#kékek vb-blog Svédországból

Vissza
#kékek vb-blog Svédországból

Január 11-én megkezdődött a svéd–lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság. Klubunk magyar válogatott játékosai bloggal jelentkeznek a helyszínről. Hétfőn Rosta Miklós adott helyzetjelentést.

"Szép napra ébredtünk immár Stockholmban. Hosszú volt az út, hiszen miután vasárnap kiderült, hogy megyünk tovább, és ott vagyunk a legjobb nyolc között, vonatra szálltunk. Göteborgból a svéd fővárosban mentünk. A két település közel 500 kilométerre fekszik egymástól, így nem éppen hip-hop érkeztünk meg ide. De ezzel nyertünk jóformán egy napot, hiszen ma délután már itt tudunk edzeni, készülni a negyeddöntőre. Hú, de jó érzés ezt leírni: a nyolc között vagyunk, sikerült továbblépnünk. Persze, hogy mindenkinek hevesebben vert a szíve a svéd–portugálon, hiszen az utolsó pillanatig nyílt volt a küzdelem, de nagy köszönet jár a sárga-kékeknek, hogy ilyen erővel hajtottak a sikerért. Mi pedig simán nyertünk kora délután, a Zöld-foki Köztársaság elleni meccsen nem kellett izgulni, magabiztosan, jó játékkal lehoztuk a meccset. Jót tett az önbizalmunknak, hogy előbb a brazilokat, majd az afrikai válogatottat is megvertük, ez lendületet kell, hogy adjon. Most várjuk az ellenfelet: Egyiptom vagy Dánia következik. Két remek csapat, és ez már nem kívánságműsor, azzal kell meccselnünk a legjobb négy közé jutásért, aki éppen szembejön. Nagy lehetőség előtt állunk. Szeretnénk menni tovább Csak előre, egyben vagyunk, ez látszott azon a videón is, ami bejárta világot, hogy mennyire örültünk a svédek győzelme után, hogy mennyire együtt vagyunk. Ez lehet a kulcs az újabb sikerre. Zárásként pedig szeretném a csapattársak nevében megköszönni azt a rengeteg üzenetet, amit kaptam, kaptunk. Jól esik, mert érezzük, hogy mennyien szeretnek bennünket. Ez egy ilyen nagy eseményen nagyon fontos."

Közzétéve: 2023.01.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR