Vereséget szenvedtünk a rangadón

Vissza
Vereséget szenvedtünk a rangadón

Hiába közelítettük meg a második félidőben a Veszprémet a rangadón, végül a hazaiak 31-26-ra nyertek ellenünk.

Telekom Veszprém–PICK Szeged 31–26 (16–10)
Férfi kézilabda NB I., 6. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna, 5034 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 4/1, Jahja 3/1, R. Lauge 3, Pesmalbek 2, el-Deraa 3, Strlek 2. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári, P. Nenadics 4, A. Nilsson 4, Z. Ilics 1, Sipos, Lukács, Vajlupov 5/3, Elísson. Vezetőedző: Momir Ilics.
PICK Szeged: Alilovic – Bombac 3, Tönnesen 1, Gaber 1, Mackovsek 1, Bodó, Blonz 7/5. Csere: Rosta, Sostaric 6/2, Martins 6, Garciandía 1, Radivojevics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 6/5, ill. 9/7.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

Kezdjük a jó hírrel, Borut Mackovsek visszatért a keretbe, utoljára a Barcelona elleni BL-találkozón szerepelt csapatunkban, balátlövőnk szerencsére felépült, így ismét játékra jelentkezett. Sajnos Bánhidi Bence, Mikler Roland és Sebastian Frimmel nem volt ilyen jó állapotban, így ők hárman a lelátóról nézték a 2022-2023-as szezon első magyar rangadóját. Három PICK Kézilabda Akadémia játékos – pénteken nagy csatában 26-25-ös vereséget szenvedett a PICK Szeged U21 az NB I/B-ben a Tata otthonában -, Luka Krivokapic, Radvánszki Zsolt és Molnár Robin került be. Hazai oldalon is volt hiányzó, a francia Kentin Mahé sem tudott sérülés miatt játszani. Szépen megtelt a szegedi szektor, közel 300 #kékek fanatikus buzdított bennünket. Bánhidi és Mikler távollétében Dean Bombac viselte a kapitányi karszalagot.

Nem kezdtünk jól, pedig Mirko Alilovic védésével indult a meccs, azonban támadásban elszórtunk két labdát, amit a hazaiak büntettek, így 3-0-ra léptek el. A gólcsendünket Dean Bombac törte meg, A 8. percben Rosta Miklóst piros lappal kiállították a játékvezetők, így megfogyatkoztunk. Ez nem volt jó hatással ránk, a 14. percben már 7-3 volt a Veszprémnek, időt is kértünk. Ez sem használt, négy perc múlva újból időt kért Pastor edző, mert 10-3 volt az eredmény. A hajrában Miguel Martins góljaival jöttünk közelebb, 15-10 lett az állás. A 29. percben Yahia is pirosat kapott, de a hazaiak így is 16-10-re vezettek.

Alexander Blonz hetesével indult a második harminc perc, majd Imanol Garciandía is betalált, 16-12. Mirko előbb hetest védett, majd egy ziccert is hatástalanított, majd Mario Sostaric is kapuba talált, 18-15-re jöttünk fel. Mirko parádés volt! A 42. percben Blonz szélről eleresztett bombája után 20-18 lett az eredmény. Időt is kért a Veszprém. A 45. percben Martins találata után már csak eggyel vezetett a bakonyi együttes, 21-20. Volt esélyünk az egyenlítésre, de hibáztunk támadásban, így ez nem jött össze. Kilenc perccel a vége előtt 25-22 állt az eredményjelzőn. Öt perccel a vége előtt kettő volt közte, de nem sikerült gólt szereznünk. A hajrában a támadásainkat nem sikerült gólra váltanunk, így a Veszprém 31-26-ra nyert ellenünk.

Juan Carlos Pastor:  – Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Rosta piros lapja nagyon rosszul jött számunkra, hiszen támadásban és védekezésben is használni szerettük volna. Sajnos ellépett a Veszprém nyolc góllal, de csapatként küzdve visszajöttünk a mérkőzésbe, ami pozitív. Miután ismét hibáztunk, a Veszprém kihasználta ezeket. A kézilabda ilyen sport, ha hibázol, azt a másik fél kihasználja. Bízom benne, hogy a sérültjeink minél hamarabb visszatérnek. Sajnálom, hogy kikaptunk, de örülök, hogy szebb képet mutattunk csapatként. Folytatjuk a munkát, és reméljük, ennek az eredményeként az eredmény a jövőben változni fog.

Mirko Alilovic: – Szomorú vagyok a vereség miatt, de az örömre adhatott okot, hogy csapatként jól játszottunk és még a döntetlenre is mutatkozott esélyünk. Nagy nyomás volt rajtunk a szurkolóktól a BL-vereségek után, nem volt egyszerű így pályára lépni. Bízom benne én is, hogy a sérültjeink hamar felépülnek, visszatérünk a győztes útra, és ismét versenyképes csapat leszünk

Folytatás október 26-án (szerda) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában, hazai pályán a norvég Elverum együttesét fogadjuk.

 

Közzétéve: 2022.10.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/13
Jegyvásárlás a veszprémi bajnoki döntőre

Május 24-én (péntek) Veszprémben 20 órakor vívjuk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzését. Jegyinformációk a veszprémi találkozóra.

2024
05/13
Izgalmakkal teli hét következik

A válogatott hét után komoly erőpróba vár majd a csapatunkra. A hétvégén Tatabányán rendezik meg a magyar kupa négyes döntőjét.

AZ ÖSSZES HÍR