#kékek vb-blog Svédországból

Vissza
#kékek vb-blog Svédországból

Január 11-én megkezdődik a svéd-lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság. Klubunk magyar válogatott játékosai bloggal jelentkeznek a helyszínről. Szerdán Mikler Roland ad helyzetjelentést.

„Üdvözlet #Handballfamily innen Svédországból, Kristianstadból! Kedden szerencsésen megérkeztünk, Székely Marci a szobatársam, szépen berendezkedtünk, így minden a helyén van. Kicsit izgultam, hiszen hetekkel ezelőtt Norvégiában, Elverumban jártunk, és akkor rendesen belekóstoltunk a télbe. Akkor volt olyan nap, amikor mínusz 22 Celsius-fokot mutatott a hőmérő, nem sokat mertünk mosolyogni, mert jéggé fagyott volna fogsorunk. Jelentem itt is olyan idő van, mint otthon Szegeden, ma felhős volt, de plusz nyolc fokban sétáltunk egyet. Edzettünk is, mindenki rendben a keretből, már nagyon várjuk a csütörtöki bemutatkozást. Feltöltődve érkeztem, vasárnap és hétfő délelőtt a családdal lehettem, játszottam még egy nagyot az ikrekkel, ami mindig jól esik egy ilyen hosszú távollét előtt. Nekem személy szerint kellemes emlékeim vannak Kristianstadról. Amikor a PICK Szegeddel itt játszottunk 2014-ben, akkor az EHF-kupában legyőztük a helyi csapatot, ami nagy lendületet adott nekünk, végül elhódítottuk a serleget. Dél-Korea ellen kezdünk. Kemény kis meccs elé nézünk, hiszen egy igazán ismeretlen, kellemetlen stílust képviselő válogatott lesz a riválisunk. Futnak, gyorsak, kiszámíthatatlanok, ez a legjellemzőbb rájuk. Nekünk, kapusoknak sincs könnyű dolgunk, hiszen kevésbé ismerjük a játékosokat, nem látjuk őket rendszeresen. Egy viszont biztos: a védekezés döntő lesz, ha sikerül őket lassítani, akkor nem kérdés, hogy magabiztosan nyerünk. Magasabbak, erősebbek, rutinosabbak vagyunk. Csakis a győzelmet tudom elképzelni, mert komoly célokkal érkeztünk a vébére, és ehhez az első lépést csütörtök este meg kell tennünk.”

Közzétéve: 2023.01.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/03
A 14. Dabas-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Dabas KC otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es találkozója.

2024
05/03
"Légy te is donor!" szegedi csapatok közös felhívása

Szegedi sportklubok, köztük az OTP Bank - PICK Szeged is közös figyelem felkeltő felhívást fogalmaztak meg „Légy te is donor!” néven.

AZ ÖSSZES HÍR