Meccsre fel! Az év utolsó BL-fellépése Elverumban (Útinapló)

Vissza
Meccsre fel! Az év utolsó BL-fellépése Elverumban (Útinapló)

Szerda 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a norvég Elverum otthonában lépünk pályára. Hétfő délelőtt elindultunk, Útinaplóval jelentkezünk.

Szerda, 10 óra: Ma még csípősebb hidegre, mínusz 22 Celsius-fokra ébredtünk. Kint ilyen hideg van, szerencsére bent, a szállodában ebből semmit sem érzünk. A srácok már hozzászoktak a norvég télhez, a reggeli után többen most is elmentek egy rövid sétára.

Este 18.45-kor jön az év utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzése. Ez lesz a nyolcadik Szeged–Elverum párharc, jól állunk az aktuális norvég bajnok ellen, hiszen hatszor nyertünk, és csak egyetlen egyszer szenvedtünk vereséget. Ez lesz a 241. találkozónk.

A házi góllistánk élcsoportja így áll: 1. Bánhidi Bence 353, 2. Dean Bombac 341, 3. Jonas Källman 325, 4. Balogh Zsolt 324, 5. Mario Sostaric 262, Bodó Richárd 262, 6. Frantisek Sulc 205, 7. Krivokapics Milorad 200, 8. Bogdan Radivojevics 172,  9. Ilyés Ferenc 161, 10. Bajusz Sándor 155.

Utoljára október 26-án találkoztunk az Elverummal, Szegeden magabiztosan nyertünk ellenük. Itt a meccs jegyzőkönyve.

PICK Szeged–Elverum Handball 30–23 (16–10)
Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló. Szeged, PICK Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 4000 néző. Vezette: D. Martins, R. Martins (portugálok).
PICK Szeged: Alilovic 1 – Sostaric 3, Tönnesen 6, Bombac 3, Rosta 6, Mackovsek 2, Szita 1. Csere: Gaber, Garciandía 1, Martins 3, Blonz 4/3, Radivojevics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Elverum Handball: Imsgard – Berg 3, Hedberg 1, Fingren 1, Blomgren 4, Langaas 2, Gröndahl 2/1. Csere: Mizera (kapus), Thorkelsson 1, Heldal 3/2, Borzas 3, Awad 1, Haugseng, K. Lien 1, Anderson 1. Vezetőedző: Börge Lund.
Hétméteres: 4/3, ill. 6/3.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

Délben jön az utolsó taktikai értekezlet, majd 16.45-kor indulunk a meccshelyszínre, 18.45-kor pedig következik 2022 utolsó BL-fellépése. A meccset a Sport 1 élőben adja, a felvezető műsorban a kapitány, Bánhidi Bence és Mikler Roland a keddi elverumi edzést követően nyilatkozott a meccsről.

Kedd, 20 óra: Szép estét #Handballfamily! Edzettünk, mozogtunk egy jót, végül az Elverum edzőcsarnokában tréningeztünk, 5 percre volt a szállásunktól, de amint írtuk már, itt igazán nincsenek távolságok. A bemelegítés után a szokásos lábtengócsaták zajlottak, mintha világbajnoki elődöntőt rendeztek volna, olyan tétje volt egy-egy összecsapásnak. Aki nyer, az örömtáncot lejt, a vesztes pedig pakolhat. Ezután záporoztak a lövések a kapura, nem egy bomba landolt a felső sarokban, de azért Roli és Mirko is bemutatott néhány nagy védést, ami után azért jött a „füzge” a kapuból.

A foglalkozás második felében már a taktikai elemek átismétlése játszotta a főszerepet, az Elverummal a közelmúltban játszottunk, így csak át kellett ismételni azt. 18.30-kor volt vége az edzésnek, ezután buszra szálltunk és csodaszép, karácsonyi díszkivilágításban pompázó városon keresztül a hotelig buszoztunk. Egy biztos, a vacsora után a keret nagy része a horvát-argentin vb-elődöntőt nézi, Mirko Alilovic és Mario Sostaric pedig különleges érzéssel teszi, mert mindketten a horvátok sikeréért szorítanak. Az majd reggel derül itt ki az Útinaplóban, hogy miként ébredtek. Szerdán tehet meccsnap, 18.45-kor jön 2022 utolsó BL-fellépése, a találkozót a Sport 1 élőben közvetíti. 

10.30: Szép napot mindenkinek, itt is süt a nap. Annyit ért a napfény, hogy 8 órakor még mínusz 19 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála, azóta viszont már melegedett egy kicsit a levegő, már csak -18 C-fok van… Majd erről később.

Azért nekünk sok furcsaságot rejt ez a norvég túra. A hideg mellett érdekes volt megtapasztalni, hogy 9 órakor még sötét volt, látszottak a karácsonyi világítások, miközben reggeliztünk. Az talán nem meglepő, hogy mindig mesterünk, Juan Carlos Pastor kel a leghamarabb, ő érkezett elsőként reggelizni, majd a terapeuta, Djordje Ignjatovics is csatlakozott hozzá. A játékosok közül pedig a családapákat dobta ki először az ágy: Dean Bombac, Kent Robin Tönnesen, Bánhidi Bence és Bodó Ricsi jóformán egyszerre, nyolc óra után érkeztek. Volt, aki végig aludta az éjszakát, volt, aki forgolódott, de ez már ilyen, nem lehet mindenkinek tökéletes minden. A fiúk a reggeli után elmentek közösen egy közeli kávézóba, a délelőtt erről szól, délben már taktikai értekezlet szerepel a programba, majd 17 órától edzünk a meccshelyszínen.

Ha már a fiúk is kidugták az orrukat ebben a hidegben, akkor a tudósító is ezt tette. Mentünk egy kört a centrumban. Sokan nem jöttek szembe ebben a hidegben, volt, amikor saját magunkkal találkoztunk J Csípett rendesen a hideg, alaposan kipirultunk. Kedves, kis aranyos városka Elverum, de nem egy turistaparadicsom, sok régi épület nincs, a modern stílus leginkább a nyerő. Lenéztünk a Glomma folyóhoz, amely teljesen befagyott, nem csoda ebben a hidegben, itt egy Mikulás-sapkába öltözött fiatalemberrel is összefutottunk, de ő is inkább hazatekert a hidegben. 20 perc, ennyit voltunk kint, ami elég volt ahhoz, hogy a lábujjunkat már ne érezzük. Ez Norvégia, amely csak nekünk furcsa, Kent Robin Tönnesennek nem, aki nagyon éli a helyzetet,azt,  hogy „hazai pályán” szerepelhet. Bármi kérése van egy társnak, egyből intézkedik.

Még egy apró megjegyzés: ha valakinek üres a tankja, ne itt tegye tele. Egy liter 95-ös az elverumi kúton közel ezer forintba kerül. A sétáról készítettünk fotókat, amelyeket a közösségi oldalainkon láthat minden szurkolónk. Este jövünk majd a legfrissebb hírekkel, fotókkal és videókkal az edzésről.

Hétfő, 21.30: Szép estét mindenkinek! -13 Celsius fok van! Itt Elverum! Szerencsésen megérkeztünk a 21 ezres városba. Tényleg hideg van, nem kicsit, nagyon! Nyakig felhúzta mindenki a kabátját, és a sapka sem hiányzott senki fejéről. Ez a norvég tél: kemény és hideg. Az úton legtöbben filmet néztek, zenét hallgattak, ha nem is gyorsan, de eltelt az idő. Most a pihenés játssza a főszerepet, szerencsére nem kell korán kelni, így mindenki frissen ébredhet.

11.30: Már útban a csapat Budapest felé. Délelőtt még Szegeden, a PICK Arénában edzettünk, az estét már Norvégiában, Elverumban töltjük. A megszokottól eltérően egy nappal hamarabb keltünk útra, így kedden délután a meccs helyszínén edzünk majd. A gépünk 14.50-kor indul, várhatóan 17.20-kor landol a norvég fővárosban, Oslóban. Innen busszal tesszük meg a 140 kilométeres utat, majd várhatóan 19 és 20 óra között érkezünk meg Elverumba. A tél már Szegeden is megmutatta az arcát, fehér lepelre ébredtünk, és mínusz Celsius-fokkal indult a hét. Azonban az biztos, hogy Norvégiában senki sem közlekedik majd tőlünk lehúzott kabáttal, hiszen ma estére mínusz 13 Celsius-fokot jósolnak, és az elkövetkező napokban még tovább hűl majd a levegő.

A kedd délelőtt a pihenésről szól, délután viszont már edzésen vesz részt a csapat. Szerda 18.45-kor jön az év utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzése. Fontos találkozó vár ránk, mert egy győzelemmel hatalmas lépést tennénk a továbbjutást felé.

 

Közzétéve: 2022.12.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/29
Négyes döntőbe jutott U18-as akadémiai csapatunk

Magabiztos győzelmet (33-21) aratott U18-as akadémia csapatunk az Eger ellen, ez a siker pedig azt jelenti, hogy a #kiskékek biztos résztvevői a négyes döntőnek.

2024
04/29
Kedden a NEKA lesz a PICK Arénában az ellenfelünk

Kedd 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszában az utolsó hazai meccsünket vívjuk. A PICK Arénában a HSA NEKA együttesét fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR