Irány a négyes döntő

Vissza
Irány a négyes döntő

Magabiztosan, 34-24-re nyertünk a TIPPMIX Magyar Kupa negyeddöntőjében a HE-DO B. Braun Gyöngyös ellen, és harcoltuk ki a négyes döntőbe jutást.

PICK Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 34–24 (15–11)
TIPPMIX Magyar Kupa, negyeddöntő. Szeged, Pick Aréna, 1300 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 1, Henigman, Gaber 2, Mackovsek 1, Frimmel 1, Bombac 3. Csere: L. Krivokapics (kapus), Tönnesen 5, Rosta M. 4, Blonz 2, Bodó 4, Garciandía 8, Martins 2, Radivojevics 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
HE-DO B. Braun Gyöngyös: Tomics – Vasics, Markez 5/2, Duris 1, Hegedüs M. 1, Hamidovic 1, Varsandán M. 4/3. Csere: Nagy B. (kapus), Gerdán, Ubornyák 1, Gábori, Jaros 1, Gráf 2, Rosta B. 3, Mátyás 2/1, Nkousa 3. Vezetőedző: Sándor Ákos.
Hétméteres: 1/0, ill. 7/6.
Kiállítás: 0, ill. 2 perc.

Ott leszünk a TIPPMIX Magyar Kupa négyes döntőjében. Nem volt kérdés, hogy biztosan harcoljuk ki a győzelmet a HE-DO B. Braun Gyöngyös ellen. A szerda délutáni hazai meccsen, a PICK Arénában, a dr. Bérczi Mihály sportcsarnokban fogadtuk a Heves megyei alakulatot.

Hatalmas tapssal indult a meccs. A #HandballFamily a lelátón helyet foglaló ukrán U19-es férfi vízilabda-válogatottat köszöntötte, akik klubunk meghívására jöttek el a meccsre, hiszen Szentesen edzőtáboroznak. Velük tartottak a Metalcom Szentes férfi pólósai is, így a Kurca-parti játékosok is a kékek táborát erősítették. Megható pillanatok voltak ezek, miközben John Lennon Imagine slágere szólt.

Bánhidi Bence és Luka Stepancic sérülés miatt nem játszott, a keretbe a fiatal Luka Krivokapic került be.
A vendégek kezdtek jobban, sokáig vezettek, de jöttek Mikler Rolitól a védések, így fordítottunk. Az első hivatalos MK-gólunkat az Arénában Kent Robin Tönnesen szerezte, így az ő neve is beíródik a történelemkönyvünkbe. Lelkes szurkolóink remek hangulatot teremtettek, így a félidőben 15-11-re vezettünk.

Kiválóan kezdtük a második játékrészt, egy 5-0-s rohammal jeleztük, hogy itt a vendégeknek nincs esélyük. Imanol Garciandía szórta a gólokat, így egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. A 47. percben a PICK Kézilabda Akadémia játékosa, Luka Krivokapic először kapott szerepet az Arénában, és egyből hetest védett. A hajrában is bemutatott több remek védést, így a végén 34-24-re nyertünk, kiharcoltuk a TIPPMIX Magyar Kupa négyes döntőjében való részvételt.

Legközelebb szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Fejér-B.Á.L. Veszprém otthonában lépünk pályára.

Juan Carlos Pastor: – Mindig jó egy olyan csapat ellen játszani, amely annyira jól és komolyan kézilabdázik, mint a Gyöngyös. A legfontosabb, hogy bejutottunk a négyes döntőbe, de annak is örültem, hogy minden játékosomnak sok lehetőséget tudtam adni. A válogatott hét miatt akadt olyan, aki tíz napja nem lépett pályára. Dolgozunk tovább, mert most már jönnek azok a mérkőzések, amelyeken nem hibázhatunk.
Kiss Dániel: – Gratulálok a PICK Szegednek a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Mindkét félidőben láttam pozitívumokat annak ellenére, hogy a végére kinyílt az olló a két csapat között. A szünet után egy 5–0-s hazai sorozat miatt kellett időt kérnünk. Örülök, hogy a második félidőben az ifjúsági korú játékosainkkal is szép játékképet mutattunk, emiatt az eredménnyel nem szabad foglalkoznunk.

 

 

Közzétéve: 2022.03.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR