A 29. Balatonfüred-PICK Szeged párharc következik

Vissza
A 29. Balatonfüred-PICK Szeged párharc következik

Pénteken 17.30-kor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában a Balatonfüred otthonában lépünk pályára.

A Csurgó elleni idegenbeli győzelem (33–20) után szerdán délután már edzésen vettünk részt, a csütörtök pedig videózással indult.

Pénteken 17.30-kor következik a hét második feladata, a Balatonfüred elleni idegenbeli bajnoki. A K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában lépünk pályára. Komoly kis meccs vár ránk, hiszen a Balaton-parti együttes otthon mindenkire veszélyes.

Eddig 28 meccset játszottunk ellenük az NB I-ben. Az elsőt 2008. október 22-én. A félidőben 13–10-re vezettünk, a végén 25–21-re nyertünk. A legeredményesebb játékosunk Valentin Ghionea volt, egykori szélsőnk, aki még mindig aktív, és a Dinamo Bukarest játékosa, hét gólt szerzett.

Eddig 27-szer nyertünk és egyetlen vereségünk van. 2010. szeptemberében a Füred 22–21-re győzött le bennünket. Az ősszel magabiztosan diadalmaskodtunk ellenük, még a jó öreg sporiban 22–15-ös félidő után 41–32-re nyertünk. Eddig 904 gólt dobtunk nekik, ők 650-szer vették be a mi kapunkat.

A Füred jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán. Huszonkét meccsen 15-ször nyertek, kétszer döntetlent értek el és ötször vereséget szenvedtek. A keretükben szerepel egykori játékosunk, Pedro Rodríguez, aki a nyártól a Tatabánya játékosa lesz. Bóka Bendegúz is eltöltött egy idényt nálunk. A Balaton-partiak legeredményesebb játékosa az irányító Szöllősi Balázs, aki 21 meccsen 139 gólt szerzett eddig.

Csapatunk csütörtök délután már útra kel, az éjszakát a Balaton mellett tölti. Jó hír, hogy Sebastian Frimmel is rendbe jött, így Bánhidi Bencén, Matej Gaberen és Luka Stepancicon kívül a többi játékosunk egészséges.

A pénteki bajnokit az M4 Sport élőben közvetíti, mi a közösségi felületeinken videókkal és fotókkal jelentkezünk majd.

Közzétéve: 2022.05.05.

TOVÁBBI HÍREK

2022
05/25
A Kölyöksziget ovi sportnapján jártunk

Szerda délután a szegedi Kölyöksziget - egykor Pick volt a neve - óvoda sportnapján jártunk.

2022
05/25
Teljesítjük Kovács Máté egyik álmát

Meghívjuk a Veszprém elleni hazai meccsünkre a makói Kovács Mátét és gyermekét, akinek egyik nagy álma, hogy élőben szurkolhasson nekünk.

AZ ÖSSZES HÍR