Tizedik győzelmünk az NB I-ben

Vissza
Tizedik győzelmünk az NB I-ben

Magabiztosan , 36-24-re nyertünk a HSA NEKA ellen hazai pályán a K&H férfi kézilabda ligában.

PICK Szeged–HSA NEKA 36–24 (18–14)
K&H férfi kézilabda liga,10. forduló. Szeged, Pick Aréna, Dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
PICK Szeged: Alilovic – Bombac 2, Garciandía 1, Gaber, Rosta 7, Bodó 4, Frimmel 3/3. Csere: L. Krivokapics (kapus), Radivojevics 5, Szita 5, Tönnesen 4, Blonz 4, Bánhidi 1, Mackovsek. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
NEKA: Palasics – Krakovszki Zs., Krakovszki B. 1, Ács 3, Papp T. 4, Kovács T. 5, Bajus. Csere: Deményi (kapus), Fekete D. 2, Dobi 2, Kathi 3, Dely 2, Karai, Szilágyi 1/1, Sisa 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
Hétméteres: 3/3, ill. 2/1.
Kiállítás: 2, ill. 8 perc.

Háromból három. Immár ez a hivatalos mérlegünk a HSA NEKA ellen. Nem volt kérdés szombat este, hogy magabiztosan nyerjük meg ellenük a meccset a K&H férfi kézilabda ligában. A keretünk hasonló volt, mint a Celje elleni BL-meccsen, sérülés miatt Mikler Roland és Luka Stepancic hiányzott, így Luka Krivokapic került be a keretbe.

A 20. percig jól tartotta magát a fiatal NEKA, akkor időt is kértünk, ami jó hatással volt a csapatra, zsinórban szereztünk több labdát, így sikerült könnyű gólokkal meglépni az ellenféltől.

A második játékrészben is hasonló volt a helyzet, mint az első harminc percben, amikor jól zárt a védelmünk, akkor robogtunk a kapu felé és ezeket a ziccereket rendre értékesítettük. A végére kinyílt az olló, fölényes, 12 gólos sikert könyvelhettünk el, 34-24-re nyertünk.

A félidőben a KÉSZ Group jóvoltából  ismét jutalmaztuk a Jó tanuló, jó sportolóinkat. A díjat a KÉSZ Group nevében Klementisz-Csikós Gábor, míg a klub nevében Fekete Róbert adta át. A fiatalok hatalmas tapsot kaptak.

Jó tanuló, jó sportoló, U8: Nagy Dávid (Dózsa György Általános Iskola), U9: Lénárt Áron (Dózsa György Általános Iskola). U10: Gyetvai Gergő (SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola), U10: Szeberényi Bálint (Zrinyi Ilona Általános Iskola), U11: Mezei Richárd Botond (Gregor József Általános Iskola), Sebe Ferenc György (Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola), U13: Bucsányi Kada (Madách Imre Általános Iskola), U14: Vágvölgyi Szilárd (Dugonics András Piarista Gimnázium és Általános Iskola), U15: Varga Kristóf Kornél (SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola), Serdülő I.: Budai Barnabás Vince (Dugonics András Piarista Gimnázium és Általános Iskola), Serdülő II.: Magyar Máté (Gábor Dénes Technikum), U21: Varga Mihály (Kőrösy József Technikum).

Csapatunk legközelebb november 31-én (szerda) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában, a szlovén RK Celje Pivovarna Lasko otthonában lép pályára.

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Gratulálok Sótonyi László kollégámnak, mert kiváló munkát végez a NEKÁ-val. Sokat cseréltünk, hogy Bánhidi, Gaber és Mackovsek kevesebb időt töltsön a pályán, de sajnos utóbbi így is megsérült. Frimmel is csak negyedórát kézilabdázott, mert sérülésből tért vissza a héten.

Rosta Miklós, a Pick Szeged játékosa: – Nagy iramban kezdődött a találkozó, jól tartotta magát a NEKA. Miután összekaptuk magunkat, magabiztos sikert arattunk. A Celje elleni BL-meccsig van még néhány edzésünk, hogy javítsunk a játékunkon.

Sótonyi László, a NEKA vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, és sok sikert kívánok nekik a BL-ben és a magyar bajnokságban is. A hazaiak azon a szinten kézilabdáznak, ahova a mi játékosaink szeretnének elérni. Felemásak az érzéseim. Tudom, hogy erősebb, nagyobb csapat a Szeged, a második félidőben kijött a két csapat között a különbség, de az elsőben szépen teljesítettünk. Azért jöttünk Szegedre, hogy tanuljunk ebből a hatvan percből a fontos mérkőzéseinkre.

Szilágyi Benjámin, a NEKA játékosa: – Szegediként furcsa piros mezben játszani, de kezdem megszokni. Jó érzés volt, hogy jól fogadtak a szurkolók, köszönöm nekik. Felőrölt bennünket a Szeged és a második félidőben kijöttek a hibáink, amíg viszont tudtuk játszani a játékunkat, addig elégedettek lehettünk a teljesítményünkkel.

 

Közzétéve: 2022.11.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR