Nagyszentmiklóson győztük le a Crvena zvezdát

Vissza
Nagyszentmiklóson győztük le a Crvena zvezdát

Harmadik edzőmeccsünket a romániai Nagyszentmiklóson a szerb Crvena zvezda ellen játszottuk. 19-10-es félidő után 38-20-ra nyertünk.

Crvena zvezda-PICK Szeged 20-38 (10-19)
Felkészülési meccs, Nagyszentmiklós, 600 néző.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 2, Tönnesen 2, Bombac, Bánhidi 3, Mackovsek 4, Frimmel 6. Csere: Alilovic 1 (kapus), Gaber 2, Radivojevics 4/2, Bodó, 2 Rosta 4, Szita 3, Blonz 3, Garciandía 2, Martins.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc
Hétméteres: 5/3, ill. 2/2

A nyár egyik legforróbb napján keltünk útra péntek délután, úti célunk a romániai Nagyszentmiklós volt. A határon szerencsére nem volt tömeg, így Kiszombort átlépve pillanatok alatt Bartók Béla szülővárosába értünk. Kutyameleg volt, nemcsak kint, hanem bent is. A Gyöngyös elleni keret vette fel a küzdelmet a szerb Crvena zvezda ellen. Bevonuláskor felharsant a „PICK Szeged”buzdítás, közel 50 szegedi szurkoló foglalt helyet a nagyszentmiklósi sportcsarnok lelátóján.

Kent Robin Tönnesen kezdte a gólgyártást, a szerbek azonban a 10. percben fordítottak, és 5-3-ra megléptek. Ebben az időszakban több biztos gólhelyzetet is elrontottunk, ezért lett ez az eredmény. Jöttek a Mikler-védések, elől pedig Mackovsek-bombák, máris nálunk volt az előny: 7-6. Tizenöt perc után jöttek a friss emberek, ekkor már 9-6 volt a javunkra. A 12. gólunk nem mindennapi körülmények között született: Szita Zozo bombája a kapufán csattant,  a kipattanó labda az egyik szerb játékos vádlijáról a kapuba gurult. Kézilabdában nincs öngól, így Szitáé volt a találatát. Ilyet is ritkán látni, jót mosolygott rajta a közönség. A hajrában többször is labdát szereztünk, így a félidőben 19-10-re vezettünk.

Nem változtattunk a sormintán, így Kent Ronin Tönnessen góljával indult a második harminc perc. A különbség tovább nőtt, ehhez hozzájárult a jól védő Mirko Alilovic is, aki gólt is szerzett, heteseket is védett. A távolság egyre nagyobb lett, indultunk, mint a szegedi expresszvonat, jöttek a könnyű gólok, így vége taps a #HandballFamily-től és a helyi közönségtől: a vége 38-20 nekünk.

Csapatunk szombaton magyar idő szerint 18 órakor a Nagybánya ellen lép pályára Nagyszentmiklóson. A meccs megtekintése: ingyenes.

 

Közzétéve: 2022.08.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR