Magabiztosan nyertünk a Komló otthonában

Vissza
Magabiztosan nyertünk a Komló otthonában

Végig magabiztosan vezetve, 38-28-ra nyertünk a 50. PICK-Komló meccsen idegenben.

Sport36-Komló-PICK Szeged 28-38 (12-19)
K&H férfi kézilabda liga, 18. forduló, Komló, Sportközpont, 800 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth.
Komló: Pásztor – Urbán 2, Zobec 6, Jóga 1, Takács 4, Jerkovic 5, Orbán 2. Csere: Szilágyi (kapus), Szöllősi, Sunajko 3, Grünfelder 2, Radic 1, Hoffmann 1, Szkokán, Begovácz 1. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
PICK Szeged: Mikler – Bombac 3, Tönnesen 1, Gaber 7, Henigman, Martins 1, Blonz 4. Csere: Alilovic (kapus), Radivojevics 11/3, Frimmel 1, Garciandía 5, Rosta 5, Sostaric. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2, ill. 8 perc
Hétméteres: 2/0, ill. 3/3

Szombaton még Szegeden edzettünk, délután Pécsre utaztunk, a Baranya megyei székhelyen töltöttük az éjszakát. Végül 13 játékos alkotta a keretünket, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Borut Mackovsek nem lépett pályára az 50. Komló-PICK Szeged NB I-es meccsen.

Szépen megtelt a Sportközpont lelátója, az egyik szektort pedig közel 30 szegedi szurkoló töltötte meg.

Kimaradt helyzetekkel indult a meccs, majd a hazaiak szereztek vezetést, az ötödik percben 2-2 állt az eredményjelzőn, egy perc múlva Bogdan Radivojevics ejtése után már mi vezettünk: 2-3. Mikler Roland remekelt, ennek köszönhetően a 12. percben 7-4 volt a javunkra, a hét gólon hat játékosunk osztozott. Jól védekeztünk, könnyű gólokat lőttünk, így 14. percben 9-4-es vezetésünknél időt is kért a Komló. Nem sokat ért, mert Radivojevics és Blonz góljaival 12-5 lett nekünk. Mikler Roli parádésan védett, ennek is köszönhetően a félidőben 19-12-re vezettünk.

A lendületünk megmaradt, a 37. percben tovább nőtt az előnyünk, Radivojevics ziccere után 15-23-at mutatott az eredményjelző. Egy perc múlva pedig már tízzel léptünk el, robogtunk, jól játszottunk: 25-15. Időt is kért a Bányász. Ezután többször is emberhátrányba kerültünk, így közelebb kapaszkodtak a hazaiak, 23-29. Ekkor időt is kért Juan Carlos Pastor vezetőedző. Imanol Garciandía talált a kapuba, megnyugtatva a szegedi szurkolókat. A hátralévő időben okosan tartottuk a vezetést, így a végén magabiztosan 38-28-ra nyertük meg az 50. meccset a Komló ellen az NB I-ben.

Juan Carlos Pastor: - Elégedett voltam a csapat hozzáállásával, már az első félidőben sikerült jelentős vezetésre szert tennünk, így nem volt kérdés a magabiztos győzelem megszerzése. Kevés játékossal érkeztünk, így kevesebben voltunk, azonban szeretnék gratulálni a csapatomnak. Annak külön örültem, hogy mindenkit használhattam.

Legközelebb március 23-án (szerda) 17 órakor a TIPPMIX Magyar Kupában, a PICK Arénában a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatát fogadjuk. Tét a legjobb négy közé kerülés, a továbbjutás egy meccsen dől el.

 

Közzétéve: 2022.03.13.

TOVÁBBI HÍREK

2022
09/24
A második félidőben ritmust váltottunk

Negyedik győzelmünket könyvelhettük el a K&H férfi kézilabda ligában. A szoros első félidő után 37-26-ra nyertünk a Dabas otthonában.

2022
09/23
Szombaton a Dabas otthonában szerepelünk

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 4. fordulójában a Dabas otthonában lépünk pályára. Az NB I-ben az idei szezonban ez lesz az első idegenbeli meccsünk.

AZ ÖSSZES HÍR