Bemutatkozó interjú Szögi Nándorral

Vissza
Bemutatkozó interjú Szögi Nándorral

Szögi Nándor, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának operatív igazgatója egy hónapja tölti be ezt a pozíciót a klubnál. Előtte klubmenedzserként, utánpótlás technikai vezetőként dolgozott a csapatnál. Nagy kihívás számára, hogy hazánk egyik legpatinásabb

– Közel egy hónapja tölti be az operatív igazgatói pozíciót, milyen ebben a munkakörben dolgozni?

– Rengeteg feladat áll előttünk, számunkra ez az időszak legkevésbé sem nevezhető uborkaszezonnak. A „mozgalmas, izgalmas, kihívásokkal teli” jelzők jutnak eszembe először, ha a mostani időszakot kellene jellemeznem.

– Lépésről lépésre került előre a ranglétrán a csapatnál, van izgalom Önben?

– Nem tartom magam „izgulós” típusnak. Próbálok mindig objektíven közelíteni a dolgokhoz, a létező leghidegebb fejjel dönteni. Véleményem szerint ilyen, az igazgatósággal közösen meghozott, megfontolt és jó döntés volt az irreális feltételekkel előálló SEHA Ligától való távolmaradás. Úgy gondolom, a szintén visszalépő három szlovén együttes esete is a mi döntésünket igazolja. A jelenlegi vezetőség továbbra sem veszélyezteti a klub stabilitását, nem hoz olyan döntéseket, amelyek egy pillanatig is veszélybe sodorhatják a Pick Szeged működését. Az elmúlt időszakban láthattunk számos példát patinás klubok megszűnésére, mi „addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér”. Igazából már utánpótlás technikai vezetőként is sokat segítettem a felnőttcsapat mindennapjaiban, így klubmenedzserként nem kellett sok új, addig ismeretlen területtel megbarátkoznom, megismerkednem. A nemzetközi vonal már korábban is az én felelősségem volt, számos külföldről érkező játékossal, azok menedzsereivel, korábbi klubjaival együtt tárgyaltam a korábbi cégvezetővel, Mezei Richárddal. Véleményem szerint mára az Európai Kézilabda-szövetséggel sikerült is olyan viszonyt kialakítanunk, amely már talán kicsit többnek is mondható, mint egy átlagos munkakapcsolatnak. Richárd magasra tette a lécet, de az igazgatóság tagjai maximálisan segítik és támogatják a munkámat. Úgy gondolom, hogy döntésükben, miszerint engem választottak erre a megtisztelő, de egyben hatalmas felelősséggel is járó munkakörre, sokat nyomott a latban az elmúlt időszakban végzett munkám.

– Biztos sokakat érdekel, hogy most hogy és miként oszlik meg a munka a klubnál.

– Gyakorlatilag Mezei Richárd munkáját két részre bontottuk. Szakmai igazgatóként Juan Carlos Pastor alá tartozik a teljes szakmai munka, míg én a napi, operatív feladatok elvégzéséért vagyok felelős. Természetesen a Misterrel még most, a nyaralása alatt is folyamatosan egyeztetünk, tartjuk a kapcsolatot, úgy gondolom, hogy zökkenőmentesen működik majd a közös munka.

– Hamarosan kezdődik a szezon, a csapat július 21-én 17 órakor nyílt edzéssel kezdi a felkészülést. Mikortól lesz bérletárusítás, illetve mennyibe kerülnek majd a bérletek?

– A bérletek esetében minimális emelésre került sor. A minden mérkőzésre szóló bérlet 44 ezer, a magyar bajnokikra szóló bérlet 28 ezer, míg a B középbe szóló bérlet 22 ezer forintba kerül. A jegyárak esetében a Bajnokok Ligája-mérkőzések csoportkörében 3000, a magyar bajnokság alapszakaszában 1500 forintért lehet majd jegyet vásárolni. A bérletárusítás megkezdéséről a későbbiekben tájékoztatjuk a közönséget.

– Juan Carlos Pastor felel majd a teljes szakmai munkáért, felügyeli a teljes utánpótlást. Ez mit jelent valójában, mi lesz a spanyol mester feladata?

– Valóban, szakmai igazgatóként a felnőttcsapat mellett a másodedzővel, Marko Krivokapiccsal együtt a teljes szakmai munkáért felel a Mister. A célunk, hogy az ő játékszisztémáját a serdülő korosztálytól felfelé minden csapatunk egyformán alkalmazza. Ez a későbbiekben 1-1 játékos felkerülésekor a felnőttcsapathoz nagyban megkönnyíti majd a zökkenőmentes bekapcsolódást a napi munkába. Célunk, hogy már a fiatalok mérkőzését nézve is az jusson a nézők eszébe, hogy „Igen! Ez a Pick Szeged stílusa”.

– Hét fiatal játékossal is profi szerződést kötöttek, ez úgy gondolom, hogy jelzésértékű is, hiszen ragaszkodnak a tehetségekhez!

– Személyesen is jól ismerem az érintett fiatalokat. Úgy gondolom, hogy ők alkalmasak arra, hogy pár éven belül meghatározó tagjai legyenek a csapatunknak. Természetesen mindenki tisztában van vele, hogy hatalmas az elvárás velük szemben is, de ennél a csapatnál csak a maximumot nyújtva lehet esélyük arra, hogy szerepet kapjanak a felnőttek között. Aki ismer minket, jól tudja, hogy nem állunk a játékosok fejlődésének útjába. Ha egy játékos fejlődését az szolgálja a legjobban, hogy kölcsönadjuk, mert máshol több időt tölthet a pályán, akkor ebben is partnerek vagyunk.

– Mit szólt a családja a munkához, a gyerekei rendszeresen ott vannak a Pick-meccseken, sportolnak?

– Hála istennek a nejem, Szilvia maximálisan támogat a munkámban. Természetesen a mostani munkaköröm megkívánja, hogy folyamatosan úton legyek, de ő az, aki megteremti azt a nyugodt családi hátteret, amely nélkül nem lennék képes a munkám maximális elvégzésére.
Kisfiam, Erik idén augusztusban tölti be a nyolcadik életévét. Jelenleg az U8-as Pick csapatunkban kézilabdázik a Mandl Alice edzette együttesben, mellette focizik a Vándor Zsolt által dirigált SZEOL SC U8-as csapatban. Noha korainak tűnik talán ezt még kijelenteni, de vannak nagyon tehetséges gyerekek már ebben a szivacskézilabda korcsoportban is. Meggyőződésem, hogy például Szekeres Roland nevét fogjuk még hallani a későbbiekben is.
Kisebbik gyermekem, Szonja most tavasszal töltötte be negyedik életévét. Ő is szeretne majd kézilabdázni és focizni. Mindketten imádják a kézilabdát, minden hazai mérkőzésen kint vannak. A fiamnak nincs kedvence játékosa, a lányom viszont nagy rajongója Zubai Szabinak, Niko Mindegíának és Roberto Parrondónak.

– Mit üzen a drukkereknek?

– Továbbra is végtelen örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy az emberek a mai napig megállítanak és gratulálnak az EHF-kupa-győzelemhez. Véleményem szerint ékes bizonyítéka az elmúlt időszak sikeres munkájának, hogy az Európai Kézilabda-szövetség a 2014–2015-ös szezonban megadta a lehetőséget a klubunknak, hogy közvetlenül a BL-csoportkörben kezdje meg a küzdelmeket. Természetesen a fenti dicsőségeket nem érhettük volna el egyedül. Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy újra köszönetet mondjak szponzorainknak, támogatóinknak, pártolóinknak és szurkolóinknak, hogy hozzájárultak a nagy sikerhez! A jövő szezont illetően mindenkit nagy szeretettel várunk a július 21-i, délután öt órakor kezdődő nyílt edzésre. A mai napig jóleső érzés visszaemlékezni a tavalyi első nyári tréningre. A szezon során számos emberrel beszélgettem mind a magyar, mind a nemzetközi mérkőzések alkalmával, és mindenki hitetlenkedve fogadta, hogy milyen szép számmal gyűltek össze a szegedi SZURKOLÓK a tavalyi első edzésen. Remélem, az idei évben ez megismétlődik!

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.07.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR