Nem bírtunk az Aalborggal

Vissza
Nem bírtunk az Aalborggal

Legyőzött bennünket a dán Aalborg Handbold a Bajnokok Ligájában. A hazaiak 16-14-es félidő után 34-30-ra nyertek ellenünk.

Aalborg Handbold-PICK Szeged 34-30 (16-14)
EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló, Aalborg, Sparkassen Aréna, 500 néző. Vezette: Santos, Fonseca (portugálok).
Aalborg: Gade 1 – Björnsen 1, Sandell 8, Christensen 9, Möllgaard 2, Jakobsen, Juul-Lassen 5/3, Csere: Aggefors (kapus), Claar 6, Antonsen 1, M. Larsen, Barthold 1/1. Vezetőedző: Stefan Madsen.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 7/4, Tönessen 2, Bombac 1, Bánhidi 7, Mackovsek 2, Frimmel 3. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Blonz, Gaber, Bodó 3, Martins 2, Garciandía 2, Radivojevics 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc
Hétméteres: 6/4, ill. 5/4

Azért sok mindennel találkoztunk már, de ilyen időjárási körülményekkel még sohasem. Egész nap hullt a hó Aalborgban, délelőtt még nem volt fagy, délután viszont beköszöntött a mínusz, így minden közlekedési útvonal jóformán járhatatlan volt. Fújt a szél, nem kicsit, nagyon, így a 16.45-re kiírt időpontra nem érkezett meg a buszunk. Pedig nem voltunk messze az Arénától, a szakadó hóesésben reménytelen lett volna gyalog megtenni az utat. A hazai csapat játékosai is beragadtak a dugóba, így az EHF úgy döntött, hogy később, 20.45-kor kezdjük majd a meccset. Szerencsére 19 óra után pár perccel megérkezett a tartalék autóbusz – az első balesetet szenvedett –, így ha nehezen is, de megérkeztünk a meccshelyszínre.

A félelmetes hangulattól nem kellett tartanunk, mert az időjárásnak köszönhetően jó, ha ötszáz dán szurkoló foglalt helyet a lelátón. Kimaradt hetessel és helyzettel kezdtünk. Tartottuk a lépést a hazaiakkal, mindig tudtunk egyenlíteni. A 9. percben 5-5 volt az állás. Zsinórban kaptuk a két perceket, így a 12. percben 8-5-re lépett el az Aalborg. Időt is kértünk. Rengeteg helyzetet rontottunk el, ezért nem sikerült közelebb kerülnünk. 11-7-nél Mikler hetest védett, Mario Sostaric pedig eredményes volt. Felpörögtünk, a 25. percben 13-11-re jöttünk fel. Sőt, a 28. percben már csak eggyel vittek a hazaiak, Seppo, azaz Sebastian Frimmel zárkóztatott minket, 13-12. A hajrában volt esélyünk még közelebb kerülni, de hibáztunk, így 30 perc után 16-14 volt az eredmény.


Hazai gólra jött a válaszunk, majd Mikler Roli ismét hetest hárított, míg Mario Sostaric értékesítette a büntetőt, 17-16. Ott voltunk az Aalborg nyomában, a 44. percben is csak egyetlen góllal vezettek: 23-22. Három perc múlva viszont már 26-23 volt a dánoknak. Nem bírtunk Nikolaj Christensennel, aki szórta gólokat, így tíz perccel a vége előtt 28-24-re lépett el dán bajnok. Nem sikerült semmi támadásban, sokat rontottunk. Ez pedig nem fért bele, így legyőzött bennünket az Aalborg a 225. Bajnokok Ligája-mérkőzésünkön.

Juan Carlos Pastor: Gratulálok az Aalborgnak. Egyértelmű, hogy nagyon rosszul kezdtük a meccset, hetest és indítást is hibáztunk. Az egész meccsen rosszul védekeztünk. Volt esélyünk visszajönni a meccsbe a második félidőben, de emberelőnyben eladtuk a labdát. Nagyon sokat hibáztunk, ami nem jellemző ránk. Az volt a különbség, hogy a lövéseknél rengeteg hibáztunk, ők pedig nagyon jól lőttek, passzív támadásokból és olyan helyzetekből is, amiből kis esély volt a gólra.

Bánhidi Bence: - Azt éreztem az egész meccsen, hogy mentálisan ma nem vagyunk ott, ahol kellene. Lehet kifogásokat keresni, nem volt ideális a nap, közel három órát ültünk a recepción, az egész szokásos ritmusunk elcsúszott. Sajnálom, hogy így alakult. Otthon szeretnénk javítani a Kiel ellen. A védekezésünk ma nem volt jó, kintről és közelről is betaláltak, ez is a dekoncentráltságnak köszönhető. Semmi újat nem mutattak, ezekre készültünk a videózások alatt, mégsem tudtuk megállítani őket. A kapusuk extrát nyújtott, próbáltunk visszajönni a meccsbe, de sokszor kritikus helyzetben nem tudtunk betalálni.

Legközelebb szombaton 18 órakor hazai pályán a K&H férfi kézilabda ligában az Eger csapatát fogadjuk. A meccsre pénteken és szombaton 15 és 18 óra között az újszegedi sportcsarnokban is lehet belépőt vásárolni.

 

Közzétéve: 2021.12.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR