Férfiak a mellrák ellen! - egyedi mezben szerepelünk a Füred ellen

Vissza
Férfiak a mellrák ellen!  - egyedi mezben szerepelünk a Füred ellen

Szombaton (18 óra) a Balatonfüred elleni meccsen egyedi, különleges mezben lépünk pályára, csatlakozunk a mellrák elleni kampányhoz.

Minden év októbere a mellrák elleni kampány hónapja. Csapatunk is csatlakozik ehhez az akcióhoz, szombaton a Balatonfüred elleni hazai bajnokin egy különleges, rózsaszínű, egyedi mezben lépünk majd pályára. Szeretnénk mi is felhívni a figyelmet a mammográfiai szűrés fontosságára.

A Füred elleni meccsünk szlogenje: „Férfiak a mellrák ellen!” A meccs után a mezeket, amelyben pályára léptünk, a Mellrákinfó Egyesület kapja meg tőlünk, amelyeket árverésre bocsájtanak majd. A második félidő kezdődobását az egyesület nevében Mágori Csilla végzi majd el. Bízunk benne, hogy csapatunk ezzel a jótékonysági akcióval sok-sok helyre eljuttatja ezt a fontos üzenetet, és még sikeressebbé tesszük az októberi kampányt.

Szeretnénk most bemutatni nektek a Mellrákinfó Egyesület munkáját:

Magyarországon évente 9500 nőnél diagnosztizálnak mellrákot évente és körülbelül 2000 nőt veszítünk el. Rendszeres mammográfiai szűréssel a betegség a korai stádiumban rendkívül jó arányban gyógyítható (az 5 éves túlélés esélye közel 95%), mégis kevesen, a nők 40-50%-a jár csak el az ingyenes mammográfiás  szűrővizsgálatra, melyre 2 évente kapnak meghívót a 45-65 év közötti hölgyek.

A fiatalabb korosztálynak is figyelnie kell magára, ezért érdemes minden hónapban elvégezni az önvizsgálatot 18 éves kortól, illetve 30 éves kortól egyszer egy évben elmenni ultrahangra, amire a háziorvostól lehet beutalót kérni.

A 65 évnél idősebbeknek is szintén beutalót kell kérni mammográfiára és el kell járni.

A mellrák nem válogat, sajnos egyre több a fiatal érintett is, a húszas, harmincas éveikben járó fiatal lányok jelentkeznek havi szinten a FB-os zárt és titkos csoportunkba, ahova email-ben lehet jelentkezni: info@mellrakinfo.hu

Itt nagyon sok támogatást, segítséget kapnak, nagyon nagy erő rejlik a sorstársi közösségben.

A Mellrákinfó Egyesület 2015-ben alakult meg, Halom Bori személyes érintettsége nyomán, aki 2012-ben esett át a betegségen, majd blogolni kezdett (mellrakom.blog.hu). Azóta töretlenül segítik egyrészt az érintetteket, másrészt nagy hangsúlyt fektetnek a figyelemfelhívásra, edukációra is.

Minden évben éves konferenciát szerveznek az érintett hölgyeknek, ahol átlagosan 130 ember vesz részt. Cégekhez járnak felvilágosító előadásokat tartani, sok nagy céggel, szállodával vannak együttműködésben, amelyek mind abban segítenek, hogy egyre több és több nőhöz juttathassák el üzeneteiket, miszerint MINDEN nő számít és mindenkinek figyelnie kell magára!

Idén októberben is rengeteg online kampánnyal készülnek különböző cégekkel, szállodákkal, fotókiállításokkal, ezeket mind figyelemmel lehet kísérni a social média felületeiken.

Közzétéve: 2023.10.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/18
Megvan a győzelem! Irány a kupadöntő!

Csapatunk 39-33-ra legyőzte a HSA NEKA együttesét a tatabányai Magyar Kupa elődöntőjében, így vasárnap 18 órakor a döntőben szerepelünk.

2024
05/17
Berlin felett kék lett az ég

2014. május 18. történelmi dátum 62 éves klubunk életében. Első nemzetközi sikerünket értük el, Berlinben megnyertük az EHF-kupát.

AZ ÖSSZES HÍR