Az A csoportba kerültünk a Bajnokok Ligájában

Vissza
Az A csoportba kerültünk a Bajnokok Ligájában

Kedden Bécsben elkészítették a Bajnokok Ligája csoportbeosztását, mi az A jelűbe kerültünk.

Végre ismét egy kis kézilabda, még ha nem is meccsen kellett izgulnia a #HandballFamily-nek, hanem egy sorsoláson, de jó volt ismét megtapasztalni, hogy milyen egy kis izgalom. 

Kedden Bécsben elkészítették a 2023-2024-es Bajnokok Ligája szezon csoportbeosztását. Mi az A jelűbe kerültünk. A csoportokból az első hat helyezett jut tovább. 

Az A csoport: Kielce (lengyel), PSG (francia), THW Kiel (német), Zagreb (horvát), Aalborg (dán), OTP Bank - PICK Szeged (magyar), Pelister (észak-macedón), Kolstad (norvég). 

A B csoport: GOG (dán), Telekom Veszprém (magyar), Barca (spanyol), Magdeburg (német), Plock (lengyel), Montpellier (francia), Porto (portugál), Celje (szlovén). 

Kárpáti Krisztián vezetőedző: - Kemény csoport, kemény ellenfelekkel, de ez nem kívánságműsor, ez a Bajnokok Ligája. Itt a legjobbak szerepelnek. A norvég Kolstad helyett eltudtam volna képzelni akár a Celjét vagy a Portót, de az élet most ezt hozta. A továbbjutás a célunk. Mindenki ellen küzdeni akarunk, akár idegenben, vagy éppen fantasztikus otthonunkban, a PICK Arénában játszunk.

Bánhidi Bence csapatkapitány: - Úgy gondolom, hogy egy picivel erősebb csoportba kerültünk. De a Bajnokok Ligájában nincs könnyű ellenfél, itt remek csapatok szerepelnek. A továbbjutás kötelező feladat, kemény meccsek várnak ránk, de állunk elébe.

Mario Sostaric: - Nehéz csoport, a következő BL-szezon is kőkemény lesz. A lengyel Kielce az idei BL-döntőben szerepelt, nálunk van a friss német bajnok THW Kiel, a szintén Final Four-résztvevő Paris Saint-Germain, a bombaerős dán Aalborg, és az új szezonra alaposan megerősödő norvég Kolstad is. Nem lesz könnyű dolgunk Bitolában. a Pelister otthonában sem, mert ott elképesztő hangulat vár majd ránk. Nehéz lesz minden meccs, de a céljainkat meg kell valósítani, ehhez jól fel kell készülni és akkor biztos vagyok benne, hogy sikerül sok-sok győzelmet aratnunk.

 

 

Közzétéve: 2023.06.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/19
Mindenki! Magyar Kupa-döntőre fel!

Ma 18 órakor a Magyar Kupa tatabányai döntőjében a Telekom Veszprém ellen lépünk pályára. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

2024
05/18
Megvan a győzelem! Irány a kupadöntő!

Csapatunk 39-33-ra legyőzte a HSA NEKA együttesét a tatabányai Magyar Kupa elődöntőjében, így vasárnap 18 órakor a döntőben szerepelünk.

AZ ÖSSZES HÍR