Bemutatjuk a legendáinkat: Tenke Endre (4. rész)

Vissza
Bemutatjuk a legendáinkat: Tenke Endre (4. rész)

December 9-én avattuk fel a PICK Arénában a Legendák Falát. A negyedik részben Tenke Endrét mutatjuk be.

Rajongtak érte. Nem vitás, talán az első szegedi közönségkedvenc játékos volt. Szerették a lelkesedését, a robbanékonyságát, azt, hogy mindent megtett a Szegedi Volán sikeréért. Nem volt kérdés, hogy 2021. december 9-én, a PICK Aréna avatón Tenke Endre is felkerül a Legendák falára.

Simontornyán született. Testvéreivel játszott egy csapatban. Ügyesek voltak, így felfigyeltek rájuk. Középiskolásként elvitte a Ferencváros, majd katona lett, a Honvéd Szondi SE-ben játszott. Kiszúrta a Honvéd, elcserélte két játékossal, így elvitték. Azonban nem érezte jól magát, így egykori kapusunk, Oláh Zoltán Szegedre csábította. Jött, látott győzött. Kétszer is Magyar Kupa-győztes lett velünk. Ötvenhétszer léphetett pályára a magyar válogatottban. Imádott Lele Ambrus mellett játszani. Mennyire szép, hogy a legendás Volán jobboldala felkerülhetett a Legendák Falára...

Tenke Endre Szegeden él, dolgozik, és hatalmas szurkolója maradt a csapatnak. Nagyon büszke a szegedi évekre, a sikerekre, arra a fantasztikus szurkolótáborra, amely régen és ma is a csapat mellett áll.

– Csupa szív! Ez jut elsőként eszembe róla. Endre hihetetlen alázatos volt, hatalmas munkabírással, mindig élen járt mindenben, nála a csapat volt az első. Csak jót tudok róla mondani, mindenkinek azt kívánom az életben, hogy ilyen emberrel hozza össze a sors. Emlékszem, amikor először jött le hozzánk az edzésre. Azt tudtuk, hogy Budapesten játszott, kicsit tartottunk tőle, miként illeszkedik majd be hozzánk, mennyire tudjuk majd befogadni. Ez gyorsan ment, az első tréningen kiderült róla, hogy remek srác. Remek képességekkel rendelkezett, jobbszélsőként és jobbátlövőként is bevethető volt, mindkét poszton képes volt magas szinten játszani. Úgy gondolom, sokkal többször is szerepelhetett volna a válogatottban, kevésbé értettem a mellőzöttségét, bár még a régi klubcsapatában volt egy kis nézeteltérése a kapitánnyal, így néha parkolópályára tették. Azonban így is közel hatvanszor magára húzhatta a címeres mezt, ami nagy dolog. Kedveltem őt, kedvelem mind a mai napig. Hatalmas élmény volt vele egy csapatban játszani, amelyre büszke vagyok, és arra is, hogy együtt ott lehetünk a Legendák falán – mesélt egykori csapattársáról Lele Ambrus.

Névjegy
 

Tenke Endre
Poszt: jobbszélső
Szegedi karrierje: 1981-1992
Legnagyobb szegedi sikerei: kétszeres Magyar Kupa-győztes (1982, 1983)

Közzétéve: 2022.01.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR