Piotr Wyszomirski: Pick Szeged!

Vissza
Piotr Wyszomirski: Pick Szeged!

Lengyel válogatott kapust igazolt a Pick Szeged. A Veszprémbe távozó Mikler Roland helyett Piotr Wyszomirskit szerződtette a kétszeres magyar bajnok. A Csurgótól érkező hálóőrrel 2+1 éves szerződést kötött klubunk.

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetése a négynapos ünnep alatt sem tétlenkedett, Dejan Bombac és Rajko Prodanovics után újabb játékos érkezéséről számolt be Mezei Richárd.

– Néhány napja vettük fel a kapcsolatot Piotr Wyszomirskivel, és kezdtünk arról beszélgetni, hogy szívesen látnánk a Pick Szeged csapatában, mivel értesültünk arról, hogy távozik Csurgóról. A lengyel válogatott kapus nagyon megörült a megkeresésnek, mert egyik álma volt, hogy a patinás szegedi egyesületbe igazoljon. Mivel Mikler Roland távozik, így mindenképpen szerettünk volna kapust igazolni. A 26 éves hálóőrrel 2+1 éves szerződést kötöttünk. Úgy gondolom, hogy komoly erősítés lesz, a Pick-drukkerek a Csurgó kapusaként láthatták, hogy kiváló képességekkel rendelkezik. Piotr elmondta, hogy számára komoly kihívás lesz a Pickben való szereplés, izgalommal várja, hogy a városba költözhessen, és felhúzhassa magára a Pick Szeged mezét – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Piotr Wyszomirski 1988. január 6-án született Varsóban. Itt ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, az UKS Wilanowia Varsó játékosa volt. Ezután három évet az SMS ZPRP Gdansk csapatában védett. 2007-től a KS Azoty-Pulawy következett, ahol bemutatkozott a nemzetközi porondon, a Challenge-kupában szerepelt két idényt. 2009-ben szerepelt először a lengyel válogatottban. A 194 centiméter magas, 95 kilogrammos kapus 2012-ben érkezett Magyarországra, és lett a Csurgói KK hálóőre. Az első évben bronzérmes lett a csapatával, és annak egyik legjobbjának számított. Hazája válogatottjában eddig 56-szor lépett pályára. A Pick Szeged első lengyel válogatott kapusa lesz Piotr Wyszomirski.

Közzétéve: 2014.05.02.

TOVÁBBI HÍREK

2023
05/31
Keszi bácsit idézve: Mindenki!

Péntek 18.15-kor megkezdődik a bajnoki döntő. Az első meccset hazai pályán, a PICK Arénában vívjuk a Telekom Veszprém ellen.

2023
05/30
Habuczki Tamás: ez a kézilabda ünnepe

Péntek 18.15-kor a bajnoki döntő első mérkőzésén a PICK Arénában fogadjuk a Telekom Veszprém csapatát. Egykori játékosunkkal, Habuczki Tamással beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR