Bánhidi Bence: megyünk, harcolunk, küzdünk a győzelemért!

Vissza
Bánhidi Bence: megyünk, harcolunk, küzdünk a győzelemért!

Szerda 18.45-kor a Hét meccsét vívjuk a Bajnokok Ligájában. A PICK Arénában a lengyel Lomza Industria Kielcét fogadjuk. A kapitánnyal, Bánhidi Bencével beszélgettünk.

– Az év utolsó nagy hazai rangadója következik szerdán. Komoly csapat, erős ellenfél vár ránk. Dolgozik már benned a drukk?

– Egyre nagyobb, nyilvánvalóan ez szerdára, a meccsnapra fokozódik a leginkább. Ez egy egészen más összecsapás, mint a többi. Az EHF a Hét meccsének választotta a találkozót, így kiemelt figyelmet kap. A Kielce bombaerős kerettel rendelkezik, minden poszton két klasszissal, de nem verhetetlen csapat. Mi úgy edzünk napok óta, hogy sikerüljön megszerezni a két pontot. Az elmúlt hetek győzelmeinek köszönhetően remek a hangulat a csapaton belül, sokat lendített rajtunk a Celje elleni két siker. Persze, a szlovén bajnok nem olyan erős, mint a szerdai ellenfelünk, de a mutatott játékra, a magabiztos győzelemre mindenképpen építhetünk.

– „Borítsuk kékbe az Arénát!” – ez a szlogenünk a rangadóra. A #Handballfamily eddig is sokat segített, most is nagy szükségünk lesz rájuk a meccsen!

– Egy ilyen meccsen pályára lépni mindig különleges érzés. A BL-hangulatát nem lehet semmivel sem összehasonlítani. Ez a csúcs! Amikor bemegyünk átvenni a mezt az öltözőbe, már halljuk az aréna morajlását. Ez inspiráló, tudjuk, hogy néhány pillanat múlva megyünk, harcolunk, küzdünk a győzelemért. Nagyszerű közönségünk van, rengeteg segítséget kapunk tőlük. Tudom, hogy szerdán este is így lesz!

– Mi lehet a döntő a meccsen?

– A precizitás! Minél kevesebbet szabad csak hibázni, nem adhatjuk oda könnyen a labdákat a Kielcének. Hatalmas lesz az iram, a visszarendeződés is fontos lesz ezen a meccsen. Ha stabilan védekezünk, biztos vagyok benne, hogy lesz olyan kapusteljesítmény, amely segít nekünk. Okosan, higgadtan kell játszanunk, ez lesz a legfontosabb.

– Jön a Télapó! Ez a Bánhidi-családnak most különleges esemény lesz. Készülsz már?

– Ez lesz az első olyan Télapónk, amelyet a feleségemmel és a kislányommal együtt várunk. Bella még pici, igaz, egyre aktívabb. Azért ez a nap különleges számunkra, olyan érzések jelennek meg, amelyet még nem tapasztaltunk. Nagyon élvezem ezeket a pillanatokat, biztos, hogy hatalmas töltést ad a szerdai Kielce ellen rangadó előtt.

Közzétéve: 2022.12.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR