Megvan az első győzelmünk a Bajnokok Ligájában

Vissza
Megvan az első győzelmünk a Bajnokok Ligájában

Megtört a jég: a PICK Szeged az ötödik fordulóban megszerezte első sikerét a Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényében. Juan Carlos Pastor csapata a norvég Elverumot verte 30–23-ra hazai pályán a B csoportban.

PICK Szeged–Elverum Handball 30–23 (16–10)
Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló. Szeged, PICK Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 4000 néző. Vezette: D. Martins, R. Martins (portugálok).
PICK Szeged: Alilovic 1 – Sostaric 3, Tönnesen 6, Bombac 3, Rosta 6, Mackovsek 2, Szita 1. Csere: Gaber, Garciandía 1, Martins 3, Blonz 4/3, Radivojevics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Elverum Handball: Imsgard – Berg 3, Hedberg 1, Fingren 1, Blomgren 4, Langaas 2, Gröndahl 2/1. Csere: Mizera (kapus), Thorkelsson 1, Heldal 3/2, Borzas 3, Awad 1, Haugseng, K. Lien 1, Anderson 1. Vezetőedző: Börge Lund.
Hétméteres: 4/3, ill. 6/3.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

A Bajnokok Ligája ötödik fordulójában ismét hazai pályán szerepelhettünk, a norvég Elverum Handball volt az ellenfelünk a PICK Arénában. A meccs felvezetésében illusztris vendéget köszönthettünk, hiszen a paralimpiai negyedik asztaliteniszező, Major Endre tette tiszteletét a pálya szélén. A 2016-os riói játékokon a dobogóról kicsivel lemaradó sportolóval Süli Róbert beszélgetett a kezdés előtt.

A PICK Szeged keretéből hárman hiányoztak sérülés miatt: Luka Stepancic továbbra is a rehabilitációját végzi, míg Mikler Roland térdfájdalmak, a csapatkapitány Bánhidi Bence pedig kézsérülés miatt hiányzott. Helyükre fiatalok, Luka Krivokapics, Radvánszki Zsolt, illetve Molnár Robin kerültek a meccsre nevezett játékosok közé.

Rosta Miklós találatával kezdődött a találkozó, majd másodszor is ő talált be, utóbbi volt különlegesebb: estében, tenyérrel pofozta be a labdát a hálóba, 2–0. A harmadik perc végén Dean Bombac is beköszönt, a szélről talált utat a norvég kapuba. Erre válaszul érkezett az első norvég gól, 3–1. A negyedik találat Kent Robin Tönnesen nevéhez fűződött, aki honfitársai ellen volt eredményes, 4–1. 

A folytatásban az Elverum is felvette a fonalat, ám a különbség nem csökkent, köszönhetően Bomba, Rosta és Tönnesen újabb találatainak, 7–4. Jól működött a PICK támadójátéka, tiszta lövőhelyzetekbe kerültek a szegediek, amiket többnyire ki is használtak. Tönnesen és Bombac mellé Mario Sostaric javult fel, többször remek lövéssel jelentkezett, így a 20. percre magabiztos, 12–7-es előny épített Juan Carlos Pastor csapata. 

Alilovic remekül védett, bravúrt bravúr követett, a védekezés is jól működött, elöl pedig rendre volt valaki, aki megtalálta a rést, így a különbség folyamatosan nőtt. Az első félidő végén 16–10-es eredmény mutatott a tábla, így nyugodtan vonulhatott pihenőre a csapat.

A második játékrész Sostaric-góllal kezdődött, Blonz is megszerezte első találatát akcióból, majd Rosta volt eredményes, folyamatosan nőtt az előny, 19–11. A leghangosabb talán a 38. percben volt az aréna, amikor Alilovic hetest fogott, majd Rosta góljával alakult ki a tízgólos különbség, 22–12. A 44. percben Tönnesen és Sostaric kiállításai miatt kettős emberhátrányba kerültünk, de Alilovic két bravúrt is bemutatott, nem csoda, ha ismét felrobbant a csarnok!

Később Bombacot is kiállították, így közelebb zárkózott az Elverum, 25–18-nál hét gól volt a különbség. Lehetett volna ez hat is, de Alilovic folytatta remeklését, amikor a harmadik norvég hetest is kivédte. 

Az utolsó percben felállt a szegedi publikum, úgy biztatta a csapatot. Az utolsó gólt a norvégok dobták ugyan, ám így is 30–23-ra nyert a PICK, megszerezve első sikerét a BL-idényben – jött is a „Szép volt, fiúk!” a nézőtérről, majd sportszerűen az Elverumot, illetve annak maroknyi szurkolóját is megtapsolták a szegedi drukkerek. Folytatás november 3-án, jövő csütörtökön, a Kielce otthonában.

Juan Carlos Pastor: – Jól dolgoztunk a meccsen, sikerült megvalósítani a terveinket, szép sikert arattunk. Alilovic remek teljesítményt nyújtott, ez sokat jelentett hátul, ahogyan az is, hogy hat góllal tudtunk vezetni a szünetben. A második félidőben próbáltuk kontrollálni a játékot, tartani az előnyt, ez többnyire sikerült. Fontos ez a győzelem, erre tudunk építeni, ám ennél még több munka és még jobb játék kell a folytatásban.

Rosta Miklós: – Nagy kő esett le a szívünkről, hisz megszereztük első pontjainkat. Boldogok vagyunk, végre van minek örülni – ezen az úton kell maradnunk. Bízom benne, hogy a játékunk tovább fejlődik, illetve hogy a következő meccseken is ugyanezt a jó védekezést mutatjuk majd. 

Börge Lund: – Szeretnénk stabilizálni a játékunkat, kijönni ebből a gödörből – az elmúlt időszak legjobb játékát tudtuk most nyújtani. Tudtuk, hogy egy erős csapat ellen készülünk, amelynek speciális taktikája van. Próbáltunk helyzeteket kialakítani, de Alilovic csodálatosan védett, ziccerből sem mindig tudtuk bevenni a kapuját.

Uros Borzas: – Mindig élmény a Szeged ellen játszani, a PICK Aréna is gyönyörű, már megismerkedtem vele az Eb alatt. Tudtuk, hogy a hazaiak nyomás alatt vannak, ezért a legjobbjukat kell hozniuk, ezt láthattuk is a pályán. Nem játszottunk rosszul, de volt vagy tizenöt ziccerünk, amiket kihagytunk. Alilovic remek munkát végzett, ő jelentette a különbséget.

Gyúrós István

Közzétéve: 2022.10.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

AZ ÖSSZES HÍR