Jó játékkal vertük a Celjét a BL-ben

Vissza
Jó játékkal vertük a Celjét a BL-ben

Megszületett a második győzelmünk a Machineseeker EHF Bajnokok Ligájában: hazai pályán 36–27-re vertük a RK Celje Pivovarna Lasko csapatát a B csoport 7. fordulójában.

PICK Szeged–RK Celje PL (szlovén) 36–27 (18–12) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló. Szeged, Pick Aréna, Dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 4000 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (északmacedónok). 
PICK Szeged: Alilovic 1 – Sostaric 3, Tönnesen 6, Bombac 5, Gaber 1, Mackovsek 1, Szita. Csere: L. Krivokapics (kapus), Radivojevics 1, Bodó 2, Frimmel 6/4, Bánhidi 6, Garciandía 4, Blonz, Rosta, Molnár R. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
RK Celje PL: Bojic – Gal Marguc, P. Martinovic 5, S. Zabic 2, Ivankovic 3, Mazej 1, Strmljan 4. Csere: Belkaied (kapus), Vlah 4, Suholeznik 1, Cokan 3/1, Knez, M. Janc 4/3, Muhovic. Vezetőedző: Alem Toszkics. 
Hétméteres: 5/4, ill. 7/4. 
Kiállítás: 8, ill 14 perc.

Bajnokok az arénában – ez is lehetett volna a címe a szlovén RK Celje Pivovarna Lasko elleni BL-meccs felvezetésének, hiszen amíg magyar bajnok kézilabdacsapatunk bemelegített, addig Süli Róbert műsorvezető Ádám Martinnal, a magyar válogatott labdarúgójával, vérbeli Pick-szurkolóval beszélgetett a pálya szélén, aki szintén bajnok lett dél-koreai klubcsapatával, az Ulszan Hyundai együttesével. Itt volt a meccsen Tenke Endre is, aki ugyancsak volt bajnok játékos-pályafutása során, míg szegedi időszaka elismeréseként felkerült a Legendák Falára a PICK Arénában.

Ilyen körítés mellett kezdődött a B csoport hetedik fordulójában a meccs, amelyen Dean Bombac szerzett vezetést csapatunknak. Erre három góllal válaszoltak a vendégek, majd három szegedi találat következett, amelyekből kettőt Tönnesen lőtt, így 4–3-nál ismét mi vezettünk. Alilovic remekül kezdett a kapuban, bravúrjai mellett hetest is védett a horvát kapus. A félidő felénél 9–8 állt az eredményjelzőn, majd amikor 13–11-re léptünk el, időt kértek a vendégek. Ez sem segített, hiszen Frimmel, Garciandía és Bánhidi góljaival a 27. percre, 16–11-nél magabiztos, ötgólos előnyt harcoltunk ki. Garciandía két újabb remek lövéssel jelentkezett, így a félidőben jó játékkal 18–12-re vezettünk.

A félidő nem törte meg Juan Carlos Pastor csapatának lendületét, Bodó Richárd azonnal góllal jelentkezett. Egy ideig felváltva estek a gólok, majd a 35. percben Ante Ivankovic magkapta harmadik kétperces kiállítását, így a piros lapot is. Ez kicsit megfogta a vendégeket, míg a PICK tovább robogott, Garciandía és Bánhidi góljaival nőtt a különbség, majd Tönnesen és Bombac is kétszer talált be, így alakult ki a 44. percben a tízgólos, 26–16-os hazai előny. A közönség eddig is igazán elemében volt, ám ekkor lett a leghangosabb, hiszen rászámoltak a Celjére.

Az utolsó negyedórában közelebb tudtak zárkózni a szlovének, leginkább Janc találataival – a második után Alilovicot állították ki két percre a játékvezetők. Ekkor 29–23 állt a kijelzőn. Emberhátrányban sem állt meg a támadójáték, Radivojevics mattolta a celjei védelmet, míg a szegedi kapuba Luka Krivokapics érkezett. A közönség hangja ekkor szintén felerősödött, nem voltak ugyanis elégedettek a játékvezetéssel. Bombac végig nagyon aktív volt, ő lőtte a 31. szegedi gólt, Frimmel hetesével pedig már 32–25-re vezettünk. A végjátékban izgalmak nem voltak, ám örömhír igen: Molnár Robin is beállt, aki így élete első BL-meccsén kapott lehetőséget. 

A PICK Szeged végül az állva tapsoló közönsége előtt magabiztos, 36–27-es győzelmet aratott, ami a második volt az idei BL-szezonban. Ezzel megelőztük a szlovén riválist, és a hatodik helyre léptünk a B csoportban. Egy hét múlva jöhet a visszavágó: november 30-án a Celje vendégei leszünk a Bajnokok Ligájában. 

Juan Carlos Pastor: – Mindkét csapatnak jár gratuláció – ellenfelünk fiatal együttes, ám remek kézilabdát játszik, illetve minden meccsen nagyot küzd. Nyomás alatt játszunk, hiszen karácsony előtt még pontokat kell szereznünk a BL-ben. Ez most sikerült, mert összeállt a védelmünk, emellett támadásban is eredményesek tudtunk lenni. A második félidőben jól működött a játékunk, akadtak persze hibák, de általánosságban kimondhatjuk, hogy jó meccset játszottunk. Fontos volt a siker a pontok miatt, de azért is, hogy visszanyerjük a közönség bizalmát, hiszen fontos érték számunkra a támogatásuk.

Mario Sostaric: – Mindig jó érzés látni a boldog szurkolókat a meccs végén, most sem volt ez másként. Óriási nyomás volt rajtunk, idegesen is kezdtünk, de végül sikerült nyernünk ezen a fontos találkozón. Jövő héten Celjébe megyünk, ott is pontokat akarunk szerezni. 

Alem Toszkics: – Mindkét csapatnak fontos volt ez a meccs, hiszen a csoportban azonos pontszámmal kezdtük a találkozót. Ezen az estén egyértelműen a szegediek voltak jobbak, akik eredményes rendszerben játszanak, megérdemelten múlták felül fiatal csapatomat.

Mitja Janc: – A tizenötödik percig jól játszottuk, ám utána idegesek lettünk, egyre többet hibáztunk, nem tudtuk betartani az edzőnk kéréseit sem. Minden gólért meg kellett küzdenünk, elmaradtak a könnyű találatok, ez megnehezítette a dolgukat.

Gyúrós István

Közzétéve: 2022.11.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR