Nagy hátrányba kerültünk a BL-párharc első meccsén

Vissza
Nagy hátrányba kerültünk a BL-párharc első meccsén

Hazai pályán tizenhárom góllal, 23–36-ra kaptunk ki a Veszprém ellen a Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzésén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik.

OTP Bank - PICK Szeged–Telekom Veszprém 23–36 (7–20)
Bajnokok Ligája, rájátszás, 1. mérkőzés. Szeged, PICK Aréna, 7637 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).
OTP Bank - PICK Szeged: Alilovic – Sostaric, Stepancic, Mackovsek 3, Bánhidi, Szita, Bombac. Csere: Mikler (kapus), Bodó, Frimmel 3/2, Radivojevics 6/4, Garciandía 2, Rosta 2, Gaber, Martins 5, Tönnesen 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 11/4, Remili 4, el-Dera 1, Pesmalbek 2, Lauge 4, Strlek 1. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári 4, A. Nilsson 1, Sipos, Mahé 2, Ilics Z. 3, Vajlupov, Elísson 3/1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 10/7, ill. 6/5.
Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

Történelmi mérkőzés: ez a legkevesebb, amit el lehetett mondani az OTP Bank - PICK Szeged és a Telekom Veszprém összecsapásáról, amit a Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában rendeztek. Történelmi meccs, hiszen a két együttesnek már 184 tétmérkőzése volt egymás ellen, mindkettő 1982 óta állandó résztvevője az európai kupasorozatoknak, de még soha nem találkoztak a nemzetközi porondon. A kezdés előtt jó híreket kaphattak szurkolóink: a korábban sérült Bánhidi Bence, Matej Gaber és Mikler Roland is bekerült a keretbe, amelyből így Alexander Blonz maradt ki. A veszprémieknél is Jahja Omaron kívül minden hiányzó visszatért, ahogyan ezt egy nagy meccsen megszokhattuk.

A rangadóhoz méltó felvezetése volt az összecsapásnak: Süli Róbert műsorvezető beszélgetett az olimpiai arany- és ezüstérmes birkózókkal, Lőrincz Tamással és Lőrincz Viktorral, majd köszöntöttük az 1983-ban Magyar Kupa-győzelmet arató Szegedi Volán játékosait.

És akkor a meccs! Alilovic dupla védésével indult, majd Frimmel hagyott ki egy hetest a harmadik percben. Az első gólra az ötödik percig kellett várni, Marguc szerezte büntetőből, 0–1. A második szegedi hetest a nyolcadik perc elején végezhettük el, de Radivojevics is kihagyta. Laugét állították ki a játékvezetők, ám nem tudtuk kihasználni az előnyt, így a vendégek Remili találatával megléptek, 0–3. A tizenegyedik perc legvégén időt kért Juan Carlos Pastor. Sajnos ez sem segített, egy labdaeladás után Marguc növelte a veszprémi előnyt. Az első szegedi gól a 12. percben született Frimmel révén, amire azonnal jött a válasz, duplán, 1–6. Bánhidi helyére Rostát küldte be a szegedi szakvezetés, aki azonnal kiharcolt egy hetest. A harmadik szegedi büntető már bement, Frimmel volt a végrehajtó, 2–6. Az első negyedóra végén veszprémi hetes következett, ezt Marguc belőtte. Strlek góljával a félidő felénél 2–8 állt az eredményjelzőn.

Egy védekezési kihagyás, majd egy labdaeladás után kaptunk gólt, 2–10-nél így ismét időt kért a szegedi pad. Frimmel lőtte a harmadik gólunkat is, ismét hetesből volt eredményes. Nilsson is kapott egy kétperces büntetést, amely után azonnal gólt szerzett Martins, 4–11. Egy újabb veszprémi találat után megint a portugál irányítónk volt eredményes, a 22. percben így 5–12-re állt a BL magyar rangadója. Az ötödik szegedi heteshez ismét Frimmel állt oda, de a csereként beszálló Cupara védte a lövését. Ligetvári viszont betalált, 5–14-re módosítva az eredményt, egy üres kapus Mahé-góllal pedig tízre hízott a különbség. A hatodik szegedi büntető bement, Radivojevics talált be. A 30. percben Marguc lépett be szabálytalanul Sostaric elé védekezésben, szlovén szélsőnk rálépett a lábára, így aláfordult a bokája – ölben kellett levinni, nem is tudott már visszatérni. A büntetőt Radivojevics belőtte, ám a Veszprém alig hibázott támadásban, ennek köszönhetően a félidőre 7–20-ra vezettek a vendégek.

A szünet után Mikler érkezett a kapuba, az első gólt pedig Tönnesen lőtte. Marguc bevágott egy hetest, így tett Radivojevics is. A 36. perc kezdődött el, amikor Mackovsek találatával feljöttünk 10–21-re. Tönnesen földre pattintott lövésből vette be a kaput, 11–21-nél időt kért a vendégcsapat. A 41. percben kettős emberelőnybe kerültünk, ami egy hetessel indult, Radivojevics megint belőtte, 12–23. A szerb nem sokkal később a szélről is betalált, amelyre Marguc hasonló helyzetből válaszolt, 13–24. Martins átlövése szépre sikerült, de tízen belülre nem tudtunk kerülni, sőt gyors veszprémi gólokkal a 45. percre 14–27-re alakult az eredmény. 

A szegedi támadójáték nem javult fel, és a védekezés is lyukasnak bizonyult, így tovább nőtt a különbség: 15–30-nál az addigi legnagyobbra hízott a vendégek előnye. Lőttünk néhány szép gólt, Mackovseké például ebbe a kategóriába tartozott, de azzal is csak 18–32-re zárkóztunk. Az utolsó három percnek 21–35-ről vágtak neki a csapatok, ekkor előbb Mackovsek, majd Ligetvári talált be. A végén Radivojevics még belőtt egy büntetőt, így 23–36-tal ért véget a találkozó. Tizenhárom gól a hátrányunk tehát a jövő heti, veszprémi visszavágó előtt.

Juan Carlos Pastor: – Megérdemelten nyert a Veszprém, ez nem kérdés, már az első félidőben láthattuk, milyen nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Problémáink voltak támadásban, messze voltunk a kaputól, de a beállók megtalálása sem sikerült. A védekezésünk szintén nem ütötte meg a várt szintet. Nehéz egy ilyen meccs után beszélni, ám vannak még céljaink a szezonban, teljesíteni akarjuk ezeket a bajnokságban és a Magyar Kupában. Köszönet jár a szurkolóinknak, hogy megtöltötték a lelátót, illetve szeretnénk tőlük elnézést kérni a mutatott teljesítményért.

Szita Zoltán: – A csapat nevében elnézést kérünk a szurkolóinktól, nem ezt érdemlik… Mind védekezésben, mind támadásban rosszul játszottunk, erre nincs mentség. Biztos vagyok benne, hogy Veszprémben jobb teljesítményt nyújtunk. Lesz még lehetőségünk javítani a szezonban, meg kell ezt próbálnunk.

Momir Ilics: – Ez a mérkőzés volt a legjobb, amit a klubnál valaha láttam, akár edzőként, akár játékosként. Nem egyénieskedtünk, csapatként voltunk erősek. Közel sem számítottam ilyen kiváló teljesítményre, de talán senki sem. A visszavágón ott lesznek mögöttünk a szurkolóink, akik most is fantasztikus hangulatot teremtettek, köszönet érte nekik.
 
Gasper Marguc: – Hittünk a győzelemben, de nem számítottunk ekkora különbségre, hiszen általában szorosak a két csapat összecsapásai. Megérdemeltük a sikert, azzal együtt, hogy továbbra is tiszteljük a szegedieket. Veszprémben újra győzni szeretnénk, illetve kiharcolni a továbbjutást.

Gyúrós István

Közzétéve: 2023.03.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR