Mikler-varázslattal nyertünk a Bajnokok Ligájában

Vissza
Mikler-varázslattal nyertünk a Bajnokok Ligájában

Szoros első félidő után lehengerlő második következett, csapatunk így végül simán, 34–26-ra győzte le az Eurofarm Pelisztert a BL hetedik fordulójában. Mikler Roland csodálatos teljesítményt nyújtott a kapuban: 27 lövésből 16-ot védett.

OTP Bank-PICK Szeged–Eurofarm Peliszter 34–26 (18–19)
Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 7. forduló. Szeged, PICK Aréna, 3246 néző. Vezette: I. Covalciuc, A. Covalciuc (moldovaiak).
OTP Bank-PICK Szeged: Imsgard – Sostaric 9/4 Stepancic 1, Molina, Mackovsek 1, Jelinic 4, Bombac 2. Csere: Mikler (kapus), Gaber 5, Frimmel, Martins 4, Garciandía 5, Szita 3, Szilágyi, Fekete G. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Eurofarm Peliszter: Lesjak 1 – Radivojevics 4/2, Cehte 3, Tajnik 2, Pesevszki 3, Borzas 2, Atanaseivikj 3. Csere: Vasziljev 5, Atanasijevikij, Kisum 2, Petrovic, Tankoszki 1. Vezetőedző: Braniszlav Angelovszki.
Hétméteres: 5/4, ill. 2/2.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.

Repül az idő: csak most kezdődött a 2023–2024-es szezon, csütörtök este azonban az Eurofarm Peliszter ellen máris elérkeztünk a Bajnokok Ligája csoportkörének feléhez. A kezdés előtt, hat meccs alapján csapatunk öt ponttal állt az A csoport hetedik helyén, míg északmacedón ellenfelünk pont nélkül volt utolsó. 

A találkozót sérülés miatt kihagyta csapatkapitányunk, Bánhidi Bence, aki még a Veszprém elleni szombati rangadó bemelegítésénél sérült meg, illetve Gleb Kalaras is hiányzott, ott volt viszont a keretben a nyáron igazolt spanyol beálló, Carlos Molina, aki először kapott lehetőséget csapatunkban BL-meccsen, illetve az a Szilágyi Benjámin is, akivel két napja hosszú interjút lehetett olvasni honlapunkon. Az ellenfélnél ismerős arcként tűnt fel Bogdan Radivojevics – a szerb szélső a nyáron távozott csapatunktól, most egykori társai örömmel és öleléssel köszöntötték a kezdés előtt. Hát még a szurkolók: elképesztő hangzavar kerekedett, amikor a bemutatásnál elhangzott a neve!

Két vendéggóllal indult a meccs, előbb Pesevszki, majd Cehte talált be, ezt követte az első szegedi találat Marin Jelinic révén, 1–2. Pesevszki duplázott, Gaber pedig beállóban kapott remek labdát, amiből a jobb felsőbe pattintott. Jól kezdtek a vendégek, Vasziljev is betalált, ám egy szegedi labdaszerzés után Mackovsek sem hibázott egy villámgyors akció végén, 3–4. Pesevszki belejött, Vasziljev is megszerezte második találatát, 3–6-nál hárommal vezettek a vendégek. A szurkolók érezték, hogy kell a segítség, ekkor voltak a leghangosabbak a kezdés óta. Ennek ellenére ismét szegedi labdaeladás következett, Tajnik góljával pedig 3–7-re alakult az eredmény. Stepancic szép lövéssel jelentkezett, a vendégek viszont hatalmasat rohantak a középkezdésből, Atanaseivikj is betalált, 4–8. Ekkor kért időt Kárpáti Krisztián, aki beküldte Frimmelt és Martinst a csapatba. Emberhátrányban levittük a kapust, Lesjak ezt egy egészpályás góllal büntette, 4–9. A meccsen először szólalt meg a Super Mario Bros. zenéje, amikor Sostaric a tizenegyedik perc végén betalált, 5–9. Radivojevics hetese hibátlan volt, egykori játékosunk viszont nem ünnepelte meg a gólját, csak futott vissza, 5–10.

A kispadról érkező Martins hamar beköszönt, Gaber hetest és kiállítást harcolt ki, Sostaric pedig nem hibázott, zárkóztunk, 7–10. Imsgard elkapta a fonalat, ahogyan Sostaric is, a szélsőnk harmadik góljával lett 8–10. Radivojevics emberhátrányban, beállóba futva szerzett gólt, Martins pedig futtából, szinte talpról eresztett el egy bombát, 9–11. 

A gyors északmacedón támadásokkal nem tudtunk mit kezdeni, Vasziljev büntetett, majd jött ismét, menetrendszerűen Sostaric, 10–12. Imsgardnak pechje volt, róla pattant be Borzas lövése, Bombacnak nem kellett a kapus segítsége, 11–13. Érezhetően feljavultunk, ezt újabb Sostaric-, illetve Martins-találat jelezte, 13–13-nál, a huszadik perc végén ismét döntetlenre állt a meccs. Vasziljev ellen nem volt megoldás, szegedi oldalon Gaber szerezte az újabb találatot, 14–14. Kisum remek gólt szerzett, Imsgard nem ért le rá, Mikler Roland érkezett 14–15-nél a kapuba. Atanaseivikj a szélről volt eredményes, majd Petrovic kapott két percet. A szegedi emberelőnyben Szita talált be, de Kisum is eredményes volt, majd Garciandía hozta vissza egyre a Picket, 16–17. Bombac kiegyenlített, ezt követően egy vendéggól után Jelinic talált be indulásból, 18–18. Az utolsó percben Cehte volt eredményes, 18–19-re állt a találkozó a szünetben.

A félidőben ezúttal a MOL&Goal játékban vehettek részt szurkolóink, ahol a legügyesebb és legszerencsésebb jelentkező 50 ezer forintot nyert. Emellett ismét itt volt a PICK Aréna előtt a Pick és a Mizo közös standja finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal, illetve szintén a szurkolói élményt szolgálta a Selfie Cam, amely segítségével mindenki kikerülhetett az óriáskivetítőre, aki küldött be magáról szurkolói képet.

De vissza a meccshez: a második félidő Garciandía bombájával indult, majd Jelinic kapott kissé szigorú kiállítást, amikor a lábához ért a labda, 19–19. Radivojevics azonnal kihasználta a létszámfölényt, majd gyors gólváltás jött Garciandía és Tajnik által, 20–21. Gaber kiharcolta, Sostaric belőtte a hetes, ami újabb szegedi egyenlítést jelentett 21–21-nél. Mikler fontos védése után Sostaric újabb büntetőt dobott be, először vezettünk a meccsen, 22–21. Sorozatban jöttek a hetesek, most is Gaber harcolta ki, a végrehajtó pedig ismét Sostaric volt, tökéletesen, 23–21. Nyolc lövésből nyolc gólnál járt ekkor Super Mario!

Mikler sorozatban harmadszor, majd negyedszer védett, el is kezdte a nevét skandálni a közönség. Szita átlövése remek volt, 24–21-nél, a negyvenedik perc végén időt kértek a vendégek. Mikler megint védett, Jelinic betalált, 25–21-nél kezdtünk elhúzni. Szinte hihetetlen volt, amikor Roli sorozatban hatodszor, majd hetedszer is hárított, Garciandía és Jelinic góljai pedig már megnyugtató előnyt jelentettek, 27–21. Petrovic törte meg a vendégek gólcsendjét, Vasziljev is betalált, ahogyan Szita és Borzas is gólt szerzett, 28–24. Szita újabb találatát nem adták meg, a hetest viszont igen, ám ezt Sostaric fölé pattintotta. 

Radivojevics hetese bement, 28–25, de közelebb nem tudtak kerülni a vendégek egy újabb Mikler-védésnek hála. Martinst két kézzel fogták meg támadásban, de könyökből is szép gólt szerzett, 29–25. Mikler extázisban védett, a második félidőben húsz perc alatt mindössze hat gólt kapott, sorra védte a ziccereket! Martins a túloldalon Gaberrel dobatott két gólt, 31–25-nél hattal vezettünk. Gaber és Sostaric találataival nyílt az olló, 33–25-nél nyolc lett a különbség, majd beszállt két szegedi születésű játékosunk is: Szilágyi Benjámin, illetve az első BL-meccsét játszó Fekete Gellért. A hajrában Garciandía beköszönt, Fekete elizgulta első ziccerét, Mikler pedig zárásként még védett egyet: második félidei remekléssel 34–26-ra nyertünk az északmacedón bajnok ellen.

A sikerrel hétre nőtt pontjaink száma, így féltávnál továbbjutást jelentő hatodik helyen állunk a csoportban. Jövő szerdán jön a folytatás a Bajnokok Ligájában, akkor a két csapat ellenkező pályaválasztással csap össze. 

Kárpáti Krisztián: – Boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, hiszen nagy nyomás volt rajtunk ezzel kapcsolatban. Nem kezdtünk jól, nehéz dolgunk volt, mert belső pozícióban sokat kellett változtatnunk. A támadásunk működött, ennek köszönhettük, hogy nem kerültünk nagyobb hátrányba. A második félidőben összeállt a védekezésünk, jól küzdöttünk, a padról érkező játékosok pedig sokat tudtak hozzáadni a játékunkhoz. A végeredmény nem tükrözi a meccs képét, nem voltunk ennyivel jobbak.

Marin Jelinic: – Sportszerű küzdelmet hozott a meccs, amely rendkívül nehéz volt számunkra, hiszen idegesen kezdtünk, sokat hibáztunk. A második félidőben meg tudtuk csinálni azt, amire készültünk, ennek köszönhető a sikerünk.

Braniszlav Angelovszki: – Remek első félidőt játszottunk, a másodikban azonban kijött a szegediek ereje: a játékosok, a közönség, az edző minősége. Azért vesztettük el a meccset, mert Mikler ellen nem tudtunk mit kezdeni. Próbáltam sokat cserélni, mindenkinek lehetőséget adni, illetve készülni kicsit a két csapat jövő heti meccsére. Újoncok vagyunk a BL-ben, több tapasztalatra van szükségünk. 

Uros Borzas: – Mindig nagyszerű érzés Szegeden játszani, ez az egyik legjobb csarnok Európában. Ami a meccset illeti, az elején betartottuk az edzőnk taktikai elképzelését, ez viszont a másodikban nem sikerült, leginkább azért, mert Mikler Roli nagyszerű volt.

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.11.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

AZ ÖSSZES HÍR