A tapsért győzelem járt

Vissza
A tapsért győzelem járt

Nem volt kérdés: magabiztos győzelmet arattunk a K&H férfi kézilabda ligában hazai pályán a Balatonfüred ellen. 22-15-ös félidő után 41-32-re nyertünk.

PICK Szeged–Balatonfüredi KSE 41–32 (22–15)
K&H férfi kézilabda liga, 10. forduló, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 9/4, Henigman, Rosta 8, Martins 2, Bodó 7, Blonz 4. Csere: Tönnesen 5, Gaber 1, Bombac 1, Frimmel 3, Mackovsek, Garciandía 1, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüredi KSE: Andó – P. Rodríguez 4, Gosztovics, Németh B. 2, Topic 5, Szöllősi B. 10/2, Bóka 1. Csere: Dénes, Tóth M., Kemény 2, Brandt 2, Szűcs 3, Szmetán 2, Ág 1, Határ. Vezetőedző: György László.
Hétméteres: 4/4, ill. 2/2.
Kiállítás: 6, ill. 2 perc.

Ünnepséggel kezdődött a Balatonfüred elleni bajnokink. A „Háromszázasok klubjának” legújabb két tagját, Bánhidi Bencét és Dean Bombacot köszöntötte Kiss Bence cégvezető, és csapatunk nagy szurkolója, az olimpikon súlyemelő, Nagy Péter. Ezután dr. Perjési András végezte el a kezdődobást, a közelmúltban ünnepelte 60. szülinapját, családja lepte meg ezzel az ajándékkal.

Bánhidi Bence pihenőt kapott, így kapitány a lelátóról szurkolt a társaknak. A nézőtéren közel 50 bajai kézilabdás és Pick-drukker is velünk teremtett ismét remek hangulatot. A vendégek szereztek vezetést, de pillanatok alatt magunkhoz ragadtuk a játék irányítását, mivel a héten volt a londoni legendás magyar-angolnak az évfordulója, így 6-3-mal tisztelegtünk az évszázad meccse előtt.

Mirko Alilovic félelmetes formában védett, támadásban pedig előbb Kent Robin Tönnesen és Bodó Richárd tartott lövőbemutatót. Ezután jött Alexander Blonz és Bogdan Radivojevics is, így fokozatosan nőtt a távolság a két csapat között. Rosta Miki is remekelt támadásban, a félidő utolsó találata első norvég légiósunké, Kent Robin Tönnesené volt, így 30 perc után már 22-15-re vezettünk.

Bogi, azaz Bogdan Radivojevics találata nyitotta a második félidőt. A 35. percben már 26-18 állt az eredményjelzőn, Rosta Miki rendesen elkapta a fonalat, nagyon élt a falban. A szurkolóink tapsoltak, mi pedig ezért gólokkal voltunk hálásak nekik. Potyogtak a gólok, de ebben is élen jártunk, így az 50. percben 35-27 volt a javunkra. A hajrában is uraltuk a meccset, jöhetett is a PICK Kézilabda Akadémia játékosa, Hegedűs Patrik, aki ismét szerepet kapott. A végén járt a vastaps, magabiztos győzelmet arattunk a bajnokság harmadik helyén álló Füred ellen: 41-32.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Balatonfüred eddigi meccseihez, és további sok sikert kívánok nekik. Nagyon nehéz volt ma kézilabdáznunk egy hosszú szkopjei kirándulás után. Megpróbáltuk meglepni a vendégeket egy öt-egyes védekezéssel, amit gyakorolni is szerettünk volna. Az első félidőben megszerzett nagyobb előnyt a másodikban jól kontrolláltuk. Örülök, hogy többen pihenhettek ma, míg akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán, azok többet játszhattak.

György László, a Balatonfüredi KSE vezetőedzője: – Egy kicsit indulatosabb vagyok, helyén kell kezelnünk ezt. Tudjuk jól, hogy a Szeged jó csapat, megérdemelten nyert, gratulálok az eddigi eredményeikhez is. Rossz felfogásban és megilletődötten kezdtünk, ennek köszönhetően hamar ellépett a Pick. A fiatalok bátran léptek pályára, Szmetán teljesítménye is dicséretes. Hiába lőttünk több, mint harminc gólt, a védekezésünk és a kapusteljesítményünk ma este teljesen szétesett. Nincs időnk keseregni, fontos mérkőzéseink vannak még ebben az évben a Ferencváros és az Eger ellen. Tanulnunk kell a hibáinkból, sokkal agresszívabban kell játszanunk támadásban és védekezésben egyaránt.

Legközelebb december 1-jén 18.45-kor az EHF Bajnokok Ligájában a dán Aalborg otthonában lépünk pályára.

 

Közzétéve: 2021.11.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR