Tizenkettedik győzelmünk a Dabas ellen

Vissza
Tizenkettedik győzelmünk a Dabas ellen

Nem volt kérdés, magabiztos győzelmet (42-32) arattunk hazai pályán a K&H férfi kézilabda liga 17. fordulójában a Dabas ellen.

OTP Bank - PICK Szeged–Dabas KC 42–32 (19–16)
K&H férfi kézilabda liga., 17. forduló. Szeged, PICK Aréna, 1707 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
OTP Bank - PICK Szeged: Alilovic –Radivojevics 7/1, Tönnesen 7, Martins 2, Rosta 8, Mackovsek 3, Blonz 7. Csere: Mikler, L. Krivokapics (kapusok), Garciandía 2, Szita 5, Radvánszki 1, Varga M. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Dabas KC: Nagy T. – Ács 3, Fekete B. 3, Garajszki 1, Koller 3, Szöllősi Sz. 2, Tarabochia 2. Csere: Zdolik 8, Katona 2, Bognár N. 3, Bálint B. 5/2, Hutvágner, Laurinyecz. Vezetőedző: Tomori Győző.
Hétméteres: 2/1, ill. 3/2.Ű
Kiállítás: 0, ill. 2 perc.

A három sérültünk, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Matej Gaber továbbra is a rehabilitációt végzi – mind a hárman jobban vannak – így ők nem kerültek be a Dabas elleni meccskeretbe. Dean Bombac szombat reggelre beteg lett, így irányítónk sem tudott játszani. Három PICK Kézilabda Akadémia-játékos, Luka Krivokapic, Radvánszki Zsolt és Varga Mihály került be a csapatba.

Több települést és sulit is meghívtunk a meccsre, a gyerekek hatalmas tapssal és ovációval köszöntötték a #kékeket. Városdombóról, Tiszafüredről és Martfűről is népes gyereksereg jött el bennünket buzdítani.

A statisztikánk tovább javult a Dabas ellen, hiszen tizenkettedik meccsünkön a tizenkettedik győzelmünket arattuk ellenük. Nem volt kérdés a magabiztos siker megszerzése, az első perctől uraltuk a meccset.

A meccs elején fej fej mellett haladtak a csapatok, igazán nem tudtunk meglépni a Pest megyei együttestől, mert támadásban gólerősek voltak, különösen Zdolik Bence, aki többször talált be a kapunkba. Nálunk Rosta Miklós és Alexander Blonz volt elemében, így a félidőben már 19-16-ra vezettünk.

A második harminc perc elején egyszer még feltornázta magát a Dabas, feljöttek egyetlen találatra, de utána robbantottunk. Mirko Alilovic lehúzta a rolót, elől pedig Kent Robin Tönnesen, Bogdan Radivojevics, Szita Zoltán és a végén nyolc találatig jutó Rosta Miklós tartott gólpárbajt. Kinyílt az olló, sikerült meglépni tíz góllal, így a hajrában jöhetett a három akadémista, akik közül Radvánszki Zsolt gólt is szerzett, míg Varga  Misi adott egy csodás gólpasszt, így a végén fölényesen, 42-32-re nyertünk.

Csapatunk legközelebb március 16-án (csütörtök) 18 órakor a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Fejér-B.Á.L. együttesét fogadja a PICK Arénában. Tét a győri négyes döntőbe kerülés.

Juan Carlos Pastor, az OTP Bank - PICK Szeged: –Amikor jól védekezünk, akkor egyszerűbb az életünk, az első félidőben viszont ez nem sikerült. A szünet után viszont igen, akkor már jobban kézilabdáztunk, könnyű gólokat szereztünk, aminek köszönhetően kialakult egy nagyobb különbség és néhány játékosunkat pihentethettük. Úgy tűnik, mindennap eggyel kevesebb játékossal számolhatunk, ma hét kézilabdázónk hiányzott sérülés vagy betegség miatt.
Tomori Győző, a Dabas KC vezetőedzője: – Voltak olyan időszakok, amelyekkel elégedettek lehetünk. Egy ilyen patinás csapattal szemben a részfeladatokra kell összpontosítani, ez sikerült ma nekünk. Az első félidőben látottakkal nagyon elégedett vagyok, küzdelmes mérkőzést játszottunk, sok gólt szereztünk. A Szeged az első perctől kezdve komolyan vette a találkozót, rengeteg gólt lőtt, így a védekezésünkkel kevésbé lehetünk elégedettek. A lőtt góljaink számával viszont igen.
Nagy Tibor, a Dabas KC játékosa: – Jó érzés volt visszajönni Szegedre. Az első negyedórában érződött, hogy mentálisan nem voltam rendben, de jó meccset játszottunk, büszkék lehetünk a teljesítményünkre.
Varga Mihály, az OTP Bank - PICK Szeged játékosa: – Számomra minden egyes perc az NB I.-ben óriási motivációt jelent, hiszen egész héten azért edzünk mi fiatalok, hogy a hétvégén szerepet kapjunk. Köszönöm szépen a mesternek, hogy ismét bizalmat szavazott nekem.

 

 

Közzétéve: 2023.03.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/02
Tizenhét akadémistánk a korosztályos válogatottban

Tizenhét PICK Kézilabda Akadémia-játékos kapott meghívót különböző korosztályos magyar válogatottba.

2024
04/30
Új Aréna-rekorddal nyertünk a NEKA ellen

Utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünkön 47-31-re nyertünk a HSE NEKA ellen. 47 az új PICK Aréna-rekord.

AZ ÖSSZES HÍR