A kilencedik bajnoki döntő

Vissza
A kilencedik bajnoki döntő

A férfi kézilabda NB I bajnoki döntője szerdán 20 órakor (élőben: Sport Klub, delmagyar.hu, Rádió 88) kezdődik Veszprémben, a két nagy rivális: az MKB-MVM Veszprém és a Pick Szeged között. A párharc az egyik fél második sikeréig tart. Eldőlt, hogy a másod

„Apa, kezdődik!” – mondhatnánk ezt is, hiszen szerdán megkezdődik a kézilabda szerelmesei számára a férfi döntő. Idén is két sikerig tart majd a finálé. Immár a harmadik idényben zajlik így a párharc. Eddig nyolc döntőt rendeztek, ebből egyet megnyert (2007) a Pick Szeged, míg a Veszprém hétszer diadalmaskodott.

A 2005–2006-os idényben rendeztek először döntőt, akkor 3:2-re nyert a Fotex néven szereplő Veszprém. Érdekesség, hogy május 7-én még sohasem játszott egymással a két csapat, ez a nap a döntők történetében premier lesz.

A Pick jelenlegi keretéből az első finálén Ilyés Ferenc és Vadkerti Attila lépett pályára, Tatai Péter ekkor még a nagy riválist erősítette. A veszprémiektől Iváncsik Gergő és Gulyás Péter szerepelt a 2006-os fináléban.

A Pick Szeged eddig egyszer nyert idegenben Veszprémben, 2007-ben az emlékezetes első meccsen hetesek után 31–30-ra diadalmaskodott.
28 meccset vívott egymással a két csapat, ebből a Szeged hetet megnyert, huszonegyet elveszített.

Egy éve a Veszprém hazai pályán 33–23-ra nyert, míg Szegeden 26–24-re. Két éve három meccsen dőlt el a bajnoki elsőség: idegenben először 33–22-re kapott ki a Szeged, itthon azonban 24–23-ra nyert, és egyenlített. A mindent eldöntő összecsapáson végül az MKB 29–21-re hozta a meccset.

– Az mindenképpen pluszerőt kell, hogy adjon, hogy a bajnoki elődöntőt két meccsen hoztuk, így több időnk maradt a fináléra felkészülni. Sokat készültünk az elmúlt napokban, videóztunk, talán senkit sem lepek meg azzal, hogy mesterünk, Juan Carlos Pastor alaposan felkészített bennünket. Nemcsak az ellenfelünket elemeztük, hanem azokat a hibákat, amelyek a mi játékunkban is előfordulnak. A védekezés a legfőbb alapja a játékunknak. Ha ez jól működik, akkor végig nyílttá tudjuk tenni a küzdelmet. A Veszprém Európa egyik legjobb csapata, remek játékosokkal, de a sportban nincs lehetetlen. Nekünk az a célunk, hogy nyerjünk. Csakis ez járhat mindenki fejében, mert minden Pick-játékos szeretne bajnok lenni. Ehhez pedig elengedhetetlen a bravúr – nyilatkozta Vadkerti Attila, a Pick Szeged csapatkapitánya.

Az is eldőlt, hogy a második összecsapást május 11-én (vasárnap) 19.15-kor vívja az újszegedi sportcsarnokban a két csapat.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.05.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR