Hatalmasat küzdöttünk a győzelemért

Vissza
Hatalmasat küzdöttünk a győzelemért

Nagy küzdelemben, 16-14-es félidő után 28-26-ra nyertünk a PICK Arénában a fehérorosz HC Meskov Breszt ellen az EHF Bajnokok Ligájában.

PICK Szeged–HC Meskov Breszt (fehérorosz) 28–26 (16–14)
EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 12. forduló. Szeged, Pick Aréna, 3400 néző. Vezette: Marin, Serradilla (spanyolok).
PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 2, Garciandía 5, Martins 4, Bánhidi 8, Mackovsek 2, Frimmel 3/1. Csere: Henigman, Gaber 1, Bodó 2, Radivojevics 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
HC Meskov Breszt: Szaldacenka – Vajlupov 3, Paczkowski 2, V. Vranjes 4, Szretenovics 7, Jurinok 2, St. Skube 5. Csere: Mackevics (kapus), Kaspárek 1, Szantalov, Sumak 1, Baranov 1. Vezetőedző: Daniel Gordo.
Hétméteres: 1/1, ill. 1/0.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc

A 228. EHF Bajnokok Ligája-mérkőzésünkön a HC Meskov Breszt csapatát fogadtuk. Dean Bombac, Kent Robin Tönnesen és Luka Stepancic sérülés miatt nem tudott játszani, így két PICK Kézilabda Akadémia-játékos, Szilágyi Benjámin és Ludmán Marcell került be a keretbe. Mindkét fiatalnak hevesebben dobogott a szíve.

A kezdés előtt ismét rengeteg programmal hangoltuk a szurkolókat a meccsre, több videót is láthattak a kivetítőn, illetve a PICK táncosai jóvoltából rengeteg ajándék is repült feléjük a lelátóra. A tábor ismét közösen énekelte Niel Diamond slágerét, a Sweet Caroline-t, majd klubunk indulóját, így parádés hangulatban kezdődött a meccs, amelyen egyetlen célunk volt: nyerni, megszerezni a két pontot.
A bemutatáskor nagy taps köszöntötte a három egykori szegedi játékost, Vladimir Vranjest, Stas Skubét és Stanislav Kaspáreket.

Nyertünk! Nem könnyen, de ezt tudtuk, mert az EHF Bajnokok Ligájában nincs könnyű meccs. Ebben a helyzetben, ennyi sérülttel, és hiányzóval ez volt a legfontosabb. A két pont nálunk, ezt már nem veszi el senki sem. Jól kezdtek a vendégek. Az első félidőben sokáig vezettek, pedig nálunk Mirko Alilovic ziccereket védett, de sokáig csak megközelíteni tudtuk a fehérorosz bajnokot. Különösen egykori játékosunk, Vladimir Vranjes termelte rendesen a gólokat, nem tudtuk őt tartani. Szerencsére sikerült őket utolérni, átvenni a vezetést, Miguel Martinstól és kapitányunktól, Bánhidi Bencétől is jöttek a gólok, így harminc perc után 16-14-re vezettünk. Taps kísért bennünket az öltözőbe.
A második félidő első részében Mirko Alilovic továbbra is ihletett formában védett, ez pedig erőt adott nekünk. Jöttek Imanol Garciandíától a fontos találatok, így fokozatosan tudtunk ellépni a Breszttől. Kimaradt néhány helyzetünk, és egyszer kettős emberhátrányba is kerültünk, ez pedig felhozta a riválisunkat. Ott lihegtek a nyakunkon, az 52. percben utol is értek, egyenlítettek, 24-24. Lett izgalom, de a #kékek tábor hatalmasat tolt rajtunk. Parádés volt a hangulat a PICK Arénában, és ez erőt adott. Mirko Alilovic továbbra is remekelt, támadásban pedig mindig jött egy főszereplő, Mario Sostaric még jobbátlövőből is eredményes volt, de kapitányunk, Bánhidi Bence is sokat tett azért, hogy ezt a meccset megnyerjük. Bence nyolc góllal zárta a meccset, ez pedig azt jelenti, hogy immár Jonas Kälmannal közösen áll az élen a házi BL-góllistán, immár ő is 325 gólos. Nyertünk! Ez a lényeg! A végén ismét volt örömtánc, közös ünneplés, ami mindenképpen erőt ad a folytatáshoz.

Juan Carlos Pastor: – Köszönjük a szurkolók biztatását, a második félidőben az egygólos különbségeknél nagy szükségünk volt rájuk. Elsősorban a védekezésünket kell kiemelni, ami jól működött egy-két elváltási hibát kivéve, illetve Alilovic is jól védett. Az utolsó passzokba különösen az első félidőben hibáztunk bele. A második játékrészben lezárhattuk volna a mérkőzést, de kapufát lőttünk, védett a kapus, így izgalmassá vált ismét a találkozó. A legfontosabb, hogy begyűjtöttük a két pontot. Vannak sérültjeink, ezeket ki kell hevernünk és remélem, teljes lesz ismét a keretünk. Jól játszottak a vendégek is, sok szerencsét kívánok nekik.

Mirko Alilovic: – Sportszerű mérkőzést játszottunk, gratulálok mindenkinek. Nem kifogás, de rengeteg problémánk van, a pályáralépők között is volt, aki sérüléssel vállalta a mai meccset. Mindezek ellenére nyertünk, amivel elégedettek lehetünk. Ez pozitív, a jó csapatok ismérve, hogy akkor is képesek nyerni, amikor rosszul kézilabdáznak. Bízunk benne, hogy a szezon hajrájában jobban játszunk és számíthatunk majd mindenkire.

Daniel Gordo: – Gratulálok Juan Carlos Pastornak és csapatának, mindig nehéz ellenük játszani Szegeden. Most sem volt ez másként, hozták a megszokott játékukat. Mindkét csapatnak voltak hiányzói, de a végére a hazaiaknak maradt több energiájuk. Rengeteg problémánk van a coviddal és a világban történő dolgokkal, de nagyon büszke vagyok a srácokra. Fejlődünk, remélem, hogy az utolsó két BL-meccs akadályait jól vesszük majd. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen arénában kézilabdázhattunk.

Stevan Szretenovics: – Gratulálok mindkét csapatnak. Megvolt rá az esélyünk, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Rengeteg gondunk akadt Bánhidivel beállóban, ez volt a győzelmük kulcsa a hazaiaknak. Csodálatos volt a hangulat, remélem továbbfejlődünk mi is.

 

 

 

Közzétéve: 2022.02.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/06
Kilenc játékosunk kapott válogatott meghívót

A hét a nemzeti válogatottakról szól. Csapatunkból kilencen kaptak meghívót hazájuk csapatába.

2024
05/04
Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Nem volt kérdés, magabiztos győzelemmel zártuk a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszát. Csapatunk a Dabas otthonában 41-36-ra nyert.

AZ ÖSSZES HÍR