Győzelemmel térünk haza Celjéből

Vissza
Győzelemmel térünk haza Celjéből

Magabiztosan, 20–13-as félidő után 36–28-ra nyertünk a Bajnokok Ligájában a szlovén Celje otthonában.

RK Celje PL (szlovén)–PICK Szeged 28–36 (13–20)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 8. forduló. Celje, Zlatorog Aréna, 2500 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).
RK Celje PL: Bojic – Cokan 5/3, P. Martinovic 1, Ivankovic 4, S. Zabic 1, Strmljan 5, Mazej 4. Csere: Belkaied, Gabersek (kapusok), Z. Mlakar 3, Gal Marguc 1, Vlah 2, Suholeznik 1, M. Janc 1/1. Vezetőedző: Alem Toszkics.
Pick Szeged: Alilovic – Bombac 4, Tönnesen 3, Gaber, Bánhidi 4, Bodó 6, Frimmel 6/5. Csere: L. Krivokapics (kapus), Sostaric 3, Garciandía 3, Rosta 3, Szita, Radivojevics 3, Blonz 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 8/4, ill. 6/5.
Kiállítás: 14, ill. 10 perc.

Minden rendben volt szerdán, egyedül a közös séta maradt el, mert Celjében egész nap esett az eső, de mindenki felkészülten várta a 240. Bajnokok Ligája-fellépésünket. Végül 15 név került be a jegyzőkönyvbe, Borut Mackovsek még a HSA NEKA elleni meccsen sérült meg, a szakmai stáb jobbnak látta őt pihentetni.

A szállásunk nem volt messze az arénától, 10 perc buszút után megérkeztünk a meccshelyszínre. Kimondottam hideg volt bent, de ez manapság a legtöbb arénában így lesz. Csapatunk egykori játékosa, Luka Zvizej üdvözölte a mieinket, jelenleg a Maribor vezetőedzője, az ikrei már 11 évesek, ők továbbra is Celjében élnek. Elmondta, hogy Szeged örök szerelem marad, nem felejti, amikor nálunk járt utoljára, micsoda szeretet fogadta.

Közel 30 perccel a kezdés előtt befutott a 40 fős szegedi tábor, amely egyből „PICK Szeged!” buzdításba kezdett, alaphangot adva a fiúknak.

Remek védekezés után a 3. percben Sebastian Frimmel révén szereztünk vezetést. A 7. percben Kent Robin Tönnesen betörés után talált a kapuba, majd Sebastian Frimmel értékesítette a büntetőt, így 6–3-ra léptünk el. Kiválóan kezdtük a meccset. A 10. percben Mirko Alilovic hetest védett, jött is a „Mirko! Mirko!” rigmus a lelátóról. Egy perc múlva Gal Margus hetesét is fogta a kapusunk, majd „Seppo” a harmadik büntetőjét is bedobta, ekkor 4–9 állt az eredményjelzőn, a 13. percben időt is kért a Celje. Elég volt néhány elrontott támadás, a hazaiak gyors indulásokból feljöttek 10–8-ra. Ekkor jött a mi időkérésünk. Ez jó hatással volt ránk, 13–9-re sikerült elhúznunk. Tönnesen talpról eleresztett lövése különösen szép volt. A hajrában is a mi akarunk érvényesült, Mirko kiválóan védett, a falunk nagyon stabil volt, elöl pedig megtaláltunk minden rést, így 30 perc játék után 20–13-ra vezettünk.

Két hazai góllal indult a második félidő, majd jött Bodó Ricsi bombája, amely azért nyugtatólag hatott, 15–21. Bogdan Radivojevics szerzett parádés gólokat, ennek köszönhetően tartottuk a magabiztos vezetést. A 41. percben Sebastian Frimmel bedobta az ötödik büntetőjét is, akkor 20–26 állt az eredményjelzőn. A 44. percben 27–23-ra tornázta fel magát a szlovén együttes, Juan Carlos Pastor időt is kért. Dean Bombac iszonyatosan nagy gólt lőtt a kapuba, megtörve a gólcsendünket. A hazaiak egy perce sem adták fel, így végig koncentráltnak kellett maradnunk. Nyolc perc volt hátra, amikor Bodó Ricsi hatodik „dugója” után 32–25 volt nekünk. Mirko továbbra is parádézott a kapuban, így sikerült 33–25-re is vezetnünk. A hajrában okosan tartottuk az eredményt, jöhetett a kapunkba Luka Krivokapic, a vége örömtánc, vastaps a szegedi tábortól. Végül 36–28-ra nyertünk, fontos két pontot szereztünk.

A meccs összefoglalója itt látható:

Közzétéve: 2022.11.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/10
300 ovissal sportoltunk

Péntek délelőtt Ásotthalmon 300 ovissal sportoltunk egyet, mi tartottuk meg a bemelegítést a fiataloknak.

2024
05/08
10 éves EHF-kupagyőzelmünk ünnepére készülünk

2014. május 18-án Berlinben megnyertük az EHF-kupát. Jövő szombaton lesz 10 éve. Ünnepi eseményekkel készülünk.

AZ ÖSSZES HÍR