Rosta Miklós: gladiátorként kell harcolnunk

Vissza
Rosta Miklós: gladiátorként kell harcolnunk

Csütörtök 18.45-kor a Machineseeker EHF Bajnokok Ligája 4. fordulójában a dán Aalborg Handbold együttesét fogadjuk a PICK Arénában. Rosta Miklóssal beszélgettünk.

– Gratulálunk az új PICK Aréna csúcshoz, a Fradi ellen elért tizenhárom gólodhoz.

– Köszönöm, tényleg jólesett, hogy ilyen eredményes voltam, főleg a kieli meccs után, amikor megvoltak a helyzeteim, de sokat hibáztam. Most még jobban koncentráltam, elteszem ezt a rekordot jó mélyen a szívembe, ez egy önbizalom növelő csúcs nekem.

– Eddig még nem sikerült pontokat gyűjtenünk a Bajnokok Ligájában. Csütörtök este ez összejön?

– Nem jó érzés rápillantani a tabellára, és azt látni, hogy jelenleg pont nélkül állunk. Nem így terveztük, szerettünk volna jobb rajtot venni. Keseregni viszont nem szabad, a hibákból pedig tanulnunk kell. Mindenkinek, köztük nekem is. Nincs mese, csütörtök este nekünk gladiátorként kell harcolnunk, itt már nem hibázhatunk, nekünk hatvan percen keresztül kell menni Csak előre, egy pillanatra sem szabad kiengednünk, mert az Aalborg Handbold remek csapat. Elég csak a keretükre pillantani, nemzetközi klasszisok szerepelnek náluk, akik közül bárki képes eldönteni egy meccset. De ez nem lehet elég akkor, ha mi csapatként tesszük oda magunkat, mert a mi erőnk ebben rejlik. Ezt kell elővennünk, együtt, közösen tudjuk megszerezni a győzelmet, amelyhez mindig sok segítséget kapunk a szurkolóinktól. Ebben a helyzetben ők nagyon sokat jelentenek.

– A dánok a hétvégén magabiztosan nyertek a GOG otthonában. Mi lehet a győztes taktika?

– Mindent tudunk róluk, meglepni nem igazán tudnak bennünket, Juan Carlos Pastor alaposan felkészít minket. Hatalmas lesz a tempó, bírni kell a ritmust, és egy olyan védekezést elővenni, amely megállítja őket. Ha van egy jó fal a kapusaink előtt, akkor tőlük is jönnek a védések, ez pedig egy alap lehet a győzelemre.

Közzétéve: 2022.10.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/10
Július 29-én kezdjük a felkészülést

Csapatunk július 29-én Szegeden kezdi meg a felkészülést a 2024–2025-ös idényre.

2024
07/09
Legyél te a Bika!

Augusztusban Bika Castingot tartunk. Legyél te az új szezon #kékek Bikája!

AZ ÖSSZES HÍR