Taps kísérte az öltözőbe a csapatot

Vissza
Taps kísérte az öltözőbe a csapatot

Remek hangulatban, népes szurkolótábor előtt játszottuk le első edzőmeccsünket. A Balatonfüred ellen 37-26-ra nyertünk.

PICK Szeged–Balatonfüredi KSE 37–26 (18–14)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, Pick Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 1400 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 3/1, Tönnesen 3, Bombac, Bánhidi 1, Mackovsek 2, Frimmel 6/2. Csere: Alilovic, L. Krivokapics (kapusok), Szita 3, Rosta 1, Blonz 5, Martins 2, Gaber 2, Garciandía 1, Bodó 2, Radivojevics 5/2, Radvánszki 1, Ludmán. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüredi KSE: Andó – Hornyák P. 2, Németh B.2, Szűcs B. 8, Szretenovics, Szöllősi B. 5/1, Bóka 1. Csere: Tóth M. (kapus), Malinovic 1, Vajda 2, Brandt 2, Gosztovics 1, Határ 1, Dénes, Szmetán 1, Ág. Vezetőedző: György László.
Hétméteres: 5/5, ill. 1/1.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Új mez. Új helyszín. Új fiú. Új szezon.

Bizony, bizony, ez mind igaz volt a 2022-2023-as idény első edzőmérkőzésére, amelyet a PICK Aréna Ludányi Mártonról elnevezett sportcsarnokában vívtunk a Balatonfüred ellen. Bajnokcsapatunk tagjai a szerda délelőtt bemutatott új szerelésben futottak ki. A bemutatásra megtelt az akadémiánk lelátója, hatalmas taps üdvözölte a játékosokat. Utoljára a nyári szerzeményünket, a magyar válogatott Szita Zoltánt szólítottuk a pályára, akit hatalmas ovációval fogadott a #HandballFamily.

Játszottunk egy jót. Ebben az időszakban ez a legfontosabb, mert a sok-sok kemény edzés monotonságot megtöri egy-egy edzőmeccs. A Füred kezdett jobban, 5-2-re is vezettek a vendégek, de ezután gyorsan felébredtünk, pillanatok alatt fordítottunk, 7-5-re már mi vezettünk. Alexander Blonz robogott, gyors indításokból szerzett gólokat. Szita Zoltán is gyorsan letette a névjegyét, megszerezve első kék mezes gólját. Mikler Roli is bemutatott néhány bravúrt, amit szurkolóink tapssal jutalmaztak. A kék hívekre sem lehetett panaszunk, egész meccsen szurkoltak, jó volt újból hallani a hangos buzdításukat. A félidő hajrája is miénk volt, így harminc perc után 18-14-re vezettünk.

Szólt a taps a második játékrészben is. Persze, akadtak hibák, de ez valahol természetes az első felkészülési találkozón. A 45. percben talpra ugrott a Ludányi Márton sportcsarnok közönsége, Sebastian Frimmel egy parádés kínai után szerzett gólt, 25-20. A lendület pedig megmaradt a hajrára is, Alexander Blonz és Bogdan Radivojevics szépen megszórta magát, így a különbség tovább nőtt. A hajrában jöttek az akadémisták, Luka Krivokapic, Ludmán Marcell és Radvánszki Zsolt, utóbbinak örökre emlékezetes marad a meccs, hiszen élete első felnőtt PICK Szeged gólját szerezte.

Csapatunk legközelebb pénteken 17 órakor a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban a HE-DO B. Braun Gyöngyös együttesét fogadja. A meccs ingyenes, de regisztrációs jegy szükséges hozzá.

 

Közzétéve: 2022.08.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR