Győzelemmel búcsúztunk a Sporitól

Vissza
Győzelemmel búcsúztunk a Sporitól

Parádés hangulatban, 17-15-ös félidő után 34-31-re nyertünk az EHF Bajnokok Ligájában a HC Vardar 1961 ellen, így győzelemmel búcsúztunk az újszegedi sportcsarnoktól.

PICK Szeged–Vardar Szkopje 34–31 (17–15)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).
PICK Szeged: Mikler– Sostaric 1, Tönnesen 8, Bombac 4, Bánhidi 3, Mackovsek 4, Frimmel 9/5. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Radivojevics, Blonz, Gaber, Garciandía, Martins 3, Bodó 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Vardar Szkopje: Risztovszki – D. Djukics5, K. Nyokas 4, Walczak 3, Kuduz, Gyibirov 7/3, Gadza 6. Csere: Tomovszki (kapus), Taleszki 2, O. Nyokas 1, Sztojlov 1, Diallo 2, Atanasovszki. Vezetőedző: Veszelin Vujovics.
Hétméteres: 5/5, 4/3.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.


Felállva tapsolt háromezer szegedi szurkoló. Az utolsó két percben tombolt a nézősereg, ekkorra már eldőlt, hogy az utolsó nemzetközi meccsünkön, győzelemmel búcsúzunk az újszegedi sportcsarnoktól.

Nyertünk, de kőkeményen megküzdöttünk érte, az észak-macedón HC Vardar 1961 kőkemény csatára kényszerített bennünket. Szívós egy csapat, az biztos, mert hiába tudtunk a meccsen többször is rendesen meglépni, mindig visszakapaszkodtak.

Jól kezdtünk, de még mennyire! Kent Robin Tönnesen ihletett formában játszott, norvég légiósunk minden helyzetből gólt lőtt, míg hátul Mikler Roland adott tartást. Ugrált is mindenki a lelátón, mert jöttek a gólok, a védekezésünk is kiválóan működött. Azonban nem hagyta magát lerázni a Vardar, mínusz négyről is visszajöttek. Küzdöttünk, így a vezetést nem adtuk a kezünkből. 16-15-nél a vendégek támadhattak az egyenlítésért, azonban labdát szereztünk. Már csak pár másodperc volt hátra, amikor Bodó Ricsi 12 méterről valami iszonyat nagy gólt lőtt a rövid alsó sarokba, ezzel zárult az első harminc perc, 17-15.

A második játékrész is hasonló koreográfia szerint zajlott. Mikler Roli bravúrt bravúrra halmozott, Sebastian Frimmel és Kent Robin Tönnesen eredményesen játszott, de Dean Bombac és Miguel Martins is fontos pillanatokban dobott gólt. Tolt előre bennünket a tábor, a vezetést nem adtuk ki a kezünkből. Izgalomban nem volt hiány, a gyors lerohanásokkal mindig ott lihegett a nyakunkon a Vardar, de igazán nem tudtak megközelíteni bennünket. Seppo, azaz Sebastian Frimmel pedig biztos büntető végrehajtónak bizonyult. A hajrá a mienk volt, itt már nem volt kérdés, hogy úgy búcsúzunk a jó öreg újszegedi sportcsarnoktól, ahogyan szerettük volna: győzelemmel. Ez sikerült! Köszönjük, spori! Köszönjük, szegedi szurkolótábor ezt a feledhetetlen estét.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Az első félidőben jól játszottunk, de a Vardar ledolgozta a hátrányát. A második játékrész elején voltak kritikus pillanataink, problémáink adódtak védekezésben és támadásban egyaránt, Mikler viszont kiválóan védett a kapunkban. Ma elégnek bizonyult ez a játék a győzelemhez, de a szkopjei mérkőzésre javulnunk kell.

Bánhidi Bence, a PICK Szeged játékosa: – Az utolsó mérkőzésünk volt ebben a szenzációs hangulatú csarnokban a Bajnokok Ligájában. Nem játszottunk jól, sokat kell javulnunk. Van még egy mérkőzésünk szombaton, majd után koncentrálhatunk a szkopjei „visszavágóra”.

Veszelin Vujovics, a Vardar Szkopje vezetőedzője: – Gratulálok a PICK Szegednek és kollégámnak, Juan Carlos Pastornak. Egy jó és szoros mérkőzést játszottunk nagyszerű hangulatban. A második félidőben buta hibákat vétettünk, amik ahhoz vezettek, hogy vesztettünk, megérdemelt sikert aratott a Szeged.

Darko Djukics, a Vardar Szkopje játékosa: – Ez egy nagyon szoros mérkőzés volt számunkra, de amikor közelebb zárkóztunk, a Szeged mindig el tudott lépni. Nehéz ilyen atmoszférában játszani, de otthon szeretnénk majd visszavágni a PICK Szegednek. Több játékosunk hiányzott ma, ennek tudatában összességében jól kézilabdáztunk.

 

Közzétéve: 2021.11.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR