Szombat esti győzelem

Vissza
Szombat esti győzelem

Magabiztosan, 32-24-re nyertünk a PICK Arénában a K&H férfi kézilabda ligában a HE-DO B. Braun Gyöngyös ellen.

PICK Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 32–24 (17–13)
K&H férfi kézilabda liga, 7. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 7/1, Tönnesen 1, Bombac, Rosta 2, Mackovsek 1, Szita. Csere: L. Krivokapics (kapus), Gaber, Blonz 5/2, Garciandía 8, Bodó 4, Martins 3, Molnár 1, Radvánszki. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
HE-DO B. Braun Gyöngyös: Bartucz – Gábori 1, Schmid 1, Hegedüs 3, Gerdán, Halász L. 3, Varsandán 5. Csere: Tomic (kapus), Potisk 6/1, Jóga, Gráf 1, Lakosy 1, Nkousa 1, Menyhárt 1, Jaros 1. Vezetőedző: Bíró Balázs.
Hétméteres: 4/3, ill. 1/1.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

Továbbra is négy sérültünk van, Bánhidi Bence, Mikler Roland, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic, így három fiatal akadémista, Luka Krivokapic, Radvánszki Zsolt és Molnár Robin került be a keretünkbe.

Bogdan Radivojevics góljai nyitották a Gyöngyös elleni szombat esti bajnokit. A vendégek azonban nem jöttek zavarba, előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést. Jött azonban szokásához híven Mirko Alilovic, aki több bravúrt is bemutatott, így sikerült fordítanunk. Alexander Blonz és Imanol Garciandía szórte meg magát, így harminc perc után már 17-13-ra vezettünk.

A második játékrész elején is jól tartotta magát a Heves megyei együttes, lassították a játékot, így minden egyes gólunkért meg kellett küzdenünk. Lelkes közönségünk minden találatunkat nagy tapssal üdvözölt. Mentünk előre, 45. perctől pedig begyújtottuk a rakétát. Hátul stabilak voltunk, elől pedig Miguel Martins vezérletével jöttek a gólok. A hajrában jöhetett az említett három PICK Kézilabda Akadémia-játékos, akik közül Molnár Robin élete első NB I-es meccsét játszotta. A balszélső előbb kiharcolt egy hetest, majd gólt is szerzett, így ez az este örökre emlékezetes marad számára. A vége 32-24, újabb siker az NB I-ben.

Juan Carlos Pastor: – Mindig nehéz egy BL-meccs után játszani. Azok a játékosok, akik később léptek pályára, jól teljesítettek, ez mindig jó lenne, ha így történne. A második félidőben jól védekeztünk, majd szépen felépítettük a támadásainkat. Különösen elégedett vagyok ma Radivojevics, Bodó, Garciandía, Szita és Martins játékával. A jövőben is ez a cél, hogy minél több játékossal tudjunk játszani.
Bíró Balázs: – Gratulálok a hazai csapatnak, mert megérdemelten nyert. Tartottam a mérkőzéstől, mert a hétfői kupameccs után, amikor szerdán belevágtunk a felkészülésbe, realizálódott bennünk, hogy két jobb- és egy balátlövőnk kidőlt a keretből. Bőven várakozásaimon felül teljesítettünk, szándékosan nem mentünk bele egy „futóversenybe”. Amit egy tévés meccsen ebben az impozáns arénában művelt a csapatom, arra nagyon büszkék lehetünk. Most már jönnek azok a mérkőzések, amelyek a legfontosabbak számunkra.
Halász Levente: – Gratulálok a Szegednek, mindig jó, ha van kivel gyakorolnom a spanyol nyelvet, ha már megtanultam. Jó meccset játszottunk, a sérülések miatt egy picit más taktikával érkeztünk, mint amilyennel szerettünk volna. Negyvenöt perc után még három-négygólos különbség állt az eredményjelzőn, ami szép a részünkről. Ha átvisszük a mai lendületünket a következő meccseinkre, akkor sok pontot szerezhetünk még.
Molnár Robin: – Nagyot küzdött a Gyöngyös, gratulálok nekik. Nagyon izgultam az első felnőtt NB I.-es meccsem előtt. Sok biztatást és jó tanácsot kaptam a kispadról mielőtt beálltam. Egy hétméterest sikerült kiharcolnom, majd lőttem egy gólt, ezeknek örülök, biztos lesz még ennél is jobb a teljesítményem. 

 

Közzétéve: 2022.10.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/18
Megvan a győzelem! Irány a kupadöntő!

Csapatunk 39-33-ra legyőzte a HSA NEKA együttesét a tatabányai Magyar Kupa elődöntőjében, így vasárnap 18 órakor a döntőben szerepelünk.

2024
05/17
Berlin felett kék lett az ég

2014. május 18. történelmi dátum 62 éves klubunk életében. Első nemzetközi sikerünket értük el, Berlinben megnyertük az EHF-kupát.

AZ ÖSSZES HÍR