2500 néző vastapssal jutalmazta a győzelmünket

Vissza
2500 néző vastapssal jutalmazta a győzelmünket

Népes szurkolósereg, 2500 néző előtt győztük le a PICK Arénában a RK Partizan csapatát. Vastaps volt a jutalmunk.

OTP Bank - PICK Szeged–RK Partizan Beograd (szerb) 38–29 (17–10)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, Pick Aréna, 2485 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 11/3, Garciandía 1, Bombac, Bánhidi 3, Mackovsek 1, Frimmel 5/1. Csere: Nagy M., Imsgard (kapusok), Kalaras 1, Martins 3, Stepancic 1, Molina, Bodó 3, Szilágyi 1, Dzialakiewicz 1, Szita 3, Jelinic 4, Rea. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
RK Partizan Beograd: Jelics – N. Jovics, Kojadinovics 8, Micics 4, Barjaktarovics 1, N. Kovacsevics, Sotics 4. Csere: Mihajlov, Belosevics (kapusok), Pestics 4, Cekics 2/2, Popovics 4, Markotatas 1, Lazics, Veskovics, Prastalo 1. Vezetőedző: Djordje Cirkovics.
Hétméteres: 4/4, ill. 3/2.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.

Első hazai edzőmeccsünket vívtuk csütörtök kora este a PICK Arénában. Ellenfelünk a szerb RK Partizan együttese volt. Matej Gaber kisebb betegség miatt nem játszott, így helyette a PICK Kézilabda Akadémia játékosa, Rea Barnabás került a keretbe.

Izgalommal várták az újoncaink a fellépést, hiszen Emil Imsgard, Gleb Kalaras, Carlos Molina, Marin Jelinic és Szymon Dzialakiewicz először lépett pályára az Arénában, míg Szilágyi Benjámin és Nagy Martin visszatért a csapatunkba.

Szépen megtelt a nézőtér, közel kétezerötszázan voltak kíváncsiak a találkozóra. Bánhidi Bence gólja nyitotta a meccset, amit nagy taps fogadott. Mikler Roli remekelt a kapunkban, több bravúrt is bemutatott, így fokozatosan növeltük az előnyünket. A félidő közepétől jöttek a friss emberek, és az új fiúk, akiket hatalmas taps köszöntött. Szélsőink, Sebastian Frimmel és Mario Sostaric nem tudott hibázni, így harminc perc után 17-10-re vezettünk.

A második játékrész hullámzó volt, hiszen a Partizannak sikerült közelebb kerülnie, a szerbek feljöttek két találatra. Az időkérés azonban rendet tett, így ismét ritmust váltottunk, jöttek a könnyű gólok, amik között volt kínai is, sok-sok indításból szerzett találat, amit a szurkolók hatalmas lelkesedéssel fogadtak. Jó hangulatban telt a meccs, ami erőt ad a folytatáshoz, a 2023-2024-es szezon kezdésére.

Csapatunk legközelebb szombaton 15 órakor a Balatonfüred otthonában játszik edzőmeccset. Szeptember 1-jén (péntek) 17 órakor pedig már a K&H férfi kézilabda ligában szerepelünk, hazai pályán a Gyöngyös együttesét fogadjuk. Erre a meccsre már lehet online jegyet vásárolni: ITT!

Pénteken újból ott leszünk a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Hungival közösen kialakított területükön rengeteg játékkal várjuk a szurkolókat, este pedig Bánhidi Bence és Bodó Richárd tölt egy órát a standunknál. Szombaton este pedig a Füred elleni meccs után a teljes keret részt vesz a zárónapon. 

 

 

Közzétéve: 2023.08.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/18
Megvan a győzelem! Irány a kupadöntő!

Csapatunk 39-33-ra legyőzte a HSA NEKA együttesét a tatabányai Magyar Kupa elődöntőjében, így vasárnap 18 órakor a döntőben szerepelünk.

2024
05/17
Berlin felett kék lett az ég

2014. május 18. történelmi dátum 62 éves klubunk életében. Első nemzetközi sikerünket értük el, Berlinben megnyertük az EHF-kupát.

AZ ÖSSZES HÍR