Mikler Roland: már várom, hogy kezdődjön a rangadó

Vissza
Mikler Roland: már várom, hogy kezdődjön a rangadó

Szombaton 17.15-kor a K&H férfi kézilabda ligában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában, a dr. Bérczi Mihály sportcsarnokban. Mikler Rolanddal beszélgettünk.

- Rengeteg nagy csatát megéltél már, azonban ez mindenképpen különleges lesz, hiszen 8300 néző előtt lépünk pályá telt ház lesz! Várod a kezdést?

- Amióta megjelent a hír, hogy minden jegy elfogyott, azóta ez közöttünk is téma. Fantasztikus érzés, hogy ekkora az érdeklődés. Magyarországon férfi kézilabda bajnoki-mérkőzésen még sohasem voltak ennyien. Jó lesz ennek a történelmi eseménynek a részese lenni.

- Milyen állapotban van a csapat, hiszen az MK négyes döntő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna?

- Nem tagadom, megfogott bennünket a Veszprém elleni vereség, mert úgy érzem, közel voltunk a győzelemhez. Sok tanulsággal szolgált a meccs, ha ebből tanulunk, és jóval okosabban, precízebben játszunk, akkor szombaton a rangadón mi kerülünk ki győztesen. Az első félidő védekezése is jó alap lehet, akkor kőkemény volt a falunk, nekem is könnyebb dolgom volt. Egy a lényeg, meg kell becsülni a labdát, a hibák számát kell lecsökkenteni.

- A szegedi tábor nagy segítség lehet!

- Szeretném egy részvét nyilvánítással kezdeni az üzenetem. Olvastam én is a szomorú hírt, hogy Makula Béla elhunyt. Nagyon sajnálom, mert remek ember volt, rengeteg biztatást kaptunk tőle. Visszatérve a kékek táborára: Győrben is rengeteg segítséget kaptunk tőlük, nagy lendületet adtak nekünk. Az utolsó pillanatig küzdöttünk, nyílt volt a meccs. Most hasonlóra számítok, és ebben tényleg komoly erőt adhatnak a szurkolók.

- Az ikrek jönnek, szurkolnak?

- Nem kérdés! A feleségemmel jönnek, minden meccsen ott vannak, ha nem kezdődik későn. Ők igazán azt várják, hogy a lefújás után felvegyem őket, megpusziljam a buksijukat, majd labdázzunk egy nagyot.

 

Közzétéve: 2022.04.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR