Győzelemmel indítottuk az évet

Vissza
Győzelemmel indítottuk az évet

Győzelemmel köszöntöttük új buszunkat és 2023-as évet. Péntek este Abonyban, a K&H férfi kézilabda liga 15. fordulójában nyertünk a HÉP-Cegléd ellen.

HÉP-Cegléd – OTP Bank - PICK Szeged 28-45 (13-23)
K&H férfi kézilabda liga, 15. forduló, Cegléd, Varga István sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
HÉP-Cegléd: Kránitz – Pásztor 1/1, Kende 2, Teleki 6, Bartha 2, Jamali 9/2, Szepesi. Csere: Aleksza (kapus), Kállai 2,Tóth M., Markovics, Mazák 2, Szűcs 1, Csomor 1, Juhász, Farkas 2/1. Vezetőedző: Nagy Károly.
OTP Bank - PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 8/1, Tönnesen 3, Bombac 2, Rosta 7, Mackovsek 3, Frimmel 4/1. Csere: Krivokapic (kapus), Bánhidi 4, Blonz 3, Garciandía 3, Szita 1, Bodó 1, Martins 3, Stepancic 3, Tisza. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc
Hétméteres: 7/4, ill. 3/2

Első útja győzelmet ért. Új csapatbuszunkkal érkeztünk 2023 első bajnokijára Abonyba, ahol az újonc HÉP-Cegléd volt az ellenfelünk. Esélyeshez méltóan magabiztosan szereztük meg a két pontot, és győzelemmel köszöntöttük az új járgányunkat.

Azért ne rohanjunk ennyire előre, hiszen hosszú sérülés, és rehabilitáció után visszatért a keretünkbe Luka Stapancic. Két fiatal, Luka Krivokapic és Tisza Levente kapott még lehetőséget, míg Mikler Roland, Matej Gaber és Bogdan Radivojevics pihenőt kapott.

Hazai góllal kezdődött a meccs, Iman Jamali hetesből vette be Mirko Alilovic kapuját. A 3. percben Borut Mackovsek szerezte 2023 első szegedi gólját, ekkor a hazaiak 2-1-re vezettek. Potyogtak a gólok, a 7. percben már tizenegynél jártak a csapatok, ekkor 6-5 volt a Ceglédnek. Mirko Alilovic védte Jamali hetesét, majd a  kipattanót is bravúrral hárította. Parádés teljesítmény volt. A 12. percben átvettük a vezetést, egy gyors kontra után Kent Robin Tönnesen mattolta Kránitz kapust, 8-7 volt nekünk. A 19. percben sikerült 3 találattal meglépnünk, ekkor 9-12 állt az eredményjelzőn. Sőt, egy perc alatt kétszer is labdát szereztünk, előbb Sostaric, majd Martins is értékesítette a ziccert, 9-14. Elkaptuk a fonalat, emberhátrányban is sikerült két gólt szereznünk, és egyet sem kaptunk, így a félidőben 23-13-ra vezettünk.

Mirko Alilovic hetest védett, így indult a második játékrész, majd Luka Stepancic jött be Garciandía kiállítása miatt, és az első labdaérintéséből egyből  gólt lőtt. Jött is a taps a szegedi tábortól. Luka két év után visszatért. Továbbra is eredményesen támadtunk, a 40. percben már 31-18 volt a javunkra. Ezután sem változott a játékképe, jól védekeztünk, gyors gólokat dobtunk, így még nagyobb lett a különbség. Jöhetett a két fiatal, Tisza Levente és Luka Krivokapic is.

Csapatunk legközelebb február 9-én (csütörtök) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában Dániában, az Aalborg Handbold otthonában lép pályára.

 

Közzétéve: 2023.02.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR