A második félidőben már robogtunk

Vissza
A második félidőben már robogtunk

Szoros első félidő után magabiztosan, 36-26-ra nyertünk hazai pályán a K&H férfi kézilabda ligában a HE-DO B. Braun Gyöngyös ellen.

PICK Szeged–He-Do B. Braun Gyöngyös 36–26 (17–16)
K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 2, Henigman 2, Mackovsek 4, Rosta M. 2, Martins 1, Blonz 8/1. Csere: Mikler (kapus), Tönnesen 2, Garciandía 2, Bánhidi 6, Bombac 4, Gaber, Sostaric 2, Frimmel 1/1, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
HE-DO B. Braun Gyöngyös: Tomic – Gábori, Papp B. 7, Duris 4, Vilovszki 3, Hamidovic 2, Varsandán M. 5/1. Csere: Nagy B., Merkovszki (kapusok), Gerdán, Ubornyák 2, Nkousa 1, Rosta B. 1, Vasics, Gráf 1/1, Mátyás. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Szülinapos kezdődobással indult a meccs. Benke Napsugár hatalmas szurkolónk és már nagyon sok rajzot készített a csapatnak, így ő indította útjára a labdát. Bodó Richárd kisebb sérülés miatt nem került be a keretbe, így Hegedűs Patrik került be a helyette.

Nem kezdtünk jól. A vendégek pedig minden hibánkat kihasználtak, így volt olyan időszak, amikor négy góllal is vezettek. A védekezésünk sokáig nem akart összeállni, így mindig az eredmény után futottunk. A 20. percben Bánhidi Bence gólja után már csak 12-11-re vezettek a vendégek. A közönségünk ott állt mellettünk, jött a taps és buzdítás, így erőt kaptunk rendesen. A 27. percben Imanol Garciandía bombája után egyenlítettünk: 16-16. A 30. percben pedig Dean Bombac betörésből szerzett találata után végre vezettünk: 17-16, ez volt a félidő eredménye. 

A félidőben nagy tapsot kapott a magyar kerekesszékes kézilabda-válogatott, a csapat a közelben edzőtáborozik, így eljöttek a meccsünkre.

Alexander Blonz parádés szélső találatával indult a második harminc perc. Sikerült két góllal meglépnünk. A 35. percben Sebastian Frimmel magabiztosan értékesítette a hetesünket, máris 22-19 lett nekünk, majd néhány pillanat múlva Bánhidi Bence az üres kapuba bombázott, 23-19. Elkaptuk a fonalat, jöttek a könnyű gólok, 25-19. A taps pedig továbbra is járt nekünk, remek támadások után növeltük az előnyünket, a 42. percben már 29-21 volt a javunkra. Öt perc múlva pedig tíz lett „közte”, Alexander Blonz hetedik gólja után 31-21 állt az eredményjelzőn. A hajrában pedig szerepet kapott Hegedűs Patrik is, így a vége magabiztos győzelem, 36-26-ra nyertük a meccset.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak, mert nem egyszerű néhány napon belül két mérkőzést játszani. Más felállásban kezdtünk, sajnos a játékosok nem használták ki az adandó lehetőséget. Cserélnünk kellett, visszajöttünk a meccsbe azokkal, akik általában kezdeni szoktak. Miután kialakult a biztos előny, pihentettük azokat, akik nagyon fáradtak. Két ponttal több, egy találkozóval kevesebb. Gratulálok a Gyöngyösnek is, nagyon jól dolgoznak.

Rosta Miklós, a PICK Szeged játékosa: – A Gyöngyös ellen mindig nehéz játszani. A mérkőzés elején különösen megnehezítették a dolgunkat. A második félidőre kijavítottuk a hibáinkat, így magabiztosan győztünk.

Konkoly Csaba, a HE-DO B. Braun Gyöngyös vezetőedzője: – Mindenképpen az volt a célunk, minél közelebb maradjunk eredményben a Szegedhez, amely BL-hozzáállással meccselt le bennünket. Büszke vagyok az első félidei teljesítményünkre, a második játékrész elején volt egy rövidzárlatunk. Ekkor azzal lépett el a Pick, amit el akartunk kerülni. Dolgozunk tovább a céljainkért, sok sikert kívánok a hazaiaknak.

Papp Bence, a HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosa: – Gratulálok a Szegednek, BL-csapathoz méltó sikert arattak. Az első félidőben kiválóan kezdtünk védekezésben és támadásban is, éltünk a lehetőségeinkkel. A szünet után bennragadtunk az öltözőben, a hanyag megoldásainkat pedig megbosszulták a hazaiak. Összességében egy jó meccset játszottunk.

 

Közzétéve: 2021.11.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR