Remek kezdés után sima győzelem

Vissza
Remek kezdés után sima győzelem

Magabiztos, 37-28-as győzelmet arattunk a K&H férfi kézilabda liga harmadik fordulójában hazai pályán a Balatonfüred ellen.

PICK Szeged–Balatonfüredi KSE 37–28 (20–12)
K&H férfi kézilabda liga, 3. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Fekete T., Tóth D.
PICK Szeged: Mikler –Radivojevics 6/1, Tönnesen 2, Bombac, Rosta 6, Bodó 3, Frimmel 5. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Garciandía 2, Blonz 6/3, Martins 3, Szita 3, Ludmán, Radvánszki 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüredi KSE: Andó – Hornyák P. 2, Németh B. 4, Szűcs B. 1, Szretenovics 4, Szöllősi B. 4/2, Bóka 1. Csere: Tóth M. (kapus), Malinovic, Vajda 4, Kemény, Szemtán 6, Dénes J., Brandt 1, Határ 1. Vezetőedző: György László.
Hétméteres: 5/4, ill. 2/2.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

A csapat körbement és pacsizott. A szurkolók tapsoltak, mert magabiztosan, 37-28-ra nyertünk hazai pályán, a PICK Arénában a Balatonfüred ellen. Külön öröm volt annak a kétszáz bordányi lakosnak a győzelem, akiket meghívtunk a bajnokira, létrehozva egy Bordány-szektort.

Gyorsan vezetést szereztünk, amire volt még válasza a vendégeknek. Ezután azonban robbantottunk, zsinórban szereztük a gólokat, Mikler Roli bravúrt bravúrra halmozott, így a fürediek mestere, György László a 10. percben már második idejét kérte ki. Nem vettünk vissza a tempóból, Rosta Miki beállóból, míg Sebastian Frimmel, Bogdan Radivojevics és Alexander Blonz a szélről volt rendre eredményes. Tetszett is ez a publikumnak, több játékosunk nevét is zengte a tábor. A félidőben 20-12-t mutatott az Aréna eredményjelzője.

A második harminc percben sikerült többször is tíz góllal vezetnünk, továbbra is sikerült labdát szereznünk, így nem adtunk esélyt a Balaton-parti együttesnek. Alexander Blonz remekül értékesítette a heteseket, így maradt a magabiztos vezetés. A hajrában szerepet kapott a két PICK Kézilabda Akadémia játékos, Ludmán Marcell és Radvánszki Zsolt is. Utóbbi számára örök élmény marad ez a bajnoki, hiszen a fiatal beálló megszerezte élete első NB I-es gólját, amit felállva ünnepelt a kispad. A vége 37-28-as győzelem, ez volt a harmadik sikerünk a K&H férfi kézilabda ligában.

Legközelebb szeptember 22-én (csütörtök) 18.45-kor a francia HBC Nantes otthonában a Bíajnokok Ligájában lépünk pályára.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – A gyakorlásra használtuk fel a mai mérkőzést. Az első félidőben a nyitott védekezést, a másodikban a hatosfalas védekezést erősítettük Bánhidi és Mackovsek távollétében Rostával és Gaberral. Nagyjából a Barcelona és a Balatonfüred ellen mindenki ugyanannyi játékidőt töltött a pályán.

Szita Zoltán, a PICK Szeged játékosa: – Gratulálok a Fürednek a második félidőben nyújtott játékáért. Segítették a felkészülésünket, sokat kell még fejlődnünk, mert fontos és nehéz találkozók várnak ránk.

György László, a Balatonfüred vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a megérdemelt győzelemhez. Szomorú vagyok, hogy az első negyedórában kerestük önmagunkat és gyenge teljesítményt nyújtottunk, főleg támadásban. Rengeteg labdát adtunk el, amit gyors gólokkal büntetett a Szeged. A második félidő jobban sikerült számunkra, Szmetán beállásával felgyorsultunk, a védekezésünk is agresszívabbá vált. Kielemezzük mindkét játékrészt, és megpróbálunk tanulni a hibákból és a pozitívumokból egyaránt.

Szmetán Máté, a Balatonfüred játékosa: – Uralta a mérkőzést a Szeged, gratulálok a sikeréhez. Jólesnek a dicsérő szavak, sajnos az elején nehezen találtuk önmagunkat. A 20. perctől viszont tudtuk érvényesíteni az edzéseken gyakorolt elemeket. A legfontosabb, hogy a jövő heti, Fejér-B.Á.L. Veszprém elleni mérkőzésünkre, a második félidőben nyújtott játékunkat mentsük át.

 

Közzétéve: 2022.09.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR