Remek második félidő után győzelem

Vissza
Remek második félidő után győzelem

Szoros elő félidő után 27-21-re nyertünk a K&H férfi kézilabda liga rangadóján, a Grundfos Tatabánya ellen.

PICK Szeged–Grundfos Tatabánya KC 27–21 (13–12)
K&H férfi kézilabda liga, 15. forduló, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 2800 néző. Vezette: Fekete T., Tóth D.
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 3/1, Garciandía 3, Bombac 3, Bánhidi 3, Bodó 2, Blonz. Csere: Mikler (kapus), Gaber, Henigman, Mackovsek, Rosta 2, Martins 3, Frimmel 2/1, Sostaric 4, Szilágyi 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Grundfos Tatabánya KC: Bartucz – Hornyák B., Ancsin 2, Sztojnics 1, L. Urban 1, Zdolik 7, Fekete D. Csere: Perényi (kapus), Győri M. 4/3, Juhász Á. 4, Balogh, Bodor 1, Fotache 1. Vezetőedző: Dragan Djukics.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/3.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc

Szép volt a délután. Megható. Klubunk a Tatabánya elleni magyar rangadó előtt avatta fel a Skaliczki László és Zubai Szabolcs szektort, a dr. Szabó István orvosi szobát, a Pióker Sándor rehabilitációs szobát, a Gyenes Kálmán sajtódolgozót és a Simon József sajtóteraszt. Közvetlenül a bemutatás előtt Kiss Bence cégvezető egy emlékplakettet adott át a pálya mellett. Akik már nem lehettek közöttünk, azokat a családtagjaik képviselték.

A kezdés előtt még Mirko Alilovic is kapott egy ajándékot, kapusunk a NEKA ellen játszotta a 150. meccsét PICK-mezben.

Bogdan Radivojevics hetesével indult a rangadó, amely az első harminc percben sok-sok izgalmat rejtett. A vendégeknél Zdolik Bence játszott eredményesen, így nem tudtunk meglépni, a Tatabánya végig tapadt ránk. Volt olyan időszak, amikor sikerült három találattal is elhúznunk, azonban a kihagyott ziccerek megbosszulták magát, mert mindig góllal büntettek a vendégek, így az első félidő után 13-12 állt a PICK Aréna eredményjelzőjén.

Hatalmas lendülettel kezdtük a második játékrészt. Mikler Roland lehúzta a rolót, elől pedig jöttek a gólok előbb Bánhidi Bencétől, majd Mario Sostarictól és Miguel Martinstól. Uraltuk a meccset, sikerült öt góllal meglépni. Ezután már kézben tartottuk a játék irányítását, nem adtunk esélyt az ellenfelünknek. A hajrában pályára lépett a PICK Kézilabda Akadémia tehetséges szélsője, Szilágyi Benjámin, aki ha már szerepet kapott, akkor gólt is szerzett. Az ő találata zárta a meccset, amit végül magabiztosan, 27-21-re megnyertünk.

Folytatás február 24-én (csütörtök) 20.45-kor az EHF Bajnokok Ligájában a Meskov Breszt csapatát fogadjuk.

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Nem könnyű negyvennyolc órán belül a második mérkőzést játszani, pláne egy hétórás utazással együtt. Már az első félidőben vezethettünk volna nagyobb különbséggel, de a lerohanásaink nem sikerültek. A második játékrészben rengeteget segített nekünk Mackovsek. Amikor ő fenn van a pályán, teljesen más képet fest a védekezésünk. Igyekeztünk minél inkább rotálni, éppen ezért játszottunk hét a hat ellen is, mert csak egyetlen jobbátlövőre számíthattam. Tovább nehezíti a helyzetünket, hogy Bombac megsérült, kevesen vagyunk, nehéz így elvégezni a kétkapus edzéseket.

Szilágyi Benjámin, a PICK Szeged játékosa: – Köszönöm a lehetőséget, igyekszem ezzel mindig élni. Azért dolgozom mindennap, hogy megkapjam az ilyen lehetőségeket és megmutathassam magam, bizonyíthassak.

Dragan Djukics, a Grundfos Tatabánya KC vezetőedzője: – Gratulálok a hazaiak győzelméhez, úgy érzem jól reagáltak a zágrábi vereségükre. A negyvenötödik percig mutatott játékunkkal elégedett voltam, de nem sikerült úgy forgatnom a játékosokat a pályán, mint ahogy szerettem volna. Bízom benne, hogy a következő héten mindkét csapat sikeresebb nemzetközi mérkőzéseket játszik majd.

Balogh Zsolt, a Grundfos Tatabánya KC játékosa: – Gratulálok a Szegednek a győzelméhez. Az volt a célunk, hogy a mérkőzést követően elégedetten jöhessünk ki az öltözőből. Ez úgy érzem sikerült, bár nekem igazán harminc percig tetszett a játékunk. Utána viszont jobban összeállt a hazai védekezés, így olyan átlövéseinkből nem született gól, amelyekből az első félidőben még igen. Az elmúlt három év legszorosabb találkozóját hozta ez a párosítás, aminek örülök. Remélem találkozunk még a magyar kupa négyes döntőjében.

 

Közzétéve: 2022.02.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR