Rosta Miki új Aréna-rekordja

Vissza
Rosta Miki új Aréna-rekordja

Gólgazdag meccsen, 39-33-ra nyertünk a Ferencváros ellen hazai pályán a K&H férfi kézilabda ligában. Rosta Miklós 13 gólt dobott, ez új Aréna-rekord.

PICK Szeged–Ferencváros 39–33 (20–13) 
K&H férfi kézilabda liga., 5. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Sándor L., Szikszay. 
PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 2/1, Tönnesen 6, Bombac, Rosta 13, Bodó 1, Frimmel 3. Csere: Alilovic (kapus), Gaber 2, Blonz 6, Szita 2, Martins 3, Garciandía 1, Sostaric. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Ferencváros: Borbély – Imre B. 4/1, Bognár, Debreczeni 4, J. Mikita, Nagy B. 1, Lékai 2. Csere: Győri K. (kapus), Kovacsics P. 4, Bujdosó 2/1, Balogh 1, Prainer 6, Csörgő 6, Füzi 6, Bohács 1. Vezetőedző: Pásztor István. 
Hétméteres: 3/1, ill. 3/2. 
Kiállítás: 10, ill. 8 perc. 

A 49. PICK Szeged-Ferencváros mérkőzésre került sor a K&H férfi kézilabda liga 5. fordulójában. Igazán patinás a párharcunk a zöld-fehérek ellen. Szomorú eseménnyel indult a találkozó, a bemutatás után egykori kiváló játékosunkra, Lukács Jánosra emlékeztünk, akit a közelmúltban veszítettünk el. A Volán volt kézilabdásának a búcsúztatása október 5-én (szerda) 13 órakor lesz a Belvárosi temetőben. Mi, a #HandballFamily tapssal köszöntünk el tőle.

A lelátón kialakítottunk egy Makó-szektort, ahol 250 Maros-parti vendég foglalt helyet és jött el bennünket buzdítani. Borut Mackovsek és Bánhidi Bence sérülés miatt kimaradt a keretből, így két fiatal akadémista, Ludmán Marcell és Fekete Gellért került be a csapatba. Mindkét csapat nemzetközi meccs előtt áll, az FTC a Steaua Bukarest ellen játszik majd, míg mi október 6-án (csütörtök) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a dán Aalborg Handboldot fogadjuk.

Szerencsére nem érződött a csapaton, hogy pénteken késő este érkezett haza Németországból, a szurkolóink is megtoltak rendesen, így parádésan indítottuk a találkozót. Mikler Roland remekelt a kapuban, elől pedig könyörtelenül kihasználtuk a helyzeteket, így fokozatosan tudtuk növelni az előnyünket. Robogtunk, labdákat szereztünk, így jöttek a könnyű gólok, Rosta Miki nagyon élt a falban, így már az első félidőben tízzel sikerült vezetnünk, jött is a taps a szurkolóktól. A hajrában faragott a hátrányából az FTC, de így is magabiztosan, 20-13-ra vezettünk.

Hullámzott a meccs a második harminc percben. De igazán egyszer tudott közelebb kerülni a Fradi, Mirko Alilovic is több bravúrt bemutatott, hetest védett, Alexander Blonz pedig szebbnél szebb gólokat lőtt a szélről. Honfitársa, Kent Robin Tönnesen is ihletett formában játszott, a bombái ültek, így tartottuk a magabiztos vezetést. Rosta Mikit már említettük, de a második játékrészben is fontos szerepet töltött be, folyamatosan lőtte a gólokat, a végén tizenháromig jutott, ami új rekord a PICK Arénában. Eddig Bodó Ricsi 9 találattal tartotta a csúcsot, ez ma, azaz 2022. október 1-én a múlté lett, Miki lett az új rekorder, amiért megkapta a tapsot. A vége 39-33, sima, magabiztos siker, amiért járt a taps a szurkolóktól, a csapat körbe is ment pacsizni, de a B-közép Balogh Zsoltot is magához szólította, nem felejtve, hogy egykori játékosunk milyen sokat tett a PICK Szegedért.

Csapatunk legközelebb október 6-án (csütörtök) 18.45-kor a dán Aalborg Handboldot fogadja a PICK Arénában. Online már ITT lehet jegyet vásárolni. Jegyvásárlási infók: ITT!

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak az első félidőhöz. Emberek a játékosaim, nem gépek, tegnap későn értünk haza, de ma már időben kellett ébredni és koncentrálni a bajnokira. Ez senkinek sem könnyű feladat. A második félidő picit hosszú volt számunkra, így játszottunk az eredménnyel, illetve pihentettük Gabert, emiatt végig Rostával és Garciandával védekeztünk középen. Inkább nyerjünk hat góllal és ne sérüljön meg senki, minthogy nyerjünk tízzel, de valakit elveszítsünk. Tanulnunk kell ezekből a mérkőzésekből, mert sokgólos különbségnél sem szabad sokat hibázni, labdákat eladni vagy kétperces kiállításokat összeszedni. A legfontosabb, hogy győztünk, és mindenki egészségesen zárta a találkozót. Sok problémánk van a hármas védő posztján, az ötödik opciót használtuk ma. Látszódhat úgy, hogy sok gólt kaptunk, de nem mindegy, hány támadásból születtek ezek. Mindkét csapat nemzetközi találkozóra készült, kifejezetten jól jött számunkra most ez a találkozó a Ferencvárossal, hiszen hasonló stílusban kézilabdáznak, mint a csütörtökön ránk váró Aalborg. Ha így játszanak a zöld-fehérek a Steaua ellen, mint ellenünk, biztosan továbbjutnak. 

Rosta Miklós, a PICK Szeged játékosa: – Nagyon hosszú utunk volt haza Kielből. Szerencsére az első félidőben akkora különbségű előnyt építettünk fel, hogy a másodikban ennek megtartására kellett koncentrálnunk. Szép emlék lesz, hogy én lőttem először tizenhárom gólt a Pick Arénában, de szeretnék védekezésben még javulni. 

Pásztor István, a Ferencváros vezetőedzője: – A második félidővel elégedettebb voltam, de azzal sem teljesen. Egy nagyon jó csapat ellen készülhettünk a keddi Európa-liga-meccsünkre, amelyen az Európa-liga csoportkörébe jutás lesz a tét. Azt kértem a srácoktól, hogy diktáljunk hatalmas iramot, ezt teljesítették is. Azt viszont borzasztó volt átélni, hogy az első játékrészben rengeteg ziccert hibáztunk, szerencsére ezeknek a kialakításával nem volt gondunk. Jó érzés, hogy tudtuk tartani a Szeged tempóját. Kitűnő felkészülés volt a keddi mérkőzésünkre, megtapasztaltuk, milyen egy top BL-csapat ellen kézilabdázni. 

Prainer Viktor, a Ferencváros játékosa: – Gratulálok a Szegednek, kemény, hajtós mérkőzést játszottunk. Amit megbeszéltünk, hogy futunk mindenáron, az sikerült. Szorosabb eredményt is elérhettünk volna, ha belőjük a gólhelyzeteinket. Jó erőfelmérő volt, kedden szeretnénk visszavágni a Bukarestnek. 


 

Közzétéve: 2022.10.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

2024
05/13
Jegyvásárlás a veszprémi bajnoki döntőre

Május 24-én (péntek) Veszprémben 20 órakor vívjuk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzését. Jegyinformációk a veszprémi találkozóra.

AZ ÖSSZES HÍR