Bejutottunk a Magyar Kupa döntőjébe

Vissza
Bejutottunk a Magyar Kupa döntőjébe

Magabiztosan (38-26) hoztuk Győrben a Magyar Kupa elődöntőt a Dabas ellen, így bejutottunk a vasárnapi (kezdés: 17 óra) fináléba. Az aranycsatában a Telekom Veszprém lesz az ellenfelünk.

Dabas KC VSE–OTP Bank - PICK Szeged 26–38 (13–20)
Férfi kézilabda, Magyar Kupa, elődöntő. Győr, Audi Aréna, 1500 néző. Vezette: Fekete, Tóth D.
Dabas: Pallag – Z. Horvat 8/5, Fekete B. 3, Garajszki, Koller 2, Szöllősi Sz. 2, Tarabochia 3. Csere: Nagy T. (kapus), Laurinyecz, Bálint B. 4/1, Ács 2, Bognár, Gáspár 2, Hutvágner, Katona. Vezetőedző: Tomori Győző.
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 1, Garciandía 5, Bombac, Rosta 8, Bodó 6, Frimmel 5/3. Csere: Alilovic (kapus), Szita 2, Mackovsek, Martins 4, Gaber 3, Radivojevics 2, Blonz 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 7/6, ill. 3/3.
Kiállítás: 2, ill. 6 perc.

Kent Robin Tönnesen betegség miatt el sem utazott, míg Luka Stepancic a meccs előtt lázasodott be, így ők ketten nem tudtak pályára lépni a Dabas elleni Magyar Kupa-elődöntőben. A szegedi tábor buzdítása mellett indult a meccs, Imanol Garciandía szerzett vezetést, majd emberhátrányba kerültünk, így fordított a Dabas. Jött egy 3-0-s rohamunk, 4-2-ről 5-4-re fordítottunk, Bodó Ricsi két gólja mellett kiosztott egy gólpasszt is Rosta Mikinek. A 15. percben Miki már a negyedik gólját szerezte, ekkor vezettünk először két találattal, 9-7-re. A 23. percben Seppo harmadik büntetőjét is értékesítette, ekkor már 15-11 volt a javunkra. A 25. percben egy remek támadás után Miguel Martins egy kínai figura után volt eredményes, jött is taps a #kékek táborától. A hajrában tovább nőtt a különbség, remekül védekeztünk, Miguel Martins pedig varázslatos passzokkal hozta helyzetbe a társakat, így a félidőben már 20-13 volt a javunkra.

Mikler Roli védésével indult a második harminc perc, majd Alexander Blonz csavart nehéz szögből a felsőbe, 21-13. A 36. percben Rosta Miki már a hatodik gólját szerezte - jobbátlövőből is bevette egykori kapusunk, Nagy Tibor hálóját -, tartottuk a magabiztos vezetésünket. A 39. percben már tízzel léptünk el, Imanol lőtt az üres kapuba, 26-16. Mikler Roland kivédte az addig hibátlan mutatóval rendelkező Zlatko Horvat büntetőjét, Imanol Garciandía pedig kétszer is betalált, így 30-18-as vezetésünket mutatott a győri Aréna eredményjelzője. Az utolsó 15 percre elővettük a hét a hat elleni játékot, így tartottuk a magabiztos vezetést – Mirko Alilovic is bemutatott jó néhány barvúrt. Rosta Miki továbbra is szórta a gólokat, így a vége magabiztos, 38-26-os győzelem, irány a vasárnapi döntő, a nagy rivális, a Veszprém ellen.

A másik elődöntőben: Telekom Veszprém-MOL Tatabánya 26-22.

A vasárnapi program

14.15, bronzmeccs: Tatabánya-Dabas
17 óra, döntő: OTP Bank - PICK Szeged-Telekom Veszprém

Közzétéve: 2023.04.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/13
Jegyvásárlás a veszprémi bajnoki döntőre

Május 24-én (péntek) Veszprémben 20 órakor vívjuk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzését. Jegyinformációk a veszprémi találkozóra.

2024
05/13
Izgalmakkal teli hét következik

A válogatott hét után komoly erőpróba vár majd a csapatunkra. A hétvégén Tatabányán rendezik meg a magyar kupa négyes döntőjét.

AZ ÖSSZES HÍR