Indul a SEHA Ligában a Pick Szeged

Vissza
Indul a SEHA Ligában a Pick Szeged

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a 2014–2015-ös szezonban rajthoz áll a SEHA Ligában. A 12 csapatos nemzetközi pontvadászatban először indulnak magyar csapatok.

Eldőlt, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hivatalosan is jelezte a Magyar Kézilabda-szövetségnek, hogy a következő szezonban rajthoz áll a SEHA Ligában. Ez azt jelenti, hogy a kézilabda NB I alapszakaszában nem vesz részt a szegedi együttes, csak a rájátszásban, a legjobb nyolc között csatlakozik majd.


– Hosszú-hosszú hetek eredményes tárgyalássorozatának értünk a végére, és ennek eredménye lett, hogy hivatalosan is bejelenthetjük: a Pick Szeged indul a SEHA Ligában. A nemzetközi sorozat bizonyította létjogosultságát, olyan támogatói háttérrel rendelkezik, amely megteremti, hogy sikeres legyen a liga. A Pick drukkerei pedig éles és minden bizonnyal izgalmas, magas színvonalú nemzetközi meccseket szurkolhatnak végig. 12 csapatos lesz a bajnokság, szerb, horvát, szlovén, macedón, szlovák és fehérorosz csapatok indulnak. Elég csak a két szkopjei együttest, a Vardart és a Metalurgot megemlíteni, illetve a horvát Zágrábot, amelyek komoly játékerőt képviselnek. Magyarországot két együttes, a Pick Szeged és a Veszprém képviseli majd – nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

Közzétéve: 2014.05.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR