Két pont a zsákban: nagyot küzdve győztünk a Zagreb ellen

Vissza
Két pont a zsákban: nagyot küzdve győztünk a Zagreb ellen

A meccs elején hárommal vezettünk, a második félidő első perceiben négygólos hátrányban voltunk, végül harcos játékkal mégis legyőztük 27–26-ra a horvát RK Zagreb csapatát a BL hatodik fordulójában. Öt ponttal állunk a csoportban.

OTP Bank-PICK Szeged–RK Zagreb (horvát) 27–26 (13–15)
Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló. Szeged, PICK Aréna, 4481 néző. Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura (portugálok).
OTP Bank-PICK Szeged: Mikler – Sostaric 2, Stepancic 4, Bombac 3, Bánhidi 1, Bodó 1, Frimmel 2. Csere: Imsgard (kapus), Kalaras, Mackovsek, Gaber 3, Martins 4, Garciandía 4, Jelinic 3, Szilágyi. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
RK Zagreb: Mandic – Cupic 2, Morales 2, Walczak 3, Gojun 1, Kavcic 3, Gyibirov 4/4. Csere: Kosz 5, Suholeznik, Faljic, Klarica 4, Glavas 1, Sirotic 1, Klis. Vezetőedző: Nenad Sostaric.
Hétméteres: –, ill. 5/4.
Kiállítás: 8, ill. 12 perc.

Az RK Zagreb elleni Bajnokok Ligája-meccsünk már a PICK Aréna előtt elkezdődött: névadó szponzorunk, a PICK Szeged Zrt. ezúttal is kitelepüléssel és tartalmas programokkal várta a szurkolóinkat. Maximumon pörgött a PICK Food Truck, ahogyan a bulihangulatot teremtő DJ is, míg beljebb haladva a PICKSTICK kóstoltató pult volt népszerű. A kulináris élvezetek után pluszmotivációként ott járhatott a drukkereink fejében, hogy a meccs alatt le kell mozogni/szurkolni azt, amit előtte elfogyasztottak, ennek szellemében már az elején zúgott a lelátó.

Csapatunk a finomságok helyett sikerre éhesen kezdte az összecsapást: az első gólt Stepancic szerezte, majd Bodó bombázott a jobb felsőbe, 2–0. A kapuban Mikler Roland állt, aki rögtön bemutatott egy védést a negyedik perc elején. Nem volt megállás: Mario Sostaric a honlapunknak adott interjúban kiemelte a jó kezdés jelentőségét, és éppen ő szerezte a harmadik gólunkat egy indulás után – természetesen mosollyal az arcán. A szerb Milos Kosz első lövése Mikler kezén csattant, a második azonban már a hálóban kötött ki, 3–1. Bodó próbálkozása a kapufát találta el, a túloldalon a 36 éves Yoel Cuni Morales kiharcolta, a 40 esztendős Timur Gyibirov pedig belőtte a hetest a 39 éves Miklernek, 3–2. Rutin minden mennyiségben! 

Emberelőnybe kerültünk, így a cifrázásra is jutott erő: Sostaric adta fel a labdát Bombacnak, aki az üres kapuba lőtt a kínai végén. Beindultak a csapatok: Cuni Morales, Bombac, Kavcic és Stepancic volt a gólszerzési sorrend, így alakult ki a 6–4-es részeredmény. Bánhidi találatát a Bonaventura ikrek elvették belemenés miatt, Walczak így egy gólra hozta fel a zágrábiakat, Ivan Cupic pedig az első góljával ki is egyenlített, 6–6. A 14. percben Gojun kiállítása miatt emberelőnybe kerültünk, ezt Frimmel használta ki a szélről. Kavcic egyenlő létszámnál szerzett gólt, hiszen a Zagreb levitte a kapusát, ezt egy gyors középkezdésből Dean Bombac félpályás góllal büntette, 8–7.

Cuni Morales újabb találata után Kalaras is a kiállítás sorsára jutott, honfitársa és egykori szkopjei csapattársa, Gyibirov pedig bedobta a hetest, 8–9. Ezt követően horvát gólváltás következett, Stepancic találatára Cupic felelt a szélről, 9–10. A folytatás előtt hosszabb videózás jött, amely végén Mackovsek kapott piros lapot a játékvezetőktől, így számára véget ért a meccs. Klarica találatára Martins felelt, majd Mikler védését követően Frimmel a szélről egyenlített, 11–11. Gyibirov újabb hétméterest értékesített, ezúttal Imsgard ellen, Mandic pedig kivédte Bánhidi ziccerét. Kosz találata után kettővel vezettek a vendégek, 11–13. A félidő utolsó öt perce Garciandía góljával indult, majd Sostaric cunderből szerzett találatával zárult, ám a szünetben így is a horvátok vezettek, 13–15. A félidőben folytatódtak a PICK Szeged Zrt. programjai: székszám alapján nyertek huszonnégyen díszdobozos téliszalámit.

A második játékrészt Imsgard kezdte a szegedi kapuban, Walczak fel is avatta, majd Kavcic alakította négyre a különbséget, 13–17. Ekkor rezgett a léc, elléphetett volna a vendégcsapat, ám Garciandía és Jelinic lövéseivel visszaállt a kétgólos differencia, 15–17. Garciandía tovább folytatta, kétszer is betalált, 17–18-ra alakítva az eredményt. Időt kértek a vendégek, így indult a 40. perc. Martins remek egyéni megmozdulás végén egyenlített kilenc méterről, de nem sokáig volt döntetlen Klarica találata miatt, 18–19. Emberelőnybe kerültünk, a figura végén pedig Martins találta meg a falban Bánhidit, aki nem hibázott, 19–19. Kosz, majd Jelinic volt a gólszerzési sorrend, 20–20-nál, 17 perccel a vége előtt még semmi nem dőlt el. 

Gyibirov hetest rontott, de a szegedi támadás is kimaradt, így Sirotic találata 20–21-re alakította az eredményt. Martins újabb remek gólt szerzett átlövésből, amire Klarica felelt betörésből. Az utolsó tíz percet mi kezdhettük támadással, amely végén Gaber egyenlített ki ismét, 22–22. Ezt követően megtört a jég: Jelinic indulásból szerzett gólt, 23–22-nél így végre ismét mi vezettünk! Nem sokkal később a horvát szélső kétperces büntetést kapott, a remeklő Klarica pedig ismét eredményes volt, 23–23. A szurkolók érezték, hogy szükség van a segítségre, alaposan rákapcsoltak, amit Stepancic egy bombával hálált meg, 24–23. Gojun ezt is kiegyenlítette: a második félidő 24. percében 24–24 állt az eredményjelzőn.

A nyerőember Gaber lőtte a 25. szegedi találatot, megint eggyel vezettünk, de Kosz újfent egyenlített. Martins nagyon elkapta a fonalat, talpról, nyolc méterről bombázott a jobb felsőbe, a meccs egyik legszebb gólja volt ez! Glavas is betalált, megint iksz, majd Gojun kapott kétperces büntetést, miután szó szerint lerángatta Gaberről a mezt. A szlovén beálló szép gólt szerzett egy összekapart labdából, majd sikerült kivédekezni a horvátok támadását, így 27–26-nál, szegedi támadással kezdődött az utolsó másfél perc! Kárpáti Krisztián 64 másodperccel a vége előtt kérte ki idejét. Martins maccslabdáját védte Mandic, de a támadás joga maradt nálunk. Stepancic lövése is a kapusban halt el. Tizenhat másodperc volt hátra, amikor a horvátok kértek időt. Csodálatos védekezés következett: Kalaras ütött bele a labdába, megakasztva a felrajzolt akciót, majd Gaberen akadt fönt egy zágrábi. A végén csak egy időntúli szabaddobásra maradt lehetőség, ez elhalt a sáncon, így 27–26-tal megszereztünk második sikerünket és az ötödik pontunkat a BL-csoportban.

Kárpáti Krisztián: – Nehéz összecsapás volt, nagyot kellett küzdeni, hogy megfordítsuk az eredményt a jól küzdő Zagreb ellen. Nem játszottunk jól, de küzdöttünk, illetve azt éreztem, hogy az első félidőben túlságosan nyugodtak maradtunk, így nem volt meg az a tűz a védekezésben, amire szükségünk van. Ezen a szünetben változtattunk, hatalmas szívvel harcoltunk. Meg kell vizsgálnunk, miért játszunk hullámzóan, ez most a legfontosabb feladat. 

Luka Stepancic: – Négygólos hátrányban is hittünk benne, hogy fordíthatunk, másképp nem is nyerhettünk volna. Küzdöttünk, nyertünk, ez komoly eredmény, amit tovább kell vinnünk. Tíz éven át szerepeltem a zágrábi csapatban, örülök, hogy ilyen meccseket képesek játszani, remekül küzdöttek.

Nenad Sostaric: – Kiemelkedő színvonalú meccs volt, remek kapusteljesítményekkel, stabil védőmunkával, kiváló közönség előtt. Szomorú, hogy kikaptunk, főleg úgy, hogy megvolt az esélyünk a nagyobb előny kiharcolására, ám ekkor sok technikai hibát vétettünk. Hat a hat ellen remekül védekeztünk, csupán négy gólt kaptunk. A meccs megmutatta, hogy az elmúlt időszak nem a véletlen műve: minőséget képviselünk, illetve megvan a megfelelő hozzáállásunk.

Patryk Walczak: – Mindenben egyetértek az edzőnk értékelésével. A döntő pillanatok a nagyobb vezetésünk során történtek, ekkor felesleges technikai hibákat vétettünk, és hagytuk a hazaiakat, hogy megfordítsák a meccset. 

Meccsösszefoglaló:

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.10.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

AZ ÖSSZES HÍR