Meccsnap! 250. BL-fellépés következik Kielben (Útinapló)

Vissza
Meccsnap! 250. BL-fellépés következik Kielben (Útinapló)

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligája második fordulójában a THW Kiel otthonában lépünk pályára. Útinaplóval jelentkezünk.

Csütörtök, 9.30: Szép napot mindenkinek, itt Kielben szerencsére süt a nap, 21 Celsius.-fokra ébredtünk, remek az idő, a csapat pedig már túl a reggelin. 10.15-kor buszra száll a keret, és edzésre megyünk. A mozgáson lesz a lényeg, lesz egy átmozgatás, egy kis játék, a legfontosabb, hogy egy kicsit megmozgassuk magunkat. A tréning után videózás következik, Füstös János videóelemző alaposan feltérképezte a THW Kielt, amelynek a keretébe nagy valószínűséggel visszatér a német válogatott Hendrik Pekeler. Az biztos, hogy a francia Gérard nem véd ellenünk, a kiváló kapus sérüléssel bajlódik, így a THW a közelmúltban leigazolta a szintén francia Samir Bellahcenét. Az esti meccsünket két szlovén játékvezető, Bojan Lak és David Sok vezeti majd.

Szerda, 21 óra: Itt Kiel! Szerencsésen megérkeztünk, csak egy picit késtünk, nem volt vészes. 21 Celsius-fok fogadott bennünket, közel vagyunk a Wunderinno Arénához, ahol csütörtökön délelőtt mozgunk egyet. Jubilálunk, 250. meccsünk jön az európai topsorozatban. Eddig 117-szer nyertünk, 21-szer döntetlent játszottunk, és 111-szer vereséget szenvedtünk. Közeledünk a 7000. BL-gólunkhoz, jelenleg 6865-nél járunk. A tréning mellett videózás is szerepel a programban, majd 18.45-kor jön a THW Kiel elleni összecsapás.

10.30: „Boldog szülinapot!” – énekelték többen Mikler Rolinak, aki ma ünnepli a szülinapját. Ezt jó korán tették a fiúk, hiszen nyolc órakor már a teljes keret a kondiban hallgatta az eligazítást, majd munkához látott. Répásy István erőnléti edző jó másfél órás tréninget vezényelt, rendesen megmozgatta a srácokat. 10 órakor pedig elindult a csapatbuszunk, most nem a magyar, hanem a szerb főváros, azaz Belgrád felé. Innen repülünk Hamburgba, majd az észak-német kikötővárosból busszal tesszük meg az utat Kielbe. Már hírt adtunk róla, hogy jubileumi meccs lesz a csütörtöki: a 250. találkozónkat vívjuk a BL-ben. Büszkeség ez nekünk, 1996-ban mutatkoztunk be a legjobbak között, akkor még BEK-nek hívták a sorozatot. Bízunk benne, hogy emlékezetes és sikeres meccset vívunk majd a világ egyik legpatinásabb Arénájában, a Wunderinnóban.

Ez lesz a két csapat 15. BL-találkozója: 2011-ben találkoztunk először velük, akkor Szegeden vereséget szenvedtünk (38–26). Az első sikerünket 2015-ben arattuk, 31–29-re nyertünk ellenük. Sokáig pontot sem tudtunk szerezni Németországban, ez 2021. október 20-án megtört, döntetlent (32–32) értünk el a THW Kiel vendégeként. Eddig nyolcszor nyertek a németek, egy döntetlen született, míg mi ötször diadalmaskodtunk.

Ennyit egyelőre a statisztikákról, jelentkezünk még érdekességekkel. Szerda este érkezünk meg a közel 250 ezres városba. Csütörtök délelőtt lesz egy átmozgató foglalkozás, 18.45-kor pedig jön a 250. Bajnokok Ligája-fellépésünk. A meccset a Sport 1 élőben közvetíti, a felvezető műsorban Kárpáti Krisztián vezetőedző, Bodó Richárd és Gleb Kalaras nyilatkozik majd.

Közösségi felületeinken videókkal, történetekkel jelentkezünk, így érdemes figyelni azokat.

Közzétéve: 2023.09.20.

TOVÁBBI HÍREK

2023
12/08
Vastapssal búcsúzott 2023-tól a #HandballFamily

Igazi #HandballFamily hangulatban játszottuk le 2023 utolsó bajnoki-mérkőzését. Csapatunk 39-29-re nyert a Budakalász ellen.

2023
12/08
Szurkolói információk a Budakalász elleni meccsre

Pénteken 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligábam a CYEB Budakalász együttesét fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR