A 49. győzelmünket arattuk a Komló ellen

Vissza
A 49. győzelmünket arattuk a Komló ellen

Szoros első félidő után, 37-24-re nyertünk hazai pályán a Carbonex-Komló ellen a K&H férfi kézilabda liga 3. fordulójában.

OTP Bank - PICK Szeged–Komló 37–24 (17–14)
K&H férfi kézilabda liga, 3. forduló. Szeged, PICK Aréna, 1065 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
OTP Bank - PICK Szeged: Imsgard – Szilágyi 6/4, Garciandía 4, Kalaras 4, Mackovsek 2, Frimmel 5/1, Martins 2. Csere: Nagy M. (kapus), Gaber 1, Molina, Szita 1, Dzialakiewicz 2, Bombac 2, Sostaric 4, Bodó 3, Rea 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Komló: Merkovszki – Urbán 2, Bogdanovics 2, Jerkovic 5, Rotim 3, Veszelinovics 4/2, Menyhárt 3. Csere: Vekic 2, Szöllősi O., Váczi M. 1, Varga Sz., Kovács D. 1, Tóth G., Begovácz 1.  Vezetőedző: Marosán György.
Hétméteres: 7/5, ill. 3/2.
Kiállítás: 2, ill 8 perc.

53. NB I-es bajnokinkon a 49. győzelmünket könyvelhettük el a Komló ellen a férfi kézilabda NB I-ben. Nem volt kérdés a sikerünk, magabiztos volt, úgy nyertünk, ahogyan egy esélyes csapatnak nyernie kell.
Mikler Roland, Bánhidi Bence, Luka Stepancic és Marin Jelinic pihenőt kapott, nem kell senkinek sem megijedni, mindannyian egészségesek. Mivel 14 felnőtt játékos nevezhető egy magyar bajnokira, a Kárpáti-Jordovics edzőpárosnak mindig ki kell hagynia négy játékost, most rájuk esett a választás.
Viszont ez nagy nap volt Nagy Martinnak, klubunk saját nevelésű játékosának, aki 3 év után tért vissza a csapatunkba. Spanyol légiósunk, Carlos Molina és lengyel válogatott átlövőnk, Szymon Dzialakiewicz számára is különleges lesz ez a nap, hivatalos meccsen először játszottak a csapatunkban. 

Nézzük akkor mi történt az 53. Szeged-Komló meccsen: jól kezdtünk, két Seppo-góllal – a második élményszámba ment – 2-0-val indítottuk a meccset. Ezután viszont sokat hibáztunk, még hetest is rontottunk, így fordítottak a vendégek. Sőt, többször is két góllal vezettek. Az első játékrész hajrájára összekaptuk magunkat, előbb egyenlítettünk, majd visszavettük a vezetést, így 30 perc után már magabiztosan vezettünk.

Nagy Martin a kapuban, míg Szilágyi Benjámin a mezőnyben kapta el a fonalat, ennek köszönhetően fokozatosan nőtt a különbség a két csapat között. Ismét jött a szokásos Martins-Sostaric kínai, ami után járt is a taps. A hajrában kinyílt az olló, Szymon is megszerezte első hivatalos meccsen lőtt szegedi gólját, majd az akadémista Rea Barnabás is a kapuba talált, így 37-24-re, magabiztosan nyertünk. 

Csapatunk legközelebb szeptember 21-én (csütörtök) 18.45-kor Németországban, a THW Kiel otthonában Bajnokok Ligája-találkozón lép pályára.

Kárpáti Krisztián: – Gratulálok a Komlónak, mert nagyon megnehezítette a dolgunkat. Magamon is éreztem, hogy benne van még a fejekben a PSG elleni meccs, hogy akár még jobb eredményt is elérhettünk volna csütörtökön este. Ennek ellenére tisztességesen felkészültünk a Komlóra, szándékosan pihentettünk néhány játékost. A második félidőben sokkal koncentráltabb szegedi csapat jött ki a pályára, így egy jelentősebb különbséget tudtunk kialakítani. Nagy Martin, Molina és Dzialakiewicz élt az első lehetőségével, a fiatalok közül pedig kifejezetten jól kézilabdázott Szilágyi Benjámin.

Közzétéve: 2023.09.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

AZ ÖSSZES HÍR