Elindult a Bajnokok a bajnokokért jótékonysági aukció

Vissza
Elindult a Bajnokok a bajnokokért jótékonysági aukció

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával valósul meg Bajnokok a bajnokokért elnevezésű jótékonysági aukció, amelyben részt vesz csapatunk magyar válogatott kapusa, Mikler Roland.

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával valósul meg Bajnokok a bajnokokért elnevezésű jótékonysági aukció, amelyben részt vesz csapatunk magyar válogatott kapusa, Mikler Roland. Roli egy mezt ajánlott fel licitre, amely ITT található.

Az aukció alatt befolyt összeggel a Wonderflora & CMT Alapítvány fő céljainak megvalósulását támogatják. Az alapítvány egy ritka genetikai rendellenességgel, a Charcot-Marie-Tooth-szal élőknek nyújt segítséget. Összegyűjtik és megismertetik a külföldi és a hazai tapasztalatokat, továbbá kapcsolatokat építenek ki a szakemberek és az érintettek között, amelyek a betegség kezelésével kapcsolatos protokollok kialakítását segítik.

A kitűzött célok közé tartozik az I. Nemzetközi Neuromuszkuláris Konferencia megrendezése 2023 tavaszán, amely a CMT-vel, az SMA-val és a DMD-vel foglalkozó szakemberek edukációját, valamint az érintett családok tájékoztatását segítené elő, nemzetközi és hazai egészségügyi szakemberek bevonásával. A konferencia fő témái: diagnosztika, terápiás lehetőségek, rehabilitáció, ortopédiai ellátás.

További célkitűzés az Alapítvány alapítója, Drávucz Rita világbajnok és Európa-bajnok vízilabdázó kislányának, Flórának az állapotjavítása és fejlesztése, akit CMT-vel diagnosztizáltak az orvosok. Rita kislányának egy nagyon komplex, Magyarországon nem elérhető rekonstrukciós ortopédiai műtétre van szüksége ahhoz, hogy erősen deformált lábai ismét megfelelő helyzetbe kerüljenek, és fájdalom nélkül, önállóan tudjon sétálni. A licittel a műtét mielőbbi megvalósítását is segítik.

Közzétéve: 2023.02.07.

TOVÁBBI HÍREK

2023
03/22
Nagy hátrányba kerültünk a BL-párharc első meccsén

Hazai pályán tizenhárom góllal, 23–36-ra kaptunk ki a Veszprém ellen a Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzésén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik.

2023
03/21
#kékek podcast a BL-rangadó jegyében Zozóval és Mikivel

Itt a #kékek podcast legújabb adása. A szerdai BL-rangadó jegyében Szita Zoltánnal és Rosta Miklóssal beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR