volt így készülni a rangadóra, hogy ennyi szurkolónk elkísért bennünket.

Emil Imsgard két védésével indult a meccs, majd Luka Stepancic bombázott az alsó sarokba, 0-1. Emil ismét védett, Mario Sostaric pedig a szélről volt eredményes. Remekül kezdtünk, 2-0, ide! A 7. percben Borut Mackovsek bombája után sikerült három találattal elhúznunk, 1-4. Emberhátrányba kerültünk, ezt pedig a Zagreb remekül használta ki, a 11. percben egyenlítettek, 6-6. Egy perc múlva vezettek a hazaiak, de Mackovsek révén gyorsan egyenlítettünk, 7-7. Időt kértünk, de nem használt, mert zsinórban három gólt szerzett az ellenfelünk, így 10-7-re léptek el. Újabb kiállítást szedtünk össze, Cupic pedig bedobta a második hetesét, 11-7. Imanol Garciandía törte meg a hosszú gólcsendünket. A hajrában sem tudtunk közelebb kerülni, így a félidőben 17-12 volt a horvátoknak.

Három hazai góllal indult a második játékrész, rendesen beragadtunk, 20-12-re vezettek ekkor a zágrábiak. Bodó Ricsi szerezte az első gólunkat, de továbbra is rengeteg helyzetet rontottunk el. Innen már nem volt visszaút, a horvátok lendületet kaptak, mi pedig megtorpantunk. A hajrában faragtunk a hátrányunkból, de így sem tudtuk megakadályozni a Zagreb magabiztos győzelmét. 

Csapatunk legközelebb pénteken 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában Balatonbogláron, a NEKA otthonában lép pályára. A hazai csapat arra kéri a szegedi szurkolókat, hogy hozzanak – nálunk december 8-án, a Budakalász elleni hazai összecsapáson lesz – magukkal egy plüsst, amit bedobnak a pályára. A zágrábi meccs után nem térünk haza, a Balaton-partján maradunk, ott leszünk a pénteki találkozóig. 

Közzétéve: 2023.11.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

AZ ÖSSZES HÍR