Elindult a Bajnokok a bajnokokért jótékonysági aukció

Vissza
Elindult a Bajnokok a bajnokokért jótékonysági aukció

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával valósul meg Bajnokok a bajnokokért elnevezésű jótékonysági aukció, amelyben részt vesz csapatunk magyar válogatott kapusa, Mikler Roland.

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával valósul meg Bajnokok a bajnokokért elnevezésű jótékonysági aukció, amelyben részt vesz csapatunk magyar válogatott kapusa, Mikler Roland. Roli egy mezt ajánlott fel licitre, amely ITT található.

Az aukció alatt befolyt összeggel a Wonderflora & CMT Alapítvány fő céljainak megvalósulását támogatják. Az alapítvány egy ritka genetikai rendellenességgel, a Charcot-Marie-Tooth-szal élőknek nyújt segítséget. Összegyűjtik és megismertetik a külföldi és a hazai tapasztalatokat, továbbá kapcsolatokat építenek ki a szakemberek és az érintettek között, amelyek a betegség kezelésével kapcsolatos protokollok kialakítását segítik.

A kitűzött célok közé tartozik az I. Nemzetközi Neuromuszkuláris Konferencia megrendezése 2023 tavaszán, amely a CMT-vel, az SMA-val és a DMD-vel foglalkozó szakemberek edukációját, valamint az érintett családok tájékoztatását segítené elő, nemzetközi és hazai egészségügyi szakemberek bevonásával. A konferencia fő témái: diagnosztika, terápiás lehetőségek, rehabilitáció, ortopédiai ellátás.

További célkitűzés az Alapítvány alapítója, Drávucz Rita világbajnok és Európa-bajnok vízilabdázó kislányának, Flórának az állapotjavítása és fejlesztése, akit CMT-vel diagnosztizáltak az orvosok. Rita kislányának egy nagyon komplex, Magyarországon nem elérhető rekonstrukciós ortopédiai műtétre van szüksége ahhoz, hogy erősen deformált lábai ismét megfelelő helyzetbe kerüljenek, és fájdalom nélkül, önállóan tudjon sétálni. A licittel a műtét mielőbbi megvalósítását is segítik.

Közzétéve: 2023.02.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR