Vereséget szenvedtünk a rangadón

Vissza
Vereséget szenvedtünk a rangadón

Telt ház előtt, hatalmas küzdelemben 16-16-os félidő után 29-27-es vereséget szenvedtünk a K&H férfi kézilabda liga rangadóján, a Telekom Veszprémtől.

PICK Szeged–Telekom Veszprém 27–29 (16–16)
Férfi kézilabda NB I., 22. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály Sportcsarnok, 8300. Vezette: Bócz, Wiedemann.
PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 4, Tönnesen 3, Bombac 2, Rosta 4, Mackovsek, Frimmel 7/4. Csere: Mikler (kapus), Radivojevics 1/1, Henigman 1, Garciandía 2, Bodó 3, Blonz, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 3/2, Jahja 5, Sipos, Blagotinsek 1, R. Lauge 7, Strlek 4. Csere: Cupara (kapus), Mahé 2, A. Nilsson 4, P. Nenadics 2/2, Maqueda, Lékai, Ligetvári. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 9/5, ill. 7/5.
Kiállítás: 6, ill 8 perc.

8300. Ennyi néző előtt Magyarországon még sohasem rendeztek NB I-es férfi kézilabda-mérkőzést. Csordultig telt a PICK Aréna, a Bérczi Mihály sportcsarnok. A rangadó előtt hivatalosan is átadtuk a Marian Cozma szektort, amely megtelt veszprémi szurkolóval. A klubhimnuszunk alatt pedig megemlékeztünk a napokban elhunyt hatalmas szurkolónkról, Makula Béláról.

Fantasztikus hangulatban kezdődött a derbi, ami számunkra jól indult. Mi szereztünk vezetést, különösen Kent Robin Tönnesen volt elemében, remek góljainak köszönhetően kézben tartottuk a meccs irányítását. Mikler Roland is elkapta a fonalat, bravúrt bravúrra halmozott, így volt olyan időszak az első félidőben, amikor három találattal is vezettünk. A hajrában elbizonytalanodtunk, több támadást is pontatlanul fejeztünk be, amit a Veszprém könyörtelenül büntetett, és az utolsó pillanatokban egyenlíteni tudtak, így 16-16 állt az Aréna eredményjelzőjén.

Veszprémi góllal indult a második játékrész. Ezután mindig sikerült egyenlítenünk, de a vendégek kapusa, Vladimir Cupara is kiválóan védett, így a bakonyiak növelni tudták az előnyüket. A szurkolóink egy pillanatra sem adták fel, és mi sem, mert mentünk előre. Hatalmas hajrát nyitottunk, komoly hátrányból álltunk fel. Tombolt a lelátó, parádés volt a hangulat. Két perccel a vége előtt sikerült az egyenlítés, 27-27. A hátralévő időben két büntetőt is elrontottunk, a Veszprém pedig nem hibázott, így 29-27-re legyőzött bennünket.

Folytatás május 3-án (kedd) 17 órakor a Csurgói KK otthonában.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Az első félidőt követően három-négy góllal vezetnünk kellett volna, de a huszadik perctől pontatlanul lőttünk. Megviselte a csapatot, hogy a félidőben döntetlent mutatott az eredményjelző. Rengeteget harcoltak a játékosaim az egész meccsen. Kerestük a lehetőségeinket, de nagyon nehéz úgy nyerni, ha minden lövésed elakad a kapusban. Gratulálok Cuparának, ő döntötte el a mérkőzést. Több egészséges játékosra lenne szükségünk, remélem, a döntőre kiegészülünk. Azért dolgozunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Fájdalmas ennyi néző előtt veszíteni, köszönöm a szurkolóknak, hogy végig mellettünk voltak, valamint, hogy akkor is mögöttünk állnak, amikor rosszul megy a csapatnak.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak az újabb sikerhez. Tudtuk, hogy nehéz lesz hét napon belül másodszor legyőzni a Szegedet, éppen emiatt nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy sikerült. Az első félidőben nem voltam elégedett a védekezésünkkel, a második játékrészben viszont már sokkal jobban működött. A különbséget Vladimir Cupara jelentette a kapunkban. Szeretném megköszönni a Szegednek azt a gyönyörű gesztust, hogy bár Marian Cozma sosem játszott itt, mégis megemlékeztek róla, ez igazán sokat jelent a klubunknak.

Rosta Miklós, a PICK Szeged játékosa: – Gratulálok a Veszprémnek. Sosem jó egy vereség, most pedig lelkileg nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de össze kell szednünk magunkat. Vár még ránk három fontos mérkőzés a bajnokságban, majd egy hónapunk lesz, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészüljünk a bajnoki döntőre, amelyet szeretnénk megnyerni.

Vladimir Cupara, a Telekom Veszprém játékosa: – Köszönöm az elismerő szavakat, nagyon jól esnek. Gratulálok a Szegednek, sportszerű, jó iramú mérkőzést játszottunk. Gratulálok a csapatomnak is ehhez a nagy sikerhez, ez erőt adhat a jövő feladataira nekünk.

 

Közzétéve: 2022.04.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/29
Szombaton Tatabányán játszunk rangadót

Szombaton 19 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a MOL Tatabánya otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport+ élőben közvetíti.

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

AZ ÖSSZES HÍR