Győzelemmel hangoltunk a Flensburg meccsre

Vissza
Győzelemmel hangoltunk a Flensburg meccsre

Szoros első félidő után magabiztos győzelmet (34-31) arattunk a K&H férfi kézilabda ligában az újonc Kecskeméti TE-Piroska szörp otthonában.

Kecskeméti TE-Piroska szörp-PICK Szeged 31-34 (15-16)
K&H férfi kézilabda liga, 20. forduló, Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Haskó, Natkai.
Kecskemét: Marczika – Enomoto 5, Országh 4, Simon 9, Szrnka 2, Vetési 3, Horváth 3. Csere: Deményi (kapus), Mazák, Karai 1, Hiramoto 3, Csordás, Szeverényi 1, Forgács.  Vezetőedző: Bencze József.
PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 4/1, Henigman, Rosta 7, Martin, Bodó 4, Blonz 1. Csere: Mikler (kapus), Tönnesen 6, Garciandía 4, Gaber, Mackovsek, Bombac 4, Frimmel 1, Radivojevics 4/1.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2/0, ill. 2/2
Hétméteres: 6, ill. 4 perc.

Továbbra is két sérültünk hiányzott a keretünkből, Bánhidi Bence és Luka Stepencic most sem állt Juan Carlos Pastor vezetőedző rendelkezésére. Ismét bekerült a csapatba a PICK Akadémia játékosa, Radvánszki Zsolt. Szépen megtelt a szegedi szektor, így népes #kékek tábor előtt futhattunk ki a meccsre.

Az egykori szegedi nevelés, Országh Ádám révén szereztek vezetést a hazaiak, amire Rosta Miklós válaszolt. Az 5. percben már mi vezettünk, Kent Robin Tönnesen parádés átadása után Alexander Blonz lőtt a kapuba, 2-3. Egy perc múlva már 5-2 volt nekünk, sikerült gyors lerohanásgólokat szereznünk. Mirko Alilovic is remekelt, több ziccert is védett. Kimaradt jó néhány helyzetünk, így 11. percben 5-5 lett az eredmény. A 22. percben egykori játékosunk, Simon Bence gólja után ismét a hazai csapat vezetett: 13-12. Jött két Mirko Alilovic védés, majd Tönnesen és Frimmel is betalált, így fordítottunk, 13-14. A hajrában Tönnesen bombáinak köszönhetően sikerült meglépnünk, így a félidőben 16-15-re vezettünk.

Rosta Miklós és Imanol Garciandía góljaival indult a második harminc perc, pedig ekkor emberhátrányban voltunk. A 43. percre sikerült 4 találattal meglépnünk, ekkor 20-24 állt az eredményjelzőn. Küzdött, hajtott az újonc, így egy pillanatra sem állhattunk le. Tíz perccel a vége előtt már öttel léptünk el, Bogdan Radivojevics vette be a Kecskemét kapuját, 23-28. A hajrában faragott a hátrányól a Kecskemét, a győzelemünket azonban semmilyen veszély nem fenyegette, végül 34-31-re nyertünk.

Bencze József:- Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, de ma megmutattuk, hogy a csapatunk jelesre vizsgázhat küzdeni tudásból. Felszabadultan tudtunk játszani. Köszönjük, hogy szép számmal kijöttek a nézők.

Juan Carlos Pastor:- Szeretném megköszönni, hogy ennyi szurkolónk volt ma itt, ez nagyon jó a kézilabdának. Gratulálok a Kecskemétnek a remek meccshez. Egyértelmű, hogy nekünk nehéz így játszani, hogy hosszú utazás után ismét idegenben játszottunk. Hiányzik a koncentráció ahhoz, hogy jól tudjunk hetente kétszer jól teljesíteni. Rengeteget kell még dolgoznunk. Mindent megteszünk, hogy jól felkészüljünk csütörtökre.

Marczika Barnabás: - Gratulálok a Szegednek. Nagyon jó meccset játszottunk, nem volt semmi veszíteni valónk. Tudtuk, hogy a Szeged Flensburgból érkezik, mi a szívünket kitettük a pályára. Köszönjük a nézőknek, hogy ennyien kijöttek és csodás hangulatot teremtettek, ez rengeteg erőt adott nekünk.

Rosta Miklós:- Nem kezdtünk jól, nem koncentráltunk eléggé a lövéseknél és a védekezésbe is hibák csúsztak, a Kecskemét pedig ezt kihasználta. Gratulálok nekik, nagyszerű meccset játszottak. Össze kell kapnunk magunkat, ezen dolgozunk.

Legközelebb április 7-én (csütörtök) 18.45-kor az EHF Bajnokok Ligájában a német SG Flensburg-Handewitt együttesét fogadjuk a PICK Arénában.

 

 

Közzétéve: 2022.04.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR