A Szegedi Kézilabda Fan Club nyert Győrben

Vissza
A Szegedi Kézilabda Fan Club nyert Győrben

A Szegedi Kézilabda Fan Club győzelmével zárult a Győrben megrendezett országos kézilabdatorna. A másik szegedi együttes, a Szegedi Köménymag a nyolcadik helyzet szerezte meg.

A hétvégén Győrben befejeződött az országos szurkolói kézilabdatorna döntője. Az első játéknapon húsz mérkőzést rendeztek. A két csoport csapatai felváltva léptek pályára, így – bár 2×10 perces meccsek voltak – mindenkinek jutott idő a pihenésre.

Az A csoport élén a Szegedi Kézilabda Fan Club végzett. A GD-Legends elleni döntetlen mellett a további találkozóikat megnyerték, így jobb gólkülönbséggel lettek elsők. A B jelű ötös sokkal több izgalmat hozott. A Szögedi Köménymag végzett az ötödik helyen, így a rájátszásba pont nélkül kerültek be, végül a nyolcadik helyet szerezték meg.

A szombati csoportmérkőzéseket követően az alsóházba kerülő csapatok eredményeiket vitték magukkal, és a másik csoport három csapatával mérkőztek meg a helyezésekért. Az elődöntőben előbb a Szegedi KFC és a Ferencváros lépett pályára, majd a Green Danger és a GD-Legends döntötte el, hogy melyikük kerül a fináléba. Az előző napi magas színvonalú zárómérkőzést játszó Ferencvárosi Szucsa Kézilabda és a
Green Danger nem tudta átmenteni szombati formáját, így a Szegedi Kézilabda Fan Club (18–13-ra nyertek) és a GD-Legends biztosan került a döntőbe.

A fináléban az egységesebb játékot mutató szegediek lelépték (26–16) a Legendákat, és így veretlenül zártak a bajnokságot, megnyerték a tornát. A csapat játékosai a szegedi városi bajnokság amatőr csapataiban is játszanak. A torna legjobb játékosa címet a 2005-től megrendezett szurkolói tornák állandó résztvevője, Takács Imre (Ferencváros Szucsa Kézilabda) kapta. A díjakat Iváncsik Mihály, a Rába ETO egykori kiválósága adta át.

A 2014-es országos szurkolói kézilabdatorna végeredménye: 1. Szegedi Kézilabda Fan Club, 2. GD-Legends, 3. Ferencváros Szucsa Kézilabda, 4. Green Danger, 5. Red-Blue Panthers Vác, 6. Váci Szurkolók, 7. Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub, 8. Szögedi Köménymag, 9. BKU/WJ, 10. Dunaferr és barátai.

A torna gólkirálya: Várkonyi Gábor (Szögedi Köménymag) 35 góllal.
A torna legjobb kapusa: Gémes Bence (Szögedi Köménymag).

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.07.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR