Juan Carlos Pastor: felvenni a ritmust

Vissza
Juan Carlos Pastor: felvenni a ritmust

Javában zajlik a férfi kézilabda Európa-bajnokság. Csapatunk viszont gőzerővel készül, vasárnap már bajnokit játszunk az Eger otthonában. Mesterünkkel, Juan Carlos Pastorral beszélgettünk.

– Hogyan tetszik eddig az Európa-bajnokság?

– Nagyon sok meccset megnéztem, és könnyíti a helyzetem, hogy három mérkőzés van egy napon. A jelenlegi helyzetben jóval több játékost láthattam pályára lépni, mint eddig bármelyik nagy eseményen. Olyan kézilabdások is szerepet kaptak, akik eddig jóval hátrébb voltak a rangsorban, most mégis fontos szerepet töltenek be. Egy válogatott mérkőzés nagyon sokban különbözik, egészen más, mint egy klubcsapat-küzdelem, így sok játékost figyelhettem.

– Ki az, aki eddig meglepetést szerzett?

– Számomra Hollandia és az izlandiak is ebbe a kategóriába tartoznak, hiszen sok volt a sérültjük, betegük, de hatalmasat tudtak harcolni, jó játékot mutattak eddig. A többiek, akik mindig jól játszanak, most is ott vannak a legjobbak között. Ezeknek a válogatottnak van elképzelésük, és akinek van elképzelése, az minden meccsen jót tud mutatni. Ezen az Európa-bajnokságon akadtak olyan nemzeti csapatok is, akik egy, vagy akár két nap is meg tudják lepni az ellenfeleket. Látszik, hogy mindenki halad előre, jövőre pedig jön a világbajnokság, ez pedig egy fontos vébé lesz, az olimpiai szereplésről is dönt. Mindent elmond arról, milyen komoly küzdelem várható, hogy lesznek olyan válogatottak, amelyek már márciusban elkezdik a selejtezőt a vb-re, ebbe a kategóriába tartozik a portugál és a szlovén együttes is. Áprilisban pedig biztos vagyok benne, hogy lesznek élet-halál összecsapások, mert iszonyú nehéz lesz kijutni a világbajnokságra.

–  Jó néhány játékosunknak véget ért már az Európa-bajnokság, nem sok sikerélménnyel gazdagodva tértek vissza Szegedre. Mennyire nehéz ilyenkor őket felemelni?

– A válogatott egy dolog, a csapat pedig egy másik. Mentálisan és fizikálisan is dolgozunk velük, de nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az évet úgy zártuk, hogy legyőztük a THW Kielt, és a mi játékosaink sokkal jobbak, mint az eredmények mutatják az Európa-bajnokságon, legalábbis mi ezt így gondoljuk. Én hiszek a játékosaimban, és ha tudunk minden gond nélkül dolgozni, akkor ennek meg is lesz az eredménye. Egy ilyen esemény után mindig az idő a legnagyobb ellenfél. Most azt kell felmérni, hogy a fiúk milyen állapotban térnek vissza hozzánk, hiszen kell egy kis idő, amíg visszatérnek a mi rendszerünkbe.

– Szegeden kevés játékos készült, ők hogyan dolgoztak?

– Fizikai munka folyt, így készültünk. Kiváló volt a hozzáállásuk, nem könnyű a helyzete senkinek sem, mert napról napra tervezünk és élünk, a COVID-helyzet miatt nehéz tervezni.

– Vasárnap jön az év első meccse! Mit vár az Eger otthonában?

– Ez a meccs tökéletes lesz arra, hogy felvegyünk egy ritmust, egy versenytempót, és elinduljon a munka, a kézilabda. Fontos ez a találkozó, mert lépésről lépésre kell elérnünk azt a szintet, amelyre a későbbiekben szükségünk lesz.
 

Közzétéve: 2022.01.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR