Győzelemmel avattuk a fel a második számú mezünket

Vissza
Győzelemmel avattuk a fel a második számú mezünket

Második edzőmeccsünket is megnyertük Nagyszentmiklóson. A romániai Nagybányát 31-26-ra győztük le.

Nagybánya (romániai)-PICK Szeged 26-31 (12-17)
Felkészülési meccs, Nagyszentmiklós, 600 néző.
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 4/2, Garciandía 1, Rosta 7, Frimmel 2, Szita 2, Martins 1. Csere: Mikler (kapus), Bombac 2, Mackovsek, Bodó 5,  Tönnesen 1, Gaber 3, Blonz 1, Sostaric 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 12, ill. 4 perc.
Hétméteres: 6/3, ill. 4/2

A helyzet jobb volt. A pénteki rekkenő hőség már a múlté volt, az eső itt is lehűtötte a levegőt, így jóval kellemesebb volt a nagyszentmiklósi sportcsarnok hőmérséklete. Egy helyen változott a keretünk, a kapitány, Bánhidi Bence kapott egy „medvepuszit” a Crvena zvezda elleni meccsen, így ő pihenőt kapott a Nagybánya elleni meccsre.

A szokásos nagy taps és szeretet fogadott bennünket, a helyi klub idén ünnepelte 65. születésnapját, így igazán patinás sportágnak számít a helyi településen a kézilabda.

Premier volt ez a meccs. Először játszottunk második számú mezünkben a román bajnokság ezüstérmese ellen.

A 3. percben csak ennyit lehetett hallani a lelátóról: „Úúú!” Történt, hogy Miguel Martins talpról akkora lövést eresztetett el, hogy majdnem felborult a kapu, ekkor 2-2 volt már az eredmény, rendesen potyogtak a gólok. Ezután sikerült meglépnünk, a félidő közepére pedig a kezdősorunk minden tagja a kapuba talált, Mirko Alilovic pedig hetest is védett. A 15. perc után jöttek nálunk a friss emberek, ami még nagyobb lendületet adott nekünk, így a félidőben 17-12-re vezettünk.

Rosta Miklós találata nyitotta a második félidőt, aki ezután is szépen szórta a gólokat, így a távolság a két csapat között tovább nőtt. Egyre többet hibáztunk támadásban, így az ellenfél a 43. percben 21-20-ra feljött. Szoros lett a meccs, minden gólért meg kellett küzdenünk. A hajrá miénk volt, Mikler Roli is védett jó párat, így a vége magabiztos siker (31-26) – az utolsó gólunkat Blonz egy parádés kínaiból szerezte -, győzelemmel avattuk fel a második számú mezünket.

A nagyszetmiklósi torna végeredménye: 1. PICK Szeged, 2. Nagybánya, 3. Crvena zvezda, 4. Nagyvárad.

A torna legjobb játékosa: Dean Bombac.

 

 

Közzétéve: 2022.08.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/02
Tizenhét akadémistánk a korosztályos válogatottban

Tizenhét PICK Kézilabda Akadémia-játékos kapott meghívót különböző korosztályos magyar válogatottba.

2024
04/30
Új Aréna-rekorddal nyertünk a NEKA ellen

Utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünkön 47-31-re nyertünk a HSE NEKA ellen. 47 az új PICK Aréna-rekord.

AZ ÖSSZES HÍR