Győzelem a BL-rangadó előtt

Vissza
Győzelem a BL-rangadó előtt

Nem volt kérdés, 21-10-es félidő után magabiztosan 39-25-re nyertünk a K&H férfi kézilabda ligában a PICK Arénában a Cegléd ellen.

PICK Szeged–HÉP-Cegléd 39–25 (21–10)
K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló. Szeged, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 1170 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
PICK Szeged: Mikler – Bombac 2, Tönnesen 3, Gaber, Bánhidi 2, Bodó 6, Frimmel 4/1. Csere: Alilovic (kapus), Radivojevics 3/1, Rosta 2, Martins 4, Garciandía 3, Blonz 7/1, Szita 2, Tisza 1, Ludmán. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
HÉP-Cegléd: Tamási – Szűcs B. 3, Markovics, Juhász K. 2, Spekhardt 3, Kende 1, Szepesi. Csere: Kránicz (kapus), Bartha, Tóth M. 1, Mazák 2, Kállai 6, Hajdú 2, Teleki, Pásztor Á. 2/1, Csomor 3, Varga B. Vezetőedző: Nagy Károly.
Hétméteres: 6/3, ill. 2/1.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc.

Győztes főpróba a Barca ellen! Nem volt kérdés, hogy magabiztos sikert könyvelünk el a HÉP-Cegléd elleni hazai bajnokin, így kiválóan hangoltunk az Év meccse előtt, amelyet jövő szerdán 18.45-kor vívunk az EHF Bajnokok Ligájában. Jön a címvédő elleni derbi!

A keretünkbe ismét bekerült két PICK Kézilabda Akadémia-játékos, Ludmán Marcell és Tisza Levente, míg a meccsen pihenőt kapott – továbbra is 14 felnőtt játékos nevezhető, illetve két U21-es a 16-os keretbe – Mario Sostaric és Borut Mackovsek. A bemutatás után Marian Cozmára – az Arénában róla neveztük el a vendégszektort – emlékeztünk, aki ma ünnepelte volna a 40. születésnapját. Megható pillanatok voltak.

Parádésan kezdtük a meccset. Mikler Roland lehúzta a kapuban rolót, így gyorsan tudtunk indulni, pillanatok alatt 6-0-ra megléptünk. Jött is a taps a lelkes közönségtől. Nem álltunk le, továbbra is nagy iramban játszottunk, így tovább nőtt a különbség. Az újonc Cegléd is összekapta magát, így kicsit faragott a hátrányon, de harminc perc után magabiztosan, 21-10-re vezettünk.
A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, többször is labdát szereztünk, a helyzeteket pedig Alexander Blonz révén rendre gólra váltottuk. Volt ismét Bodó-bomba, a pókok ki is költöztek a felső sarokból. A szurkolóknak ez nagyon tetszett, kitörő lelkesedéssel jutalmazták Ricsit. A hajrában ismét szerepet kapott a két akadémista, Ludmán Marcell és Tisza Levente, utóbbi örökre megjegyzi ezt a napot, megszerezte első NB I-es gólját, így minden szépen alakult. A vége 39-25, fölényes sikerrel hangoltunk a BL-rangadóra.

Csapatunk legközelebb szeptember 14-én (szerda) 18.45-kor az EHF Bajnokok Ligája nyitófordulójában a spanyol Barcát fogadja. Jegyek ITT vásárolhatóak.

Pénteken pedig a #kékek 102. adása kerül képernyőre (Sport1: 18 óra, Sport2: 21.30), benne a szezonrajttal, gólokkal, megható pillanatokkal és interjúkkal. Reggel 8 órakor pedig a Rádió 88 vendége lesz Szita Zoltán, csapatunk játékosával beszélgetnek a műsorvezetők.

A rangadó lázában égünk már mi is, szombaton délelőtt 10 órakor jön a 17. #kékek podcast: vendég a csapatkapitány, Bánhidi Bence.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Két részre bontható a mérkőzés. Az első félidőben jól és koncentráltan kézilabdáztunk, de a szünet után inkább arra figyelt a csapat, hogy ne legyen semmi probléma, így a második félidővel kevésbé vagyok elégedett. A jövőbe tekintve magasabb kettes védőkkel gyakoroltunk.

Ludmán Marcell, a PICK Szeged játékosa: – Köszönöm szépen a mesternek, hogy ma is játszhattam tíz percet. Voltak hibáim, de a pozitív élményeket raktározom el magamban.

Nagy Károly, a HÉP-Cegléd vezetőedzője: – Szerettük volna elkerülni a csúfos vereséget. Nagyon az út elején vagyunk, hiszen nagyjából két hónapja alakult meg a keret. Hatalmas technikai és fizikális különbség van a két csapat között, ettől az elején picit megijedtek a játékosaim. Hasznos meccset játszottunk, bízom benne, hogy a Szeged is profitált ebből.

Kállai Martin, a HÉP-Cegléd játékosa: – Gratulálok a hazaiak megérdemelt sikeréhez. Védekezésben és támadásban is voltak biztató pillanataink, a lényeg, hogy a következő mérkőzéseink jobban sikerüljenek.

 

Közzétéve: 2022.09.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/17
Berlin felett kék lett az ég

2014. május 18. történelmi dátum 62 éves klubunk életében. Első nemzetközi sikerünket értük el, Berlinben megnyertük az EHF-kupát.

2024
05/17
Szurkolói információk a Magyar Kupa négyes döntőre

Szombaton és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR