Megvédtük a címünket, ez történelmi tett

Vissza
Megvédtük a címünket, ez történelmi tett

Megvédtük a bajnoki címünket. 30-29-re nyertünk, így összesítésben (58-58) idegenben lőtt góllal jobbnak bizonyultunk. Ez az ötödik bajnok aranyunk.

Telekom Veszprém-PICK Szeged 29-30 (14-14)
K&H férfi kézilabda liga, döntő, 2, mérkőzés, Veszprém Aréna, 5125 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 3, Yahia 2, Blagotinsek 1, Ligetvári, Lauge 5, Strlek. Csere: Cupara (kapus), Mahé 7/2, Maqueda 1, Nilsson 2, Nenadics 5, Manaszkov 2, Sipos 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 4/4, Tönnesen 3, Bombac 6, Gaber 1, Mackovsek 2, Frimmel. Csere: Alilovic (kapus), Henigman 1, Bánhidi 1, Bodó 2, Garciandía, Martins 4, Rosta 6. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2, ill. 8 perc
Hétméteres: 4/2, ill. 4/4

Megvédtük! Újból a mi nyakunkba akasztották a bajnoki aranyérmet, immár ötödjére ülhettünk fel a magyar trónra. Hatalmas ünneplés volt a meccs után, amely nem mindennapi izgalmakat hozott. Végig lüktetett a meccs. A Veszprém kezdte jobban a meccset, de Mikler Roli bravúrjai nyugtatólag hatott a csapatra. Jöttek a gólok, különösen Dean Bombac élt, és a heteseket is remekül értékesítettük, Bogdan Radivojevics nem hibázott. Nem tudott meglépni egyik csapat sem, közben parádés volt a hangulat, parádés volt a meccs.

A szünetben döntetlen volt az állás, és ugyan Bánhidi Bencét a játékvezetők piros lappal kiállították, ám így is hatalmas tapssal jutalmazta a kék tábor a szünetre kialakult eredményt.

Minden erőnket mozgósítottunk, hihetetlen szívvel és akarattal küzdöttünk, mindig volt aki villant, Mikler Roli pedig akkor védett, amikor nagyon kellett. Rosta Miki pedig hihetetlen százalékkal értékesítette a helyzeteit. Volt olyan időszak, amikor három találattal is vezettünk, de a Veszprém visszajött, és egyenlített. Az utolsó percben 29-29-nél támadhatott a hazai csapat. Kivédekeztük, és támadhattunk, méghozzá hét a hat ellen. Rosta Miki kapott pazar labdát, ő pedig akkora nyugalommal pattintott a hálóba, mintha ez természetes lett volna. Nyertünk! 30-29. Idegenben lőtt góllal lettünk bajnokok!

Immár ötödjére. Megvédtük a címünket, ez történelmi tett.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Gratulálok a bajnokcsapatnak. Ez még most fáj, nem volt szerencsénk. Nem tudok szemrehányást tenni a játékosaimnak, mindent megtettek. Éppen emiatt büszke vagyok rájuk, azt viszont sajnálom, hogy a szurkolóinkat nem örvendeztettük meg. A kölni négyes döntőben javíthatunk a következő hétvégén.

Rasmus Lauge, Telekom Veszprém játékosa: – Gratulálok a Szeged győzelméhez. Lesújtó vereséget szenvedtünk, pedig idén jobban alakultak a dolgaink, mint tavaly. Ma még szomorkodunk, hétfőtől viszont dolgoznunk kell, mert meglepetést szeretnénk okozni a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Minden tiszteletem a veszprémi csapat iránt. Két kiváló mérkőzést játszottunk velük, ami nagyon jó dolog a magyar kézilabdának. Az eddig lejátszott meccsekben jobban kézilabdáztunk, de nem tudtuk megnyerni a találkozókat, mert sokat hibáztunk. Ma végig harcoltunk, ez döntött. Gratulálok a játékosaimnak, végig pariban voltunk. Ismét kaptunk egy piros lapot, ez már majdnem szokványos. Köszönjük szépen a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan elkísértek bennünket és bíztak bennünk az első meccs vereségének ellenére is. Sok sikert kívánunk a Veszprémnek a BL négyes döntőhöz. Óriási gratuláció Rostának, megmutatta, hogy nem azért van a csapatban mert junior játékos. Karrierje legjobb mérkőzését játszotta!

Rosta Miklós, a Pick Szeged játékosa: – Küzdelmes párharcon vagyunk túl. Úgy jöttünk ide, hogy mindent megteszünk azért, hogy megvédjük a címünket. Tudtuk pótolni azokat a dolgokat, amik az első meccsen hiányoztak. Hibátlanul lőttük a hétmétereseket, és a gólhelyzetek kihasználásában is javult

 

 

Közzétéve: 2022.06.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR